Φροντίδα Δυο αρσενικα καναρινια σε διπλανα κλουβια

valantis1

PB Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2008
Μηνύματα
647
Πόλη
Λάρισα
Εχω δυο αρσενικα καναρινια σε διπλανα κλουβια. Αμα βλεπονται μεταξυ τους θα κελα'ι'δησουν η να τα βαλω διαχωριστηκο;




Ως πότε παλικάρια, θα ζούμε στα στενά,
μονάχοι σα λιοντάρια, στις ράχες στα βουνά;
Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά,
να φεύγωμ' απ' τον κόσμον, για την πικρή σκλαβιά;😎
 
Αν είναι πολύ κοντά μπορεί να σταματήσουν να κελαηδάνε. Μου έχει τύχει βέβαια και το αντίθετο. Να κοντράρονται και να μην σταματάνε το κελάηδημα. Τα βάζεις και βλέπεις, αν κι εγώ είμαι υπέρ του να μην βλέπονται.
 
ειναι αναλογος τα καναρινια υπαρχουν καναρινια που αμα βλεπει το ενα το αλλο κελαιδουν ολη την ημερα για το ποιο θα κερδισει την περιοχη δηλαδη θα κανουν ενα ειδος φωνητικης μαχης αλλα υπαρχουν και καναρινια που αμα βλεπουν αλλο καναρινι σταματουν να κελαιδουν αρα εσυ βαλτα διπλα διπλα και αμα δεις οτι κελαιδουν αστα αμα δεν κελαιδουν βαλε διαχωριστικο.
 
Κοίτα τώρα τι γίνεται με αυτό που ρωτάς:
Αν τα πουλιά είναι πρόθυμα και "βαράνε" κόντρες μεταξύ τους, τότε μπορεί να κοντράρονται συνεχώς στο λάλημα, αλλά θα επικρατήσει το πιο κυρίαρχο σε λίγο, το μειονέκτημα είναι οτι υπάρχει ο κίνδυνος στην αρχή από κόντρα αν είναι πολύ πυρωμμένα να χάσεις το ενα. Στην άλλη περίπτωση το να τα έχεις χώρια τους δημιουργείς ανταγωνισμό ένα επιπλέον κίνητρο να θέλουν να επιβληθούν στον χώρο αλλά δεν θα. Γκαρίζουν στο λάλλημα κιόλας.
Στην θέση σου θα τα χωριστά μόνο αν ήθελα να τα ακούω να κελαηδούν... Βατά με γλύκα, αν τα προορίζεις για ζευγάρι βάλτα και μαζί... Τρόπος του λέγειν.
 
άποψη μου είναι να μην βλέπονται.
νομίζω ότι δεν κελαιδάνε απλά περισσότερο αλλά στρεσσάρονται και λίγο παραπάνω.

Συνέχεια θα είναι σε μια φάση κόντρας...
 
γεια σας παιδια. Ειμαι καινουριος στο forum.χαρηκα πολυ που σας βρηκα μιας και θα μπορουμε να συζηταμε για τους μικρους φτερωτους μας φιλους.


το προβλημα το δικο μου ειναι το εξης:μεχρι πριν 2 μηνες ειχα ενα καναρινι.η ρατσα του δεν ξερω ποια ειναι, αλλα ειναι απο αυτα που κελαηδουν χαμηλα και γλυκα.στη συνεχεια μου εφεραν ενα αλλο το οποιο κελαηδαει αρκετα δυνατα σε σχεση με το πρωτο. Τα εβαλα σε διπλανα κλουβια. Απο τοτε μονο το ενα κελαηδαει(το πιο καινουριο) και το αλλο εχει πεσει σε "καταθλιψη".φταιει αυτο που διαβασα οτι ειναι διπλα διπλα και κοιτιουνται ενω δεν πρεπει σε καποιες περιπτωσεις; Μηπως να βαλλω και γω καποιο διαχωριστικο αναμεσα να μη βλεπονται; Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες...
 
Καλωσόρισες :)

Δοκίμασε να τα βάλεις σε τέτοιες θέσεις όπου να έχουν ακουστική και όχι οπτική επαφή. Επίσης, έχε υπόψιν σου ότι όπου να 'ναι θα σταματήσουν ούτως ή άλλως να κελαηδούν, λόγω πτερόρροιας.
 
Όπως λέει κι ο Σταύρος, μάλλον λάθος εποχή για επιδείξης φωνής, ανεξαρτήτως χώρου ή χαρακτήρα πτηνών.
Η πτερόρροια έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι και αρχές Σεπτεμβρίου.
Αυτό που θα συνιστούσα για την ταχεία επάνοδο των πουλιών είναι πλούσια τροφή, άφθονα αμινοξέα και ασβέστιο για τη δημιουργία νέου πτερώματος.
 
Καλωσόρισες :)
Επίσης, έχε υπόψιν σου ότι όπου να 'ναι θα σταματήσουν ούτως ή άλλως να κελαηδούν, λόγω πτερόρροιας.



το πρωτο καναρινι, αυτο που ειχα αρχικα, αλλαξε ειδη τα φτερα του το Μαιο. Θα ξαναλλαξει και τωρα;δεν κελαηδησε καθολου ολο το καλοκαιρι, δεν ξερω καθολου βεβαια αν παιζει ρολο το οτι το εβαλα σε ενα μικροτερο καινουριο κλουβι απο αυτο που ειχε. Αλλα και στο δευτερο το ιδιο κλουβι πηρα και δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα..."δε βαζει γλωσσα μεσα"
 
Συνήθως αυτά τα περί μεγέθους κλουβιού είναι μύθοι σαν τόσους άλλους που ακούγονται.
Τα διεθνώς αποδεκτά standards για κλουβιά επίδειξης καναρινιών φωνής, για παράδειγμα, είναι μήκους 24cmx18cmx20cm. Εκεί, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα καναρίνια φωνής (δηλαδή hartz, waterslager και spanish tibrados) κελαϊδούν και βαθμολογούνται ανάλογα.
Τώρα, για την συνεχή παραμονή ενός καναρινιού μικρού και μεσσαίου μεγέθους σε κλουβί, μήκος άνω των 35cm είναι μια χαρά.
Δώσε μάλλον έμφαση στην υγεία και την διατροφή του και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.
 
Παιδιά πως γίνεται το δικό μου καναρίνι να περνάει πτερόροια και συγχρόνως να κελαιδάει; και μαζι παρασείρονται και τα άλλα δυο που έχω ενα αρσενικό και ενα θηλυκό και προσπαθούνε και αυτά και κάνουν οτι μπορούν.
 
Back
Top