Αναπαραγωγή Δυο ζευγάρια παπαγαλακια τι να κάνω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης evilar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

evilar

PB New Member
Εγγραφή
23 Φεβ 2008
Μηνύματα
13
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα όμορφη παρέα!
Θα μπω κατευθείαν στο θέμα γιατι με "καίει".
1) Έχω 2 ζευγάρια παπαγαλάκια και ξαφνικά χτες βλέπω αυγά να έχει στη φωλιά του το ένα ζευγάρι! Τι χαρά κάναμε οικογενειακώς δε λέγεται! Όμως παρατηρώ πως το θηλυκό δε βγαίνει καθόλου από τη φωλιά και φοβάμαι πως θα ψοφήσει από την πείνα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Μπορώ να το ταϊσω με κάποιο τρόπο; Να του βάλω φαγητό στη φωλιά του μέσα; Και δεν ξέρω τι να κάνω με τον αρσενικό, να τον χωρίσω μην τυχόν καταστρέψει τα αυγά; Αν και φαίνεται ήσυχος και μετά πάλι λέω μήπως τυχόν την ταίζει...
2) Το άλλο ζευγάρι δεν τα βρήκανε μεταξύ τους. Η θηλυκιά (που είναι δική μου περσινή παραγωγή!) δυστυχώς είναι πολύ ανάποδη. Επιθετική. Τσιμπάει τα πουλια με όποιο και να το βάλουμε. Χτες είδα αίματα στο κλουβί, όπως και στο ράμφος και κάτω από το ράμφος του αρσενικού. Ε λοιπόν την καταδίκασα αμέσως.Αυτή φταίει είπα! Και την πήρα και την πήγα στο pet shop και την αντάλλαξα με μια άλλη θηλυκιά. Με πόνο ψυχής βέβαι και στεναχώρια τα παιδιά. Έφερα μια "αλη κατακλιτρινη πολύ ήρεμη. Γυρνώτας από το μαγαζί παρατήρησα ένα δάχτυλο του αρσενικού κομμένο και ματωμένο. Του έλειπε το νύχι. Εκεί αναρωτήθηκα μήπως μόνος του τραυματίστηκε ή πιάστηκε κάπου το νύχι του και το τράβηξε και τσάμπα κατηγορύθηκε η θηλυκιά. Έχω τύψεις!
Ευχαριστώ !
 
από δική μου εμπειρία με τα linnies μου και όσο αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησής σου, έχω να πω οτι και η δικιά μου θηλυκιά έβγαινε ελάχιστα από τη φωλιά γιατί την τάϊζε ο σύζυγος, ο οποίος την υπεραγαπάει και την φροντίζει, δεν ξέρω με τα Budgies τί γίνεται στην περίοδο της αναπαραγωγής, αλλά αν είναι ήσυχο το αρσενικό δεν έχεις λόγο να ανησυχείς...
 
ασε το ζευγαρι που εχει αυγα ησυχο γιατι αμα χωρισεις το αρσενικο μετα η θηλυκια θα πρεπει να σηκωνεται απο τα αυγα και να βγαινει για να φαει και θα κρυωνουν τα αυγα και στο τελος δε θα βγουνε πουλακια!
ολη τη μερα μεσα στη φωλια πρεπει να ειναι αφου κλοσαει τα αυγα!
το αρσενικο δε σπαει τα αυγα ουτε κανει κανενα κακο, χρειαζεται να ειναι μαζι γιατι και οταν βγουν τα πουλακια μαζι θα τα ταιζουν!
οσο για το αλλο ζευγαρι και αυτη να μην τον ειχε δαγωσει, καλα εκανες που την αλλαξες αφου δεν ταιριαζανε και ολο τσακονονταν οπως λες! Τωρα ειναι καλυτερα με τη νεα του γυναικα;

διαβασε μεσα στο φορουμ θα βρεις πολλες χρησιμες πληροφοριες σχετικα με αυτα που ρωτας.
παντος αρχικα μην κανεις τιποτα εσυ, ασε τη φυση να κανει τη δουλια της! Και εσυ διαβασε να μορφωθεις.
 
για την πρωτη ερωτηση θα σου πω πως ειναι φυσιολογικο που καθεται συνεχεια γιατι πρεπει να ειναι ζεστα και οτι το αρσενικο θα την ταιζει. Οσο για το αλλο ερωτημα καλυτερα που την εδωσες γιατι συνεχεια θα τσακωνονται και δεν θα ζευγαρωναν. Τωρα ασε τον να απολαυσει την παπαγαλινα του!
 
Θα συμφωνησω με τους προλαλήσαντες! Να προσθέσω όμως οτι σε κάποιες περιπτώσεις τα αρσενικά, μάλλον λόγω ζήλειας, μιας και η θυληκιά δεν ασχολείται τόσο μαζι τους, όσο με τα μωρα της, μπορεί να γίνουν η αιτία να κινδυνεύσουν οι νεοσσοί. Εχε απλά στον νου σου και να τα έχεις υπό συνεχή αλλά διακριτική παρακολούθηση όταν βγουν με το καλό τα μωρά, να μην τα πνίξει. Εχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις και καλό θα ηταν να εχεις τον νού σου.. Δεν θελω να σε φοβήσω αλλά όποιος φυλάει τα ρούχα του, εχει τα μισά!

Οσο για την δευτερη περίπτωση, οσο και να μετάνιωσες... Μαλλον είναι αργα! Ισως η μικρούλα σου να μην ήταν ώριμη ακόμα για αναπαραγωγή! Εν παση περιπτώση... Τελος καλό όλα καλα!

Καλή συνέχεια και καλη επιτυχία στα ζευγαρώματα σου!
 
Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις απαντήσεις σας!
Το ένα ζευγάρι πάει καλά. Η θηλυκιά εκεί που δεν έβγαινε καθόλου από τη φωλιά της προχτές την "κοπάνησε" από τα αυγά της. Έκανε ένα μεγάαααλο διάλειμμα! Βγήκε από το απόγευμα κατά τις 8 περίπου και δεν ξαναέμπαινε! Η αγωνία μου στο φουλ! Να φανταστείτε ξύπνησα στις 5.10 τα ξημερώματα για το λόγο αυτό. Και αυτή ήταν έξω! Πήγα την έπιασα και την έβαλα μέσα στη φωλιά! Δεν ξαναβγήκε. Έτσι κι εγώ ξανακοιμήθηκα πιο ήσυχα. Τώρα τη βλέπω πως βγαίνει ελάχιστα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά.
Το άλλο ζευγάρι... Τι να πω; δεν τα βλέπω μαζί. Ίσως είναι νωρίς ακόμη. Αν και πάλι δεν τα βρούνε τότε καταδικάζεται ο αρσενικός ως όχι και τόσο αρσενικός!
Είδωμεν!
Φιλικά Εύη
 
Back
Top