Ασθένειες Δυο πουλάκια μου εδώ και μέρες κάθονται με τη κοιλιά στην πατήθρα

Thanos kounelis

PB New Member
Εγγραφή
15 Οκτ 2017
Μηνύματα
3
Πόλη
Κομοτηνή
Καλημερα σας! Εχω δυο πουλακια τα οποια εδω και λιγες μερες καθονται με τη κοιλια τους επανω στην πατηθρα. Αμεσως μου οηγε στο μυαλο οτι μπορει να εχουν εχουν καποια λοιμωξη εντερηκη και τους εκανα θεραπεια για 7 ημερες με aviomycine και μετα για 5 μερες πολυβιταμινες! Αλλα δυστηχως δεν εχω δει καποια αλλαγη παρολο που αρσενικος κελαηδαει! Η θυληκια ειναι στα ιδια επιπεδα!

Εν τελη τι με συβουλευεται να κανω στα πουλακια τωρα ωστε να μην τα χασω!
 
Χωρίς τη βεβαιότητα κάποιας ασθένειας καλύτερα να αποφεύγουμε κάθε αυθαίρετη φαρμακοδοσία.
Το ότι κάθεται με την κοιλιά στο πάτηθρο δε σημαίνει αυτόματα πως είναι και άρρωστο.
Για παράδειγμα ένα παχύσαρκο καναρίνι μπορεί άνετα να σέρνεται όπως αυτό που περιγράφεις. Κι αυτό το πουλι δε θέλει φάρμακα αλλά αυστηρή δίαιτα.
 
Μα ειναι αδυνατο ετσι και αλλιως για το αρσενικο για το θυληκο ειαι φυσιολογικο. Η θυληκια ομως φενεται σαν να εχει υπνοιλια και δεν εχει πολυ ορεξη! Τωρα το μονο που κανω τους δινω φρεσκαι ριγανη και βασιλικο 1 με 2 φορες την εβδομαδα φρουτακια και μπτοκολο να δω πως θα παει! Μηοως αλλαξει κατι και 2 φορες την εβδομαδα πολυβιταμινη για συμπληρωμα!
 
Εν τελη τι με συβουλευεται να κανω στα πουλακια τωρα ωστε να μην τα χασω!
Να πάς εδώ και να ζητήσεις βοήθεια: https://community.petbirds.gr/threads/Κτηνιατρικό-Διαγνωστικό-Εργαστήριο-Κομοτηνής.43021/
Είναι τόσο γενικό το ζήτημα που αναφέρεις που οι παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάζουν συγκεκριμενοποιούνται μόνο με εξετάσεις.
Μέχρι να πας και υπο την άγνοιά μας αν υπάρχουν ζητήματα μυκήτων ή εντερικών γενικά, να αποφύγεις τα φρουτολαχανικά. Ενα καλό βήμα που θα μπορούσες να κάνεις είναι η προμήθεια έξτρα σπόρων για πιο πλούσια γεύματα.
Αναμένουμε τις αποφάσεις σου.
 
Η υπερδοσολογία είναι περισσότερο καταστροφική από την "απουσία" αυτών των ουσιών - βιταμίνων.
Είναι αποδεδειγμένο πως ένα πουλί που σιτίζεται σωστά δεν έχει ανάγκη βιταμινών.. ειδικά ως extra.
Η αδράνεια (λόγω αχρηστίας) που θα επέλθει στον οργανισμό του πουλιού από τη χρήση "αβίαστων βοηθημάτων" είναι σίγουρη και με κάθε τρόπο θα πρέπει να αποφευχθεί.
Όντως οι περισσότερες αυγοτροφές εμπλουτίζονται με βιταμίνες... κι αυτό συνηγορεί σε όσα παραπάνω για τη χρήση τους έγραψα. Οι χρωστικές πάλι όχι.
Γιατί είσαι τόσο απόλυτος με τα πολυβιταμινούχα και δεν προτείνεις έστω την συνιστώμενη δόση όπως αναγράφεται αυτή σε κάθε σκεύασμα;
Ξέρει κάποιος να μας πληροφορήσει αν τα "σκευάσματα" λαμβάνουν υπόψη τους την παράλληλη χρήση κάποιων άλλων πηγών βιταμινών ή της σωστής και ολοκληρωμένης διατροφής;
Μη θέλοντας να χαλάσω όμως το θέμα... θα ξαναπώ πως γράφω τι κάνω στην εκτροφή μου, έχοντας την ικανότητα και την εμπειρία να κρίνω την κατάσταση του κοπαδιού μου και παρ' όλα αυτά εγώ τουλάχιστο ποτέ δεν έγραψα πως αυτό που κάνω είναι απαραίτητα κι ο μπούσουλας για το σωστό.
 
Μη θέλοντας να χαλάσω όμως το θέμα...
Διαφωνώ μαζί σου αλλά ας μην το χαλάσουμε! Επισημαίνω βέβαια οτι τα περισσότερα σκευάσματα χρωστικών αναγράφουν φανερά την σύστασή τους σε βιταμίνες, καθώς και ότι τα περισσότερα καροτενοειδή είναι πρόδρομοι της βιταμίνης Α.
 
Ξέρει κάποιος να μας πληροφορήσει αν τα "σκευάσματα" λαμβάνουν υπόψη τους την παράλληλη χρήση κάποιων άλλων πηγών βιταμινών ή της σωστής και ολοκληρωμένης διατροφής;
Αυτή δεν είναι η δουλειά των σκευασμάτων αλλά του ειδικού που αναλαμβάνει τη θεραπεία. Το κάθε σκεύασμα γράφει μόνο ότι αφορά στα συστατικά και στις ενδείξεις του. Τα υπόλοιπα αφορούν το γιατρό. Γι' αυτό άλλωστε λέμε ότι υπάρχουν καλοί και κακοί γιατροί και όχι καλά και κακά σκευάσματα ή φάρμακα. Όλα είναι καλά και χρήσιμα, αρκεί να χρησιμοποιούνται σωστά από ειδικούς που έχουν εκπαιδευτεί ώστε να τα χρησιμοποιούν σωστά.

Κατά τα άλλα, δεν χαλάει το θέμα. Η συζήτηση είναι χρήσιμη εφόσον επικεντρώνεται στην ουσία του θέματος.
 
Το κάθε σκεύασμα γράφει μόνο ότι αφορά στα συστατικά και στις ενδείξεις του.
Έχεις δίκιο Σταύρο... Βιταμινούχο σκεύασμα κι όχι φάρμακο εννοούσα. Αυτά δηλαδή που σωρηδόν πουλιούνται για να καλύψουν τις ανασφάλειες των εκτροφέων.
 
Τα πουλιά τα έχεις πιάσει να τα φυσήξεις από κάτω και να δεις αν έχουν λίπος; Τα πόδια τους τα έχεις παρατηρήσει είδικά κάτω στο πέλμα, εκεί δλδ που πατούν να δεις αν έχουν κάποιον ερεθισμό; Είναι στη φάση της πτερόρροιας ή αν όχι, πόσο καιρό την έχουν ξεπεράσει; Φαντάζομαι ότι είναι σε ξεχωριστά κλουβιά...η θηλυκιά πότε γέννησε τελευταία φορά;
 
Back
Top