Ασθένειες Δυσκολία καναρινιού στην αναπνοή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Panosts
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Panosts

PB New Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2020
Μηνύματα
16
Πόλη
Αθήνα
Αντιμετωπίζω εδω και καιρο αυτο το προβλημα στο καναρινι μου. Ειναι καποιες μερες που παρατηρω οτι κάνει εναν ηχο σαν να δυσκολεύεται στην αναπνοή. Βεβαια αυτο δεν το κανει καθημερινά. Θα σας παραθέσω το παρακάτω βίντεο.

View attachment video-1643202835.mp4
 
Αντιμετωπίζω εδω και καιρο αυτο το προβλημα στο καναρινι μου
Καλό θα είναι να το εξετάσει ένας Πτηνίατρος, δεν είναι φυσιολογικό να κάνει έτσι, κελαηδάει ? τρώει κανονικά ? κοιμάται σε ψηλό κλαδί ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ τρωει κανονικα, κελαηδαει οχι βεβαια οπως παλια συνεχόμενα αλλα σπαστα γιατι κατι το ενοχλει στην αναπνοή. Εχω ψαξει για πτηνιατρο στα νοτια προάστεια και εχω παει κατα καιρους σε εναν, δυο αλλα οι γνωσεις που εχουν στα καναρινια. νομιζω ειναι ελάχιστες! Περισσότερες λύσεις βρισκω απο ανθρωπους που εχουν αντιμετωπίσει καποια προβληματα! Γι αυτο και ζηταω την γνωμη καποιου που το εχει αντιμετωπίσει!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Το Tafarm-Aviomycine Solution είναι κατά των εντερικων και αναπνευστικων λοιμώξεων (κάνε μια έρευνα πρώτου το χρησιμοποιήσεις)
 
Το Tafarm-Aviomycine Solution είναι κατά των εντερικων και αναπνευστικων λοιμώξεων (κάνε μια έρευνα πρώτου το χρησιμοποιήσεις)
Τα 3/4 των φαρμάκων που κυκλοφορούν είναι κατά των λοιμώξεων αναπνευστικου και εντέρων.

Δεν προτείνουμε φάρμακα στην τύχη.
Όταν δε γνωρίζουμε κάτι ή μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε είναι να μη λέμε τίποτα.
 
Γι αυτο και ζηταω την γνωμη καποιου που το εχει αντιμετωπίσει!
Δυστυχώς υπάρχουν αρκετές αρρώστιες που δημιουργούν προβλήματα στο αναπνευστικό.
Για πιο αξιόπιστες απαντήσεις μπορείς να στείλεις (ταχυδρομικώς) κουτσουλιές για μικροσκοπική και μικροβιολογική εξέταση στο παρακάτω εξεταστικό κέντρο
ή μπορείς να ζητήσεις από το Πτηνίατρο να στείλει αυτός σε κάποιο εξεταστικό κέντρο στην Αθήνα.

Εχω ψαξει για πτηνιατρο στα νοτια προάστεια και εχω παει κατα καιρους σε εναν, δυο αλλα οι γνωσεις που εχουν στα καναρινια. νομιζω ειναι ελάχιστες!
Δοκίμασε και στον Πειραιά

Είναι λάθος να αρχίσεις να δίνεις φάρμακα στην τύχη, θα κάνεις τα πράγματα χειρότερα.
 
Κάνει κανένα ήχο σαν να σπάει σποράκια?Αν ναι πιθανό να έχει ακάρεα τραχείας.🤔
 
Κάνει κανένα ήχο σαν να σπάει σποράκια?Αν ναι πιθανό να έχει ακάρεα τραχείας.🤔

Αν κάνει ήχο σα να σπάει σποράκια μπορεί να έχει διάφορες παθήσεις.
Τα ακάρεα της τραχειας δεν είναι πιθανό αλλά μάλλον απίθανο.

Μη λέτε ότι να'ναι
 
Κάνει κανένα ήχο σαν να σπάει σποράκια?Αν ναι πιθανό να έχει ακάρεα τραχείας

Κάτι σχετικό:

Dr. Coutteel για τα ακάρεα τραχείας είπε:
Παρόλο που πολλά καναρίνια παρουσιάζουν συμπτώματα αναπνευστικού προβλήματος, ήταν ελάχιστα αυτά που βρέθηκαν με ακάρεα της τραχείας. Πραγματοποίησα χιλιάδες νεκροψίες και μόνο σε λίγα βρέθηκαν sternostoma tracheocolum, τουλάχιστον στον χώρα μου.

Περισσότερα:
 
@patrickios Το έχω ψάξει για τα ακάρεα τραχείας! Ναι αυτό που λέει ο σταύρος ισχύει ότι ελάχιστα είχαν ακάρεα τραχείας. Αλλά δεν αποκλύεται να έχει! Πολλοί είχαν καναρίνι που έκανε σαν να σπάει ΄΄σποράκια΄΄ και τελικά κατέληξαν σε ακάρεα τραχείας!🤨🤔
 
@patrickios Το έχω ψάξει για τα ακάρεα τραχείας! Ναι αυτό που λέει ο σταύρος ισχύει ότι ελάχιστα είχαν ακάρεα τραχείας. Αλλά δεν αποκλύεται να έχει! Πολλοί είχαν καναρίνι που έκανε σαν να σπάει ΄΄σποράκια΄΄ και τελικά κατέληξαν σε ακάρεα τραχείας!🤨🤔
Να το ψάξεις καλύτερα. Δεν ισχύουν αυτά που λες.

Όταν υπάρχουν 3-4 συχνότερες παθήσεις που προκαλούν το ίδιο σύμπτωμα, τις οποίες μάλλον αγνοείς, δε γίνεται να λέμε ότι μπορεί να έχει κάτι άλλο πριν αποκλείσουμε αυτές.
Προφανώς δεν αποκλείεται να έχει ακάρεα αλλά πιθανό πολύ δεν είναι για να ξεκινάμε από εκεί.

Επισης στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αναφέρθηκε καν αυτό το σύμπτωμα στο πουλακι, οπότε ας το σταματήσουμε εδώ.
 
Αυριο το πρωι θα τηλεφωνησω να κλεισω ενα ραντεβου αν γινεται με την κυρια Δουκακη ωστε να το δει η ιδια. Μολις εχω τις απαντησεις θα σας ενημερωσω.
Η αληθεια ειναι οτι πριν χρονια ειχα πουλακι με ακαρεα της τραχειας και τα συμπτωματα ηταν τελειως διαφορετικα. Βεβαια δεν αποκλειω τιποτα γι'αυτο θα εξεταστει απο πτηνιατρο για να ειμαστε σιγουροι!
 
@patrickios Τι πάει να πεί οτι ναναι? Σε πράγματα που δεν ξέρω πχ παπαγάλους δεν απαντάω γιατί ξέρω ότι αυτό που θα πω δεν ισχύει! Το ίδιο και στα παραδείσια! Με τα καναρίνια όμως που ασχολούμαι χρόνια και εχω ασχοληθεί πάρα πολύ γιατί μου αρέσουν ξέρω και μερικά πράγματα! Οι άνθρωποι στο forum θέλουν μια καλή απάντηση και γιαυτό όταν δεν είμαι σίγουρος δεν απαντάω! Δηλαδή νομίζεις οτί ήρθα σε αυτό το forum για να πώ στους ανθρώπους ότι ναναι? 😠
[automerge]1643353486[/automerge]
@Panosts πολύ καλά θα κάνεις!😀
 
Back
Top