Αναπαραγωγή Δυσκολίες και προβλήματα σχετικά με την αναπαραγωγή

still dreaming

PB New Member
Εγγραφή
1 Φεβ 2014
Μηνύματα
17
Πόλη
Βέροια
1) 'ασπορα αβγά

οφείλεται στο γεγονός ότι ο αρσενικός δεν ήταν έτοιμος για ζευγάρωμα, συνήθως τον ετοιμάζουμε ένα μήνα πριν την κανάρα. υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να ζευγαρώσουν τα πουλιά αλλά να έχουμε πάλι άσπορα εδώ το θέμα μπορεί να υπάρχει και στους δύο :''μη γονιμότητα'' . τέλος υπάρχει περίπτωση ο αρσενικός να είναι αρκετά παχύς με αποτέλεσμα την αποτυχία στο ζευγάρωμα.

2) νεκροί νεοσσοί στο αβγό.

οφείλεται κατα πάσα πιθανότητα σε μικρόβιο που περνάει απο το τσόφλι και σκοτώνει τα έμβρυα για αυτό τον λόγο όσοι πιάνεται τα αβγά να έχετε καθαρά χέρια ή φοράτε γάντια. υπάρχει βέβαια και η περίπτωση για κάποιο λόγο η κανάρα να μην καθησει στη φωλιά ένα βράδυ (απότομο σβήσιμο του φως με την κανάρα έξω απο την φωλιά) ή λόγω ενός κινδύνου σε όσους κάνουν εξωτερική εκτροφή, τότε αν είναι στην πρώτη εβδομάδα μπορεί να αποβεί μοιραίο για τα έμβρυα ενω αν είναι προς το τέλος μπορεί να βγουν με καθυστέρηση μιας δύο ημερών. τέλος πολύ σκληρό τσόφλι- σπάνια περίπτωση -σε συνδιασμό με όχι ''επιμελή'' κανάρα έχει πάλι καταστροφικά αποτελέσματα για το έμβρυο.

3) πότε βάζουμε 2 φωλιά

στις 2 εβδομάδες οι πρωτοι νεοσσοί έχουν ήδη φτερώσει και σε 2-3 μέρες θα αρχίσουν να βγάινουν απο την φωλιά, τότε λοιπόν στις 14 μέρες πριν ακόμη βγουν απο την φωλιά πρέπει να βάλουμε την άλλη φωλιά όπως επίσης και νήμα, για να μην αρχίσουν και μαδάνε τα μικρά. Θέλει όμως προσοχή στη δευτερη γέννα, τα μικρά έχουν τη συνήθεια να πάνε στην καθαρή φωλιά με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα και αυτή να λερωθεί αρκετά. Για αυτούς που αφήνουν τα αβγά μέσα υπάρχει κίνδυνος να κολύσουν τα αβγά με το νήμα λόγω κουτσουλιών και έτσι να καταστραφούν. Προτείνω να παίρνεται τα αβγά και να τα βάλεται όλα μαζί την τεταρτη μέρα χωρίζοντας ταυτόχρονα τα μικρά και το αρσενικό στο ένα μέρος της ζευγαρώστρας εως ότου συμπληρώσουν 28 - 30 μέρες οπότε και τα χωρίζουμε τελείως απο τους γονείς τους. αλλοιώς προσοχή μόλις γεννησει το τέταρτο αβγό και δεν τα τραβάτε να χωρίσετε πάλι τα μικρά και τον κάναρο και να καθαρίσετε την φωλία.

4) επιπλέον τροφές.
όπως είναι λογικό στην περίοδο της αναπαραγωγής τα πουλιά έχουν ανάγκη επιπλέον τροφής ώστε να μεγαλώσουν τα πουλιά, εδώ ο καθένας μπορεί να δώσει την αυγοτροφή της αρεσκέιας του, πάντως με αβγό βραστό ( τουλάχιστον 15 Min) και λίγο μήλο τα μεγαλώνουν μια χαρά, προσοχή μη μένει το αβγό πάνω απο 8 ωρες μπορέι να χαλάσει και αν είναι σε εξωτερικό χωρο με περισσότερο ζέστη πάνω απο 3 ώρες το αλλάζουμε.
 
Back
Top