Ασθένειες Δυστοκία σε παραδείσιο

Βασιλης

PB Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.849
Πόλη
Αθήνα
Την Πέμπτη το βράδυ βρήκα ένα θηλυκό ζεμπράκι που είχα ζευγάρι στον πάτο του κλουβιού με ανοιχτά φτερά και κλειστά μάτια.

Το πουλί μπήκε πρώτη φορά ζευγάρι. Η διατροφή του ήταν πλούσια (φρούτα, βιταμίνες στο νερό, ασβέστιο και σουπιοκόκκαλο που τα "τσακίζει"). Μόλις το έπιασα στα χέρια μου και ψηλάφησα την κοιλιά του ένιωσα το αυγό.

Δεν μου έχει ξανατύχει δυστοκία στο παρελθόν αλλά έχω διαβάσει σε βιβλία, sites και κυρίως εδώ σχετικά. Κατευθείαν ανέβασα την θερμοκρασία που την είχα αλλά το πουλί ήταν ήδη εξαντλημένο. Είχα διαβάσει το post του Αλέξανδρου σχετικά και είχα δει και ένα βιντεάκι όπου βγάζανε το αυγό με μαλλάξεις στην κοιλιά.

Αφού έκανα αυτά που γράφει ο Αλέξανδρος κατάλαβα ότι το πουλί ήταν εντελώς εξαντλημένο και δεν μπορούσε να βγάλει το αυγό χωρίς βοήθεια. Τελικά τα καταφέραμε. Με λάδι στην αμάρα και πολύ προσεκτικές κινήσεις κατάφερα να σπρώξω το αυγό και να το βγάλω. Στην πραγματικότητα πιο πολύ τραβάς το δέρμα της αμάρας προς τα πίσω παρά σπρώχνεις το αυγό. Μέσα σε 5 λεπτά το ζεμπράκι άνοιξε τα μάτια και έπινε νερό. Ένα πράγμα θέλω να πω σε όλους εδώ στο Forum. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Μέσα από την καρδιά μου. Και εγώ και το ζεμπράκι μου. Σας ευχαριστούμε γιατί χάρη σε κάποιους από εδώ μέσα είναι ακόμη στη ζωή.

Η όλη επιχείρηση κράτησε πάνω από 1 ώρα και στο τέλος ήμουνα εξαντλημένος και έτρεμαν τα χέρια μου (ίσως πρώτη φορά στη ζωή μου). Η ανταμειβή ήρθε το επόμενο πρωί που την είδα να μου φωνάζει μόλις μπήκα στο δωμάτιο:).
 
Χαιρομαι που τα καταφερες! Ευχομαι να μην σου ξανασυμβει! Να εισαι καλα εσυ και τα πουλακια σου!
 
Βασίλη μπράβο χαίρομαι που πήγαν όλα καλά και κυρίως που δεν έχασες την ψυχραιμία σου. Όσο για την ανταμοιβή που πήρες σε έκανε να ξεχάσεις όλη την αγωνία που πέρασες. Να είσαι καλά εσύ και τα πουλάκια σου με το καλό να έρθουν και τα μικρά.
 
μπραβο βασιλη καλα τα καταφερες. Το ζεμπρακι σου θα σε ευγνωμονει για αυτο που εκανες.
 
Παιδιά το δεν έχασα την ψυχραιμία μου σχετικό είναι. Να ναι καλά η γυναίκα μου που με ενθάρυνε. Τα χρειάστηκα για τα καλά. Αλλά ευτυχώς το πουλί είναι τώρα μια χαρά δυναμώνει και σίγουρα δείχνει την ευγνωμοσύνη του με κάθε ευκαιρία.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Βασιλη δεν μου φτανει το ευχαριστω θελω να σου πω και μπραβο γιατι με την περιγραφη και την θετικη καταληξη το κανεις να φαινεται λιγοτερο αδυνατο. Χωρις να παραγνωριζω τους κινδυνους.
 
Βασιλη δεν μου φτανει το ευχαριστω θελω να σου πω και μπραβο γιατι με την περιγραφη και την θετικη καταληξη το κανεις να φαινεται λιγοτερο αδυνατο. Χωρις να παραγνωριζω τους κινδυνους.
Ο κίνδυνος είναι τεράστιος. Και το χτυποκάρδι όλη αυτή την ώρα ακόμη πιο τεράστιο. Αυτή είναι η τελική λύση. Προχώρησα γιατί ήμουν 100% σίγουρος ότι το πουλί δεν θα άντεχε ούτε μια ώρα έτσι. Και να τονίσω ότι εξάντλησα κάθε περιθώριο πριν. Δεν είναι το πρώτο που κάνουμε αλλά το τελευταίο (και το πιο ριψοκίνδυνο). Τα λέω αυτά για να μην θεωρρήσει κανείς ότι αν κολλήσει το αυγό απλά το πιάνουμε και το βγάζουμε. Η αλήθεια είναι ότι όπως το είχα δει κι εγώ δεν πίστευα ότι θα πετύχει.Αλλά ευτυχώς.
 
Ευτυχως ναι. 🙂Οταν θα σου ειναι ευκολο και χωρις ενοχληση για την μικρουλα μια φοτο θα μου εδινε μεγαλη χαρα (μια που δεν τα παω και καλα με το θεμα) φανταζομαι ποσο θα χαρουν ολοι.
 
Φωτό από την αγαπημένη μου(πλέον) μικρούλα αφιερωμένη στη Φράνια. (Το πουλί αριστερά)

Εδώ είναι με τον καλό της και πλέον έχει επανέλθει πλήρως και είναι πιο δραστήρια από ποτέ.:)
 

Συνημμένα

  • Ζευγάρι_fawn_13Apr2008_01.webp
    Ζευγάρι_fawn_13Apr2008_01.webp
    70,8 KB · Προβολές: 127
επιδη με ενδιαφερει παρα πολυ αυτο το βιντεο που βοηθας το πουλι να βγαλει το αυγο αλλα δεν ξερω που να το βρω θα μπορουσες να μου πεις που το βρηκες να παω να το δω και εγω. (εψαξα αλλα δεν το βρηκα). Ευχαριστω.
 
Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ. Το είχα δει τη μέρα που δημοσιεύτηκε και δεν μπορώ να το ξαναβρώ. Δεν θυμάμαι και τον τίτλο. Αν το βρει κάποιος ας βοηθήσει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Πενταμορφη κουκλα ειναι αλλα και ο καμαρωτος ζορικος να τους χαιρομαστε ολοι. Τωρα βεβαια μερικοι μερικοι τους βαλανε... Καπου για να τους βλεπουν πιο συχνα.Χαλαλι τους. 🙂
 
Πλέον η θηλυκιά έχει 2 αυγά που γέννησε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Από ότι φαίνεται το πρόβλημα οφειλόταν στο γεγονός ότι ήταν η πρώτη της γέννα και έχει ξεπεραστεί πλήρως.
 
Ξαναγράφω στο θέμα με δυσάρεστα νέα αυτή τη φορά☹. Η θηλυκιά πέθανε από δυστοκία προχτές, ένα χρόνο μετά το πρόβλημα και αφού είχε σταματήσει από το ζευγάρι της. Είχε μπει στην κλούβα πτήσης και την βρήκα νεκρή με το αυγό μέσα της. Δυστυχώς δεν την παρατήρησα από πριν για να την προλάβω. Έλλειψη ασβεστίου δεν είχε και είχε κάνει μόνο μία γέννα (4 αυγά) φέτος χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης δεν είχε μεγαλώσει μικρά γιατί ο αρσενικός έσπασε τα αυγά. Οπότε ήταν ξεκούραστο το πουλί. Όλα αυτά με κάνουν να πιστεύω ότι αν παρουσιαστεί μια φορά δυστοκία σε ένα πουλί πρέπει να το προσέχουμε για μια ζωή επειδή εξακολουθεί να είναι επιρρεπές σε αυτήν.
 
Βασίλη, μπράβο για το θάρρος σου. Η πράξη σου και το θετικό αποτέλεσμα θα καθοδηγήσει και άλλους να το επιχειρήσουν όποτε χρειαστεί.
 
Kρίμα Βασίλη για το πουλάκι...
Φαίνεται ότι η δυστοκία είναι ίσως το πιο ύπουλο πρόβλημα που χτυπάει τα θηλυκά πουλάκια και δεν αντιμεωπίζεται οριστικά..
Σου αξίζουν συγχαρητήρια για την πρώτη φορά που το έσωσες! Εύχομαι να μη σου ξανατύχει.
 
Βασιλη πολυ κριμα. Λυπαμαι παρα πολυ και επειδη ειδα και το βιντεακι ("μην το δοκιμασετε στο σπιτι") σε συγχαιρω για την πρωτη σου προσπαθεια... Ελπιζω να μην σου ξανασυμβει κατι τετοιο...
Κ εμενα η δικη μου ειχε αντιμετωπισει ενα μικρο θεματακι δυστοκιας στον πρωτο μηνα που τα ειχα, αλλα δεν επαιρνε το καταλληλο ασβεστιο τοτε οποτε τωρα το βρισκω λογικο και ελπιζω να μην μου ξαναπαθει κατι οπως τοτε...
 
Back
Top