Γενικά Δυστυχως, μολις χτες πεθανε ο Bongo μας

patrick_ath

PB New Member
Εγγραφή
5 Ιουν 2008
Μηνύματα
2
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σε ολους,

Δυστυχως, μολις χτες πεθανε ο Bongo μας!

Αρχικα ειχε ξεκινησει και εκανε ενα ειδος βηχα, σαν να μην ανεπνεε κανονικα.

Ψαχνοντας, ενας απο τους πτηνιατρους που βρηκα, ηταν ο Κος Δημητριαδης, ο οποιος βρισκεται κοντα μου, και θεωρησα σκοπιμο να τον επισκεφτω επειδη και συνεργαζοταν με το ΕΚΠΑΖ, και επειδη δεν θα ταλαιπωριοταν το πουλι με την μεγαλη αποσταση μεχρι το Περιστερι.

Δεδομενου οτι φαινοταν το πουλι να εχει αναπνευστικα, ο εν λογω "πτηνιατρος", το μονο που εκανε ηταν να παρει ενα δειγμα απο το στομα & τα κοπρανα του Bongo για καλλιεργεια, πηρε 40, μου εγραψε μια αντιβιωση (Baytril) προληπτικα για μια βδομαδα, 0,5ml, 2 φορες την ημερα, μετα μια παυση μιας βδομαδας, και μετα παλι να ξανα-ξεκινησουμε. Μετα απο 2 μερες μου λεει οτι εχει πολυ σταφυλοκοκκο του πουλι και να συνεχισω κανονικα την αντιβιωση που μου εδωσε.

Λοιπον, 4 μερες μετα που ξεκινησε η παυση της αντιβιωσης το πουλι ειχε αρχισει να ζοριζεται πολυ στην αναπνοη του. Μεσα στον τρομο μας πλεον την Κυριακη,01Ιουνιου08, και με την βοηθεια αυτου του φορουμ, βρισκουμε το τηλεφωνο του Αττικου Νοσοκομειου Ζωων, οπου και μετα τις 22.00, εφημερευε ο πτηνιατρος, Κος Αδαμης, οπου και μας δεχτηκε επιτοπου (~2300).

Τα νεα δεν ηταν καθολου ευχαριστα, ο Κος Αδαμης αφου εξετασε εχωνυχιστικα το πουλι, το ακροαστηκε, του εκανε ακτινογραφια, το ψιλαφησε, διεγνωσε Air Sacculitis (Αεροσακουλιτιδα).

Μας εγραψε Vibramycin, 2,5ml, 2 φορες την ημερα.

Αμεσως το επομενο πρωι χορηγησαμε την καινουργεια αντιβιωση, του φτιαξαμε ενα χυλο πλουσιο σε βιταμινη Α, φανηκε σαν να εχει μια καλυτερη πορεια αλλα δυστυχως, τεταρτη πρωι ο Bongo ειχε "πεταξει".

Ας μου εξηγησει καποιος πως ο Κος Δημητριαδης, εφοσον βλεπει οτι το πουλι εχει αναπνευστικα προβληματα, γιατι δεν ασχοληθηκε να το ακροαστει η να του κανει μια ακτινογραφια. Ασ μου εξηγησει καποιος γιατι τον πιστεψαμε και τον εμπιστευτηκαμε. Ας μου εξηγησει καποιος πως μπορουμε να προφυλαξουμε αλλα πουλια απο την αεργια του αυτοαποκαλουμενου κτηνιατρου με 3 ιατρεια.

Ο Bongo ηταν μολις 2 χρονων.

-

Δημητριαδης Κωστας
τηλεφωνα: 210 6818990-Χαλανδρι, 210 9755429-Αγιος Δημητριος, 210 4904073-Νικαια (εχει 3 ιατρεια)

Ειναι συνεργατης του πρωην ΕΚΠΑΖ και πολυ εμπειρος
 
Δυστυχώς όπως και με τις διαγνώσεις στους ανθρώπους, και εδώ γίνονται λάθη.
Όταν για να σιγουρευτείς χρειάζεται να πας σε 3 ιατρούς εάν έχεις κάποιο πρόβλημα, το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τα ζώα δηλ. τους κτηνίατρους.
Λυπάμαι πολύ για τον Bongo ☹
Και σ'ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
 
Λυπαμαι πολυ πραγματικα, δεν ξερω τι να σου πω!

Εγω ειχα μεινει ευχαριστημενη. Δεν μπορω ομως να αναλαβω ευθυνη για το τι ειδους θεραπεια ακολουθησε, απλως επειδη τον παρουσιασα στην αναλογη στηλη (το λεω επειδη χρησιμοποιησες το ποστ μου και νιωθω σαν να με κατηγορεις).
Εχει πολυ κοσμο, οπως λες κι εσυ 3 ιατρεια. Δεν ξερω...
 
Κριμα, λυπαμαι πολυ. Εχω χασει και εγω πουλια και καταλαβαινω την στεναχωρια σου, παντως συγχαρητηρια για το πεισμα σου να γινει καλα, εστω κι αν δεν φτανει μονο αυτο. Κανουν λαθη και οι γιατροι, για κανεναν γιατρο δεν θα ακουσεις μονο καλα πραγματα, εχουν και αυτοι τις ατυχες στιγμες τους, αλλα εχεις δικιο αναπνευστικο προβλημα σημαινει οτι επρεπε να το ακροαστει.
 
Τι να πω... Καταστεναχωρηθηκα... Εχουμε ολοι χασει πουλια κ ξερουμε πως ειναι...
Το καναρινι μου παντως το ακροαστηκε με στηθοσκοπιο για τα ακαρεα που ειχε. Μου φαινεται περιεργο.
Προφανως ολοι κανουμε λαθη.
 
Φιλε μου λυπαμαι παρα πολυ ειλικρινα! Καταλαβαινω πως νιωθεις... Εμενα μου κανει εντυπωση πως δεν επενεβησαν επιτοπου με ενεσιμα φαρμακα στο πουλι παρα να ξεκινησετε την αλλη μερα τη νεα αντιβιωση. Βεβαια τι να λεμε τωρα...☹
 
Σας ευχαριστουμε ολους για την συμπαρασταση σας, και χαιρομαστε πραγματικα που αγαπατε τοσο πολυ τους φτερωτους μας φιλους!

Ευχομαστε να μην βρεθειτε σε μια τετοια δυσαρεστη κατασταση.

Pigaki, μην αισθανεσαι ασχημα, το τηλεφωνο του κυριου αυτου, το ειχα απο πιο παλια, μεσω ενος αλλου site. Και να μην το ειχα, δεν ευθυνεσαι σε καμια περιπτωση για αμελειες & λαθη τριτων. Σε εκανα quote μονο και μονο επειδη ειχες το ονομα του & το τηλςφωνο του, το οποιο αρνουμαι να γραψω καν.

Ειναι γεγονος οτι ολοι μας κανουν λαθη, αλλα θεωρουμε οτι η δεδομενη περισταση δεν σηκωνε τετοια απαραδεκτη & τραγικα αδιαφορη εξεταση και εκτιμηση της καταστασεως. Ειναι σαν να παει ενας μας σε γιατρο, να του πουμε οτι δεν μπορουμε να αναπνευσουμε καλα, και να μας πει οτι εχουμε απλα μια λοιμωξη και να μην ανυσηχουμε και οτι με μια αντιβιωση θα πανε ολα καλα, γιατι ετσι μεταφραζετε αυτο.

Ενεσιμη αντιβιωση του εκανε, ειναι γεγονος, παρελειψα να το γραψω, οπως επισης και ο Κος Αδαμης του εκανε 2 εβδομαδες μετα. Παρεπιμπτωντος, ο Κοσ Αδαμης με πηρε και τηλεφωνο πριν 2 ωρες να με ρωτησει τι κανει ο Bongo, αλλα...

Σας ευχαριστουμε ολους θερμα!
 
Λυπάμαι πολύ για το πουλάκι...☹ Τελικά δεν ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς...
 
o bongo ηταν ζακο;
καλα κανεις που μας ενημερωνεις γιατι πρεπει να ακουγονται και τα θετικά και τα αρνητικα για καποιο γιατρο η μαγαζι!

βεβια μπορει κα η εκτιμηση η δκια σου να εινα λανθασμενη η απλα να ηταναργα γα τη θεραπια αυτη γιαυτο να μην τα καταφερε. Επιπλεον δεν εχουν ολοι ο ιγιατροι τις ιδιες μεθόδους για την καταπολέμηση μιας αρρωστιας και πολλες φορές μπορει να μην φταιει η μεθοδος αλλα οι συγκιριες.
δεν δικαιολογω κανενα και εσυ ξερεις καλυτερα την περιπτωση σου, απλα καποιες σκεψεις βαζω μονο.
κριμα παντως αλλα ολα μεσα στη ζωη ειναι!
 
Lipame poli...kaimeno to poulaki...Katalaveno poso xalia pernas tora...☹
Krima gia to lathos tou giatrou...ego omos ixa mini eyxaristimeni ap ayton...
Ti tha kanete tora? Tha pareis allo ena Zako?
 
Λυπαμαι πολυ για το πουλακι σου.

Ξερεις ποσοι το πεζουνε γιατροι στη θεωρια και στη χειρονακτικη εργασια δεν ξερουνε που παν τα 3.
 
Δυστυχώς η κατάσταση με τους γιατρούς έχει ξεφύγει. Ειδικά υπάρχουν πολλοί "κτηνίατροι" που το μόνο που τους νοιάζει να κάνουν καλά είναι η τσέπη τους και πολλές φορές θεωρούν τα ζώα αναλώσιμα. Δεν μιλάω για τον συγκεκριμένο γιατί δεν τον ξέρω αλλά ακόμα τσαντίζομαι όταν σκέφτομαι ότι αυτός που πήγα τον Μάνι δεν έκανε καν τον κόπο να τον αγγίξει και μετά από 5 λεπτά χαζομάρες ήθελε και 33 ευρώ... Ξεφτίλες...
 
Back
Top