Γενικά Δύο αρσενικά κοκατίλ στο ίδιο κλουβί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Zois
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Zois

PB New Member
Εγγραφή
19 Μαρ 2019
Μηνύματα
5
Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα κοκατίλ 2,5 χρόνων και χθες πήρα ακόμα ένα δεύτερο κοκατίλ. Το βρήκε ένας γνωστός μου στο μπαλκόνι του. Προφανώς από κάπου έφυγε ή κάποιος το άφησε. Το πήγε σε κτηνίατρο, του έδωσε βιταμίνες και ότι άλλο έπρεπε να πάρει προληπτικά. Το κράτησε δύο μήνες αλλά δεν μπορούσε άλλο λόγω έλλειψης χρόνου. Έτσι ήρθε στα χέρια μου. Προφανώς στον πρώτο του ιδιοκτήτη ήταν ήμερο. Ο γνωστός μου από φόβο δεν το έβγαλε καθόλου έξω από το κλουβί θέλω να ρωτήσω αν δύο αρσενικά κοκατίλ στο ίδιο κλουβί θα έχουν πρόβλημα μεταξύ τους. Τώρα έχω τα κλουβιά δίπλα-δίπλα και ο δικός μου δεν το πήρε και πολύ καλά. Επίσης σε πόσες μέρες θα ήταν φρόνιμο να βάλω και τον καινούργιο στο ίδιο κλουβί; Το κλουβί μου είναι 45 x 45 x 70.. Α και στο κεφαλάκι του πίσω από το λοφίο έχει μία μικρή φαλάκρα. Εκεί που του πήγε ο φίλος μου του είπανε ότι είναι κάποια ράτσα κοκατίλ πού προήλθε από διάφορες αιμομιξίες ετών και είναι φυσιολογικό. Είναι λευκό στο σώμα του και στα φτερά και έχει λίγο κίτρινο στο κεφάλι και τα κλασικά πορτοκαλί μάγουλα. Πάντως είναι ζωηρός και φαίνεται υγιέστατος.
 
Τώρα έχω τα κλουβιά δίπλα-δίπλα
Καλό θα είναι να τα απομακρύνεις και αν είναι δυνατόν να βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο, πρέπει να κρατήσεις σε καραντίνα τον νεοφερμένο μέχρι να είσαι σίγουρος ότι είναι καλά στην υγεία του.
Αφού ολοκληρωθεί η καραντίνα 30-40 ημέρες) μπορείς να βάλεις τα κλουβιά κοντά για να γνωριστούν και να δεις τις αντιδράσεις τους.
Το κλουβί μου είναι 45 x 45 x 70.
Το κλουβί για δύο είναι μικρό, όσο μεγαλύτερο το κλουβί τόσο περισσότερες οι ελπίδες για αρμονική συμβίωση.
 
Η καραντίνα δεν έχει τόσο νόημα ίσως πια αν τα πουλιά ήρθαν ήδη σε επαφή δηλαδή βρέθηκαν στον ίδιο χώρο για παραπάνω απο λίγη ώρα. Συμφωνώ ότι οι διαστάσεις αυτές είναι πολύ μικρές για 2 κοκατίλ. Ναι μπορούν να ζήσουν αρμονικά 2 αρσενικά ή 2 θηλυκά μαζί αρκεί να υπάρχει άνεση χώρου. Χρειάζεσαι κάτι αρκετά μεγαλύτερο και να αποτελεί ουδέτερο έδαφος και για τους 2. Αυτό που σου είπαν για την φαλάκρα στα λουτίνο δεν απέχει και πολύ απο την αλήθεια.
 
Παιδιά ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας. Καταλαβαίνω αυτό που λέτε για καραντίνα άλλα τα έχω ήδη δύο μέρες μαζί. Επίσης πιστεύω ότι είναι υγιέστατο γιατί το πήγε σε κτηνίατρο και του έδωσε να πάρει κάτι προληπτικά αφού ήταν έξω για κάποιο χρονικό διάστημα. Σκέφτομαι να ενώσω τα δύο κλουβιά βγάζοντας τις πόρτες και να επικοινωνούν μεταξύ τους. Το ένα ανοίγει και από πάνω. Δεν ξέρω αν βολέψει ακόμα το σκέφτομαι. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω χώρο για τόσο μεγάλο κλουβί που θα ήταν ιδανικό και για τους δύο. Η άλλη λύση είναι να τα έχω το καθένα χωριά στα κλουβιά τους και απλά να πετάνε μαζί.
 
Back
Top