Ασθένειες Δύο ημέρες το βλέπω υποτονικό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ace21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ace21

PB New Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2017
Μηνύματα
350
Πόλη
Μυτιλήνη
Το πουλάκι εδώ και κάνα δύο ημέρες το βλέπω υποτονικό. Κάθεται αρκετά συχνά με την κοιλίτσα του στις πατήθρες, δεν κελαηδάει ενώ περνάει και αρκετό χρόνο στον πάτο του κλουβιού, στη γωνία, με την κοιλιά κάτω και να τσιμπολογάει τους κόκους ζεόλιθου. Του έβαλα πολυβιταμίνη στο νερό, μέχρι προχθές είχε αυγοτροφή και κάποιους έξτρα σπόρους ενισχυτικούς της vitafarm... ☹ Αυτή τη στιγμή βέβαια κινείται κανονικά, είναι στην πάνω πατήθρα και τινάζεται.
 
Δεν μπορώ να το διακρίνω εύκολα αυτό, τον βλέπω πάντως τσιμπολογάει. Θα τον δω, θα δω και τις κουτσουλιές του, τι να κάνετε και εσείς από μακριά. Θα σας ενημερώνω. Προς το παρόν κάθεται έτσι βαρύς στην πατήθρα. Με ανησύχησε αυτό το ότι πήγαινε στη γωνία και κούρνιαζε, να δούμε αν θα το ξανακάνει.
 
Με ανησύχησε αυτό το ότι πήγαινε στη γωνία και κούρνιαζε, να δούμε αν θα το ξανακάνει.
Είναι μια αδιαμφισβήτητη ένδειξη πως είναι σοβαρά άρρωστο και αυτό θα πρέπει να ηχήσει σαν καμπανάκι στα αυτιά σου.
Πρέπει να ζητήσεις άμεσα βοήθεια από κάποιον ειδικό...
Υπάρχει κάποιος κοντά σου;
 
Υπάρχει κάποιος κοντά σου;

Κύριε Γιάννη κατά καιρούς τα έχουμε πει για τους ειδικούς εδώ, είναι ένα θέμα. Επειδή ετοιμάζομαι για ταξίδι εξωτερικό, αν προλάβω θα πάω αύριο σε κάποιον κτηνίατρο που έχω υπόψη...
 
Γυρίσαμε πριν λίγο. Γεράματα μου είπε. Υπενθυμίζεται ότι το πουλάκι είναι τουλάχιστον 6-7 ετών. Μου έδωσε ένα πολυβιταμινούχο από το οποίο να βάζω 2 σταγόνες σε 100 ml νερού, μάρκα vey x - veyFo Multi-C-Mulgat. Τα 10 ml 9€😳!
Επίσης μου έδωσε αντιβίωση γενικής φύσεως, 0.5/100 ml, ξέχασα όμως να ρωτήσω το όνομά της. Μου είπε ότι η κουτσουλιές του φαίνονται καλές και δεν το έπιασε καθόλου. Τον ρώτησα μήπως να δούμε αν έχει κάτι εσωτερικά πχ πρησμένο συκώτι κλπ, μου είπε δεν θέλω να το στρεσαρω αν ήταν κάτι θα φαινόταν από τις κουτσουλιές. Αυτά. Εν τω μεταξύ ενώ το πρωί είχε πλερέζες, εκεί ήταν ζωηρός και τώρα τρώει μια χαρά! Αλήτης! Α, και την επίσκεψη δεν μου τη χρέωσε, μόνο το σκεύασμα και την αντιβίωση.
 
είναι τουλάχιστον 6-7 ετών.
Από μόνο του αυτό μπορεί να εξηγήσει πολλά.
Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου.
Να μας ενημερώνεις!
 
Νομίζω κάπου έχω διαβάσει(εάν δεν κάνω λάθος) ότι υπό κανονικές συνθήκες τα καναρινιά ζούνε 10-12 χρόνια..
Άρα στα 6 χρόνια δεν ξέρω εάν μπορώ να το θεωρήσω "γεράματα"...ή τουλάχιστον ότι μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια συμπτώματα... Μαθαίνω κάτι καινούργιο μέσα από αυτή την διάγνωση που άπλα η πολύ μικρή μου εμπειρία δεν με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.. Όμως η γνώμη μου δεν έχει ούτε ψήγμα εξειδίκευσης και τεκμηρίωσης αρά.. Δεν μετράει..ότι πει ο ειδικός!

Όπως και να έχει όμως με τα "μέσα" τα οποία διαθέτεις έπραξες το καλύτερο και μπράβο σου! Εχε το από κοντά και παρατήρησε το.. Εύχομαι και πιστευω ότι θα βελτιωθεί!
 
Το πουλάκι έχω καταλήξει πως είναι κοινό καναρίνι με έντονο DNA από τα "άγρια" λόγω χρωματισμού φτερών, ποδιών και ράμφους. Μια μικρή πιθανότητα δίνω στο να είναι timbrado γνωρίζοντας τα χρήματα που διέθετε ο πατέρας μου για καλά πουλάκια, το κελαηδημα του όμως που ξανάκουσα πρόσφατα δεν με παρέπεμψε σε κάτι τέτοιο.
Το πουλί είναι ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ 6. Τα τελευταία 6 χρόνια που έχω επιστρέψει είναι εδώ, ίσως και να προϋπήρχε άλλα τρία πχ.
Επιπλέον σε όλη του τη ζωή έτρωγε χύμα τροφή, βιταμίνη λάσπη, κοιμόταν και ξυπναγε με το ανθρώπινο ωράριο ενώ κλασικά μέσα έξω. Τα βασικά άρχισα να του τα παρέχω εγώ το τελευταίο τρίμηνο, και όσο μπορούσα κατά τον τελευταίο χρόνο που άρχισα να ασχολούμαι με πουλάκια αλλά δεν ήμουν στον ίδιο χώρο.
Επομένως θεωρώ άθλο το ότι έχει ζήσει τόσο πολύ και ένιωσα φοβερή χαρά που το άκουσα να κελαηδάει μετά από τόσο διάστημα.
Πάμε μωρή Τασάρα (το καναρίνι) να το ξεπεράσουμε και μετά θα σε έχω με τσιγάρα και ουισκια, να ζεις τον κλεμμένο σου χρόνο!
 
Επέστρεψα και το βλέπω λίγο πιο ζωηρό! Τον βρήκα στην πατήθρα την ψηλή να κάθεται με την κοιλίτσα του (όχι το καλύτερο αλλά οκ) και όσο είμαι στο δωμάτιο είναι πιο κινητικός, επικοινωνεί και με τον άλλον τον αληταρά. Επίσης δεν είναι φουσκωμένος (δεν ήταν ποτέ αυτές τις μέρες). Του έχω τη βιταμίνη ΜΑΖΙ με την αντιβίωση σε καθαρό νεράκι (έτσι συνέστησε ο γιατρός), τροφή laga premium και κάτι συμπληρώματα που μου έφεραν δώρο και βλέπω πως έχουν αποδοχή. Εννοείται κόκκαλο σουπιάς και σε μια ταίστρα grit, το οποίο μάλλον είναι διακοσμητικό. Ιδού τα συμπληρώματα:
[automerge]1548680568[/automerge]
 

Συνημμένα

  • Vitakraft.webp
    Vitakraft.webp
    35 KB · Προβολές: 10
Τελευταία επεξεργασία:
Ασχετα απο το, τί άλλο παρέχουμε, τα ηλικιωμένα πουλάκια χρειάζονται μόνιμα ένα δοχείο με έξτρα κέρασμα (ΠΕΡΙΛΛΑ-ΚΑΜΕΛΙΝΑ-ΣΙΣΑΜΙ-ΑΠΟΦΛΙΩΜΕΝΗ ΒΡΩΜΗ-ΝΙΖΕΡ) και περιοδικά μια ενίσχυση σε ενέργεια με ΔΕΞΤΡΟΖΗ ώστε να μπορούν να "σταθούν στα πόδια τους".
[automerge]1548694642[/automerge]
 
Back
Top