Αναπαραγωγή Δύο θηλυκά, ζευγάρι!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mgerom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mgerom

Canaries Expert
Εγγραφή
16 Απρ 2006
Μηνύματα
8.640
Πόλη
Αθήνα
Αν βλέπατε αυτό που χάζευα όλο το απόγευμα θα με δικαιολογούσατε για τον τίτλο.
Ας τα πάρουμε απο την αρχή.
-Σε μιά απο τις κλούβες που χρησιμοποιώ υπήρχαν όλο το χειμώνα 10 θηλυκά.
Γύρο στά τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου φτιάχνοντας τα ζευγάρια, έμειναν στην κλούβα, περίσεψαν,2 θηλυκά Ιζαμπελινάκια.
-Τούς έβαλα δύο φωλιές και νήμα με το σκεπτικό να τις χρησιμοποιήσω σαν "παραμάνες" σε περιπτωση που χρειαστεί. Εκαναν γρήγορα φωλιές και μετά, μπορώ να πώ οτι με την φούργια, τις ετοιμασίες, την παρακολούθηση και την αγωνία των νέων ζευγαριών τις.."ξέχασα". Τρίτη απόγευμα βρήκα, 5 και 4, αυγά στις φωλιές αντίστοιχα. Σήμερα το απόγευμα πήγα προς το μέρος της κλούβας για να αλλάξω νερό στην ποτήστρα. Με την άκρη του ματιού μου και πίσω απο μια πορτοκαλιά που μεσολαβεί βλέπω κάποιον ΚΑΝΑΡΟ να ταίζει την μια θηλυκιά. Κανονικά, με τους ανάλογους ήχους(αυτά τα ξεχωριστά σιγανά τιτιβίσματα).
Αυτό θα καταλάβαινε οποιοσδήποτε έβλεπε αυτή την σκηνή.Βέβαια ο ΚΑΝΑΡΟΣ δεν ήταν παρά η μιά κανάρα, που κι' εμένα θα έβαζε σε αμφιβολίες, αν δεν είχε 4 αυγά στην φωλιά της. Εκατσα αρκετή ώρα να παρατηρώ την συμπεριφορά των πουλιών έτσι είδα ότι σε καποια στιγμή που "σηκώθηκε" η κανάρα, ο ΚΑΝΑΡΟΣ μπήκε κι' έκατσε στην φωλιά. Στην ξένη φωλιά. Η κανάρα εκανε τις κωτσουλιές της, έφαγε σε ρυθμό πολυβόλου σπόρια και μήλο και πήγε να "κάτσει" πάλι στην φωλιά της. Ετσι νόμιζα, αμ δέ! Πήγε βεβαια στην φωλιά της και -άρχισε να ταίζει τον ΚΑΝΑΡΟ-.Αυτό κράτησε μερικά δευτερόλεπτα ώσπου βγήκε και το άλλο πουλί στο χείλος της φωλιάς και ταιζαν και τα δύο, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ. Τρελλάθηκα,έχει γούστο, σκέφτηκα. Ναί έχω 5 , ναι 5 νεοσσούς απο την μία παραμάνα και έχουν αποφασήσει να τα μεγαλώσουν μαζί οι δυό κανάρες. ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ! Τα αυγά του ΚΑΝΑΡΟΥ είναι άσπορα και όπως φαίνεται το κατάλαβεκαι άρχισε να ασχολείται με τά μωρά της φιλενάδας.
-Τώρα πού μπήκαν τα πράγματα "κάτω" ο δράστης πρέπει να είναι ένα άγουρο(όπως νόμιζα) αρσενικό, που το έβαλα για μια ή δυό μέρες μέσα στην κλούβα με τα θηλυκά όταν καθάριζα την δεύτερη κλούβα των νέων αρσενικών, μετά την τακτοποίηση σε ζεύγη.
Πάντως πρέπει να απέχει, η επαφή απο την εκκόλαψη, 20 μέρες πάνω -κάτω.
-Πέρασα ένα ωραίο απόγευμα, ε, να μη το γράψω;
 
Και εγω φιλε Μακη στην μια κλουβα ειχα μονο αρσενικα αλλα μια μερα παρατηρησα 2 αρσενικα να ταιζουν ενα τριτο. Μετα απο 2-3 μερες ειδα ενα αβγο στο δαπεδο και καταλαβα οτι υπηρχε και ενα θηλυκο στην παρεα. Αμεσως εβαλα μια φωλια με τσοχα και απο την αλλη μερα γεννουσε εκει τα αβγα της. Παρολο που υπηρχαν καμια δεκαρια αρσενικα μαζι της δεν την πειραξε κανενα ενω κλωσσουσε.
Η καημενη εκανε και κρυο εκεινες τις μερες και την λυπομουν που υπομονετικα εμενε στη φωλια της. Τελικα βγηκαν 3 μικρα που τα αναθρεψε μονη της και τωρα μεγαλωσαν και ειναι ανεξαρτητα!
Βεβαια ειναι αγνώστου πατρος αλλα δεν ειναι ολα τελεια σε αυτη τη ζωη!
 
Δημητρη..
... είναι και κουκλιά, τα "αγνώστου πατρός".
Αντε και στα επόμενα -με σφραγίδα- πατρός.
 
Μάκη, καθώς διάβαζα το μήνυμά σου και φτάνοντας μέχρι τη μέση του σκέφτηκα: «Τι σου κάνει η μοναξιά ε;» 🙄. Καθώς συνέχιζα, διαπίστωσα πως τα πράγματα… αγρίεψαν όταν ανέφερες τους νεοσσούς 😱 αλλά ευτυχώς υπήρξε λύση στο μυστήριο. Είδες μικρός! 😉

Φίλε Μάκη και Δημήτρη, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πώς σε ό,τι αφορά στην αναπαραγωγή τουλάχιστον, αυτό που θέλεις πολύ να συμβεί δεν συμβαίνει πάντα και το αντίθετο. Επίσης όταν «εκβιάζεις» (προσπαθείς υπερβολικά με κάθε μέσο) την πραγματοποίηση του, δεν πετυχαίνεις πάντα αυτό που θα ήθελες.

Η φύση ξέρει!
 
Ο εν λόγω μικρός Σταύρο, απολαμβάνει απο σήμερα την συντροφιά μιας κυρίας που είχε μια άσπορη γέννα, με κάποιον άλλο μικρό.Φαίνεται να ταιριάζει και με αυτήν απο την
πρώτη στιγμή. Για να δούμε θα με επιβεβαιώσει;
-Οσο για τις κανάρες κοιμούνται μαζί το βράδυ στην φωλιά και μάλλον θα αναγκαστώ
αύριο να αφήσω μόνον την τσόχα για να γίνει ποιό άνετη η φωλιά!
 
Back
Top