Γενικά Δύο καναρίνια στο ίδιο κλουβί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stzark
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

stzark

PB Member
Εγγραφή
30 Αυγ 2007
Μηνύματα
183
Πόλη
Περιστέρι
Καλησπερα σε ολους, εχω 2 καναρινια εδω και μια βδομαδα περιπου σε διαφορετικα κλουβακια, το ενα αρχισε και κελαηδα συνεχεια το αλλο τιποτα, μονο κατι τσουρ τσουρ :). Λογικα το ενα ειναι αρσενικο και το αλλο ειναι θηλυκο.
Τα εβαλα λοιπον σημερα στο ιδιο κλουβι να δω την συμπεριφορα τους και μαλιστα εβαλα το μαλλον θηλυκο στο κλουβι του αρσενικου. Παρατηρωντας τα ειδα με εκπληξη οτι οταν το αρσενικο που ηταν πολυ φιλικο πλησιαζε το αλλο, το θηλυκο του επιτηθονταν συνεχως, και οταν λεμε συνεχως συνεχως!
Το αρσενικο συνεχισε να κελαηδα αλλα τιποτα, η εχθρηκοτητα παρεμενε στο μαλλον θηλυκο. Πηγαινε το αρσενικο να φαει και του την επεφτε το θηλυκο για να φαει απο το ιδιο σημειο, πηγαινε στην αυγουλιερα μετα απο λιγο παλι το ιδιο, πηγαινε στο στικ παλι τα ιδια, να μη τα πολυλογω αυτο συνεχιστηκε μεχρι που τα εβαλα το καθενα στο δικου του κλουβι.
Τι λετε μηπως δεν ειναι τελικα το θηλυκο θηλυκο και ειναι αρσενικο και απλα δε κελαηδα; Εχετε ξαναδει τετοια συμπεριφορα;
 
Φίλε stzark να σου υπενθυμίσω ότι διανύουμε την εποχή της πτερόρροιας και επομένως εάν ένα καναρίνι δεν κελαηδάει αυτή την εποχή δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι θηλυκό. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το φύλο τους αυτήν την εποχή έχοντας σαν γνώμονα το κελάηδισμα, θα μπορούσαν να συμβαίνουν δύο πράγματα:
  • Να πρόκειται για ένα αρσενικό και ένα θηλυκό καναρίνι οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρίσκονται μαζί και τα δύο, αυτή την εποχή.
  • Να πρόκειται για δύο αρσενικά οπότε και πάλι δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρίσκονται μαζί και τα δύο, γενικώς.
Αν πρόκειται για ζευγάρι διάβασε μια συζήτηση σχετικά με το πότε θα πρέπει να γίνονται ζευγάρι τα καναρίνια. Αν πάλι είναι και τα δύο αρσενικά, διάβασε ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε δύο αρσενικά καναρίνια μαζί.

Μπορείς επίσης να διαβάσεις και μια θεωρητική προσέγγιση σχετικά με την αναγνώριση φύλου των καναρινίων.
 
Ευχαριστω για την απαντηση, θα τσεκαρω ευθεις αμεσως τα λινκ.
Αν και απ οτι εμαθα δεν εχει κελαηδησει ποτε το υποτειθεμενο θηλυκο δν εχει κελαηδησει ποτε εκτος απο κατι τσουρ τσουρ :)
 
GIATI BIAZESE RE FILE;
ASTA POULAKIA YSIXA AN EINAI ZEYGARI 8A TO KATALABEIS OTAN PREPEI
KI AFOU EXEIS 2 KLOUBAKIA ASE TO KA8ENA STO KLOUBAKI TOU
A KAI GRAPSE KAI KANA ONOMA AYTO TO NICK POU DIALEKSES EINAI K DISKOLO
 
Γεια σου φιλε yannis, δε βιαζομαι να τα κανω ζευγαρι, απλα το κανα μηπως και μπορεσω να δω το φυλλο του. Και βεβαια δε θα τ αφηνα μαζι απλα τα βαλα για λιγο μαζι να δω συμπεριφορα. Εχεις δικιο ειναι λιγο δυσκολο το stark :) Τονομα μου ειναι Σταυρος.
 
Back
Top