Γενικά Δύο κοκατιλ, δύο κλουβιά.

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Evou88
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Evou88

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαρ 2022
Μηνύματα
57
Πόλη
ATHENS
Καλησπέρα σε όλους!
Τελικά πήραμε και ένα δεύτερο κοκατιλ αρσενικο να έχει παρέα το (κατά 99%) κορίτσι μας.
Εκείνη είναι τεσσάρων μηνών και αυτός δύο.Ειναι εξαιρετικός μαζί μας και όταν είναι ελεύθερος πάει και κάθεται στο κλουβί του κοριτσιού.Θελω να τα βάλω σε ένα κλουβί αλλά βλέπω ακόμα ότι δεν έχουν καλές σχέσεις.Κυριως η θηλυκιά τον απειλει όταν την πλησιάσει (αυτός πιο σπάνια). Κάθονται πάνω στο κλουβί της και τα δύο όταν είναι ελεύθερα αλλά σε μακρινή απόσταση.Οταν πλησιάζοντε συνήθως ανοίγουν ράμφη!
Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα βοηθήσω να τα βρούνε ή απλά να περιμένω;
Μέχρι στιγμής μένει ο καθένας στο κλουβί του.Δεν θελω να τα πιέσω.
 
@Nausicaa Ναι!Απλά λιγότερες μέρες.Το δεύτερο κοκατιλ το πήρα από εκτροφέα.Απλα απογαλακτιστηκε λίγο νωρίτερα και το πήρα πριν κλείσει τους δύο μήνες.Ειχε σταματήσει την κρέμα νωρίτερα.Επισης το πήγα και σε πτηνιατρο και είναι υγιέστατο!
[automerge]1653143038[/automerge]
@Nausicaa Ξέρω ότι δεν είναι το ιδανικό και είμαι πολύ τυπική με τα ζώα μου όλα,απλά δυστυχώς ήταν και τα δύο κλουβιά στον ίδιο χώρο απλά σε απόσταση, δεν υπάρχει αλλο δωμάτιο να το βάλουμε!Μια εβδομάδα έμεινε σίγουρα στο κλουβί,παρακολουθούσα τα περιττώματα του και την κατάσταση του γενικά και προσπαθούσα να με μάθει,μετά πήγαμε σε πτηνιατρο και μετά από κάποιες μέρες τα άφησα να πετάξουν μαζί.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Evou88 Αυτό δεν είναι καραντίνα, αλλά εφόσον δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πάω πάσο. Το βασικό τώρα, πέραν της συνέχειας της παρακολουθησης για συμπτώματα γιατί κανονικά η καραντίνα είναι 40 μέρες συντηρητικά, και δεν είναι σαφές πώς έκρινε ο πτηνίατρος ότι είναι οκ, να γίνει πολύ πιο σταδιακά η γνωριμία. Οι θηλυκοί παπαγάλοι είναι περισσότερο επιθετικοί και ιδιαιτερα χωροκτητικοί, οπότε το ότι το νέο πουλάκι πάει στο κλουβί του παλιού που τυχαίνει να είναι και θηλυκό δυσκολεύει τα πράγματα. Θέλει περισσότερη απόσταση, ωστε να γνωριστούν μέσω βοκαλισμών για αρχή. Εφόσον ξέρουν βασικές εντολές και βγαίνουν από τα κλουβιά τους, ας βγαίνουν διαφορετικες ώρες. Δεν υπάρχει τρόπος να υπογράψει κανείς ότι θα τα βρουν, αλλά οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας.
 
Back
Top