Φροντίδα Δύο Ringneck στο ίδιο κλουβί προσωρινά

Πόλη
Άγιος Νικόλαος
Καλησπέρα, έχω ένα ringneck ημιάγριο περίπου 7 μηνών δεν ξέρουμε ακόμα φύλο και είμαστε ακόμα στην διαδικασία εξημέρωσης τρώει από το χέρι μου κτλ αλλά φοβάται ακόμα στο πιάσιμο κτλ. Ένας φίλος μου επίσης έχει ένα ringneck θηλυκό περίπου 2 χρονών το όποιο είναι εντελώς ήμερο που επειδή φεύγει για στρατό σκεφτόταν να μου το αφήσει προσωρινά. Θα έχουν θέμα να είναι και τα δύο μαζί στο ίδιο κλουβί;

Να το χαίρεσαι! ❤️
Καλό θα ήταν πρώτα να μάθετε το φύλο. Μπορείτε να κάνετε ενα τεστ DNA στο πουλάκι, καθώς είναι 99% σίγουρα τα αποτελέσματα.

Εγώ θεωρώ ότι καλό θα ήταν να μην είναι μαζί. Αρχικά όπως και να έχει θα πρέπει να κρατήσεις το δεύτερο σε καραντίνα δλδ για 30 μέρες να μην έρθουν σε επαφή πρώτον για να προστατεύσεις την υγεία τους( όσο ιδανική φροντίδα και να έχει ο παπαγάλος του φίλου σου μπορεί να έχει κάποια ασθένεια και να την κολλήσει στο δικό σου) επίσης η καραντίνα είναι απαραίτητη και για να συνηθίσουν τα πουλιά το ένα το άλλο, θα επικοινωνούν και ακούγονται. Ύστερα από το πέρασμα του μήνα θα πρέπει να έρθουν σταδιακά σε επαφή, να βλέπονται ενώ το καθένα βρίσκεται στο κλουβί του μετά να περνάνε χώρο εκτός κλουβίου ( εφόσον του φίλου σου είναι εξημερωμένο θα περνάει χρόνο έξω για το δικό σου δεν ξερω). Θεωρώ όμως ότι εφόσον αυτή η συγκατοίκηση θα είναι προσωρινή δεν πρέπει να μπούνε στο ίδιο κλουβί ύστερα από όλα τα στάδια της γνωριμίας καθώς μπορεί να δεθούν πολύ μεταξύ τους και μετά να υπάρχει πρόβλημα να χωρίσουν. Επίσης υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην ταιριάξουν ποτέ
[automerge]1661681978[/automerge]
Επειδή είναι μικρό ακόμα το δικό σου θεωρώ ότι η ηλικία δεν θα είναι θέμα, εννοώ και αρσενικό να είναι δεν θα έχεις θέμα με ζευγάρωμα κτλ

Back