Αναπαραγωγή Εάν δεν βάλω πλαστικά αυγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mortis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mortis

Banned
Εγγραφή
16 Απρ 2008
Μηνύματα
219
Πόλη
Μόναχο
Εδώ και καιρό ήθελα να μου λύσει κάποιος μία απορία.Αν δεν αντικαταστήσω τα αυγά που γεννάει η κανάρα με πλαστικά και τα αφήσω κανονικά είναι σίγουρο ότι κάποιοι νεοσσοί δεν θα τα καταφέρουν;Επισης να ρωτήσω πλαστικα αυγά βάζουμε και στη θυληκιά καρδερίνα;Κάποιος μου είπε ότι μερικές θυληκιές είτε έιναι κανάρες είτε είναι καρδερίνες δεν κάθονται από το πρώτο αυγό αλλά μετά το τρίτο.Ισχύει;Ευχαριστώ
 
δεν ισχυει παντα οτι θα ψοφισουν απλα για μεγαλυτερες πιθανοτητες επιβιωσης βαζουμε πλαστικα... Οσο για το δευτερο ερωτημα σου εγω απ οτι ξερω αυτο συνηθως το κανουν οι αγριες καρδερινες που εχουν αυτο το ενστικτο της επιβιωσης των μικρων της...
 
Για τις καρδερίνες θα σου πω το εξής:
Κάθονται συνήθως όταν κάνουν το τελευταίο ή προτελευταίο αυγό.
Την πρώτη μέρα κάνουν συνήθως δύο αυγά, ώστε να μην υπάρχει η διαφορά που λες.
Εάν οι καρδερίνες δουν ότι κάποιο μικρό δεν αναπτύσσεται όπως τα υπόλοιπα τότε συνήθως το ρίχνουν απο τι φωλιά, για να επιβιώσουν τα υπόλοιπα. Θέλει προσοχή λοιπόν. Τα καναρίνια που ζευγαρώνουν και πολύ πιο εύκολα κάνεις ότι θέλεις.
Φιλικά
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114
 
Να κάνουνε τα θηλυκιά την πρώτη μέρα δυο αυγά, δεν μου έχει τυχαίνει μέχρι τώρα.

Το κλώσημα αρχίζει ουσιαστικά από την γέννηση του τρίτου αυγού κι έπειτα. Η φύση προνόησε αυτό το σύστημα ώστε να εκκολαφθούν τα 3 πρώτα την ίδια μέρα και να έχουν πιθανότητες ομοιόμορφης ανάπτυξης. Η τύχη των επόμενων 2 εξαρτάται από την αφθονία τροφής την συγκεκριμένη εποχή της γέννησης τους.
Επειδή η ανάπτυξη τους θα είναι σαφώς πιο αργή δίνεται η επιλογή στους γονείς να επιλέξουν εύκολα πιο θα ρίξουν έξω από την φωλιά ώστε να έχουν τα υπόλοιπα περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης.
Φυσικά στην κλούβα μας τέτοιο πρόβλημα έλλειψης δεν υπάρχει γι αυτό και αφαιρώ τα 4 πρώτα αυγά, αντικαθιστώντας τα με πλαστικά και τοποθετώντας τα ξανά με την εμφάνιση του πέμπτου αυγού, ώστε να εκκολαφθούν όλα μαζί και να έχουν οι νεοσσοί ομοιόμορφη ανάπτυξη. Έτσι πιστεύω και αν δεν αντικαθιστούμε τα αυγά πάρχει περιπτώσει να ζουν όλα τα μικρά.
 
Με συγχωρείς Αλέξανδρε αλλά δεν επεμβαίνω πότε στο ζευγάρωμα της καρδερίνας. Δεν ξέρω αν χειρίζεσαι και ζευγαρώματα με γηγενείς καρδερίνες (εκτός από μεταλλαγμένες που νομίζω ότι έχεις) αλλά εμένα τα μεγαλώνουν μόνα τους χωρίς να αντικαθιστήσω τα κανονικά με πλαστικά. Και λέω για γηγενή καρδερίνα γιατί σ΄αυτήν την περίπτωση υπάρχει μία πιθανότητα που δεν έχω ακόμη καταφέρει να ποσοστοποιήσω συμπεριφοράς που μπορεί να οδηγήσει στην εγκατάλειψης της φωλιάς. Έχε υπόψιν σου ότι στην φύση η καρδερίνα όταν ανακαλυφθεί η φωλιά της την εγκαταλείπει, γιαυτό και φτιάχνει κάποιες παραπλανητικές πριν!
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ114
 
Back
Top