Γενικά Είμαι μεταξύ κονούρας, ringneck και αλεξανδρινού παπαγάλου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jim23
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jim23

PB New Member
Εγγραφή
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
150
Πόλη
Πάτρα
Γειά σε όλο το forum! Θα ήθελα να μου πείτε από τις εμπειρίες σας και μερικά στοιχεία για τις κονουρες τους ring neck και τους αλεξανδρινους παπαγάλους. Για να διαλέξω ποιο είδος θα πάρω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!
Επιπλέον διαθέτω τον απαρατήρητο χώρο.
 
Σε ποιο από τα είδη των παπαγάλων έχεις περισσότερη πείρα ή σε πιο απ' όλα γνωρίζεις όσα χρειάζονται;
Σ' αυτό που θα υπάρχουν τα παραπάνω ... Θα είναι και το πιο κατάλληλο είδος. Για να ξεκινήσεις
 
Η επιλογή ενός κατοικίδιου πτηνού είναι πολύ προσωπική απόφαση.
Διάβασε κάποια θέματα που ίσως σε βοηθήσουν και καλύτερα όταν είσαι κοντά στην τελική απόφαση να συζητήσουμε πιο ειδικές διευκρινίσεις που ίσως χρειάζεσαι.
https://community.petbirds.gr/forums/articles/?prefix_id=94
https://community.petbirds.gr/threads/Συγκριτικός-πίνακας-ειδών-παπαγάλων-project.7745/
https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-παπαγάλου-Ναι-ή-όχι.2676/
 
Σε κανένα απο τα τρια είδη δεν έχω πείρα αλλά θέλω πρώτα να βρω τι ειδος θα πάρω και μέχρι τα μέσα της άνοιξης (τότε έχω σκοπό να πάρω) έχω καιρό να μάθω πολλά! 🙂 Σας ευχαριστώ πολύ!
 
Οι αλεξανδρινοι παπαγάλοι και οι ring neck είναι ακριβώς το ίδιο είδος. Μέσα στο φόρουμ υπάρχουν άρθρα που θα σε βοηθήσουν στην επιλογή του κατάλληλου για σένα είδους. Εσύ θα πρέπει να σκεφτείς και να αποφασίσεις με βαση κάποια κριτήρια:Οικονομικά, για την αγορά του κάθε είδους, την εξασφαλιση της στέγης της υγείας της διατροφής και της εκπαίδευσης του. Οικογενειακα, αν ζεις μόνος ποιος θα ασχοληθεί και θα φροντίσει το πουλί όταν λείψεις για διακοπές; Αν ζεις με σύζυγο και παιδιά μπορούν ολοι να αντέξουν το επίπεδο θορύβου του πουλιού; Αν απουσιαζεις πολλές ώρες ποιος θα του κάνει παρέα για να μην νιώθει μοναξιά και ανια; Πολλά τέτοια μικρά αλλά απλά ερωτήματα πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου πριν αποφασίσεις να αγοράσεις το οποιοδήποτε κατοικίδιο. Σημαντικό και πολύ σωστό απο μερους σου είναι οτι πρωτα θες να ενημερωθείς και μετά να προβεις στην αγορά πράγμα που είναι και σπάνιο καθώς οι περισσότεροι πρώτα αγοράζουν το πουλί και μετά ψάχνουν! Πιστεύω πως η διεξοδικη μελέτη των άρθρων και των συζητήσεων θα σε οδηγήσουν στην πιο σωστή απόφαση. Όπου και να κατασταλαξεις εμείς εδώ είμαστε για στήριξη και συμπαράσταση!
 
20151213_122636.webp 20151213_122905.webp 20151213_122829.webp από χώρο νομίζω είμαι καλυμμένος. Το κλουβί να το βάλω οριζόντια ή κάθετα;20151213_122945.webpΕπίσης μου πέρασε από το μυαλό να κάνω και το δωμάτιο "κλουβι" αλλά νομίζω πως ο φωτισμός είναι λίγος.
Οι αλεξανδρινοι παπαγάλοι και οι ring neck είναι ακριβώς το ίδιο είδος.
Αλήθεια; Δεν το ήξερα. Καλά εντάξει μοιάζουν όσο δύο σταγόνες νερό αλλά σε ένα σάιτ είχα διαβάσει πως οι αλεξανδρινοι ειναι μεγαλύτεροι και ακριβότερη. Ισχύει;
 
Το κλουβί ως χώρος είναι καλό, όρθιο βέβαια. Έχεις λειάνει τις ενώσεις να μην τραυματιστεί το πουλί; Επίσης είναι σταθερές οι πλάγιες ενώσεις του; Να μην παίζει το πλαίσιό του.
Πάτο τι θα κάνεις; Δεν πρέπει να πατάει κατ' ευθείαν στο πάτωμα.
Μόνιμα στο δωμάτιο αυτό θα μένει; Όντως ο χώρος δεν φαίνεται να δέχεται καλό φωτισμό.
Για πες κι άλλες λεπτομέρειες.
 
Ναι τα έχω λειανει πιστεύω οτι πλαίσιο του δεν παίζει. Όχι δεν θα μείνει σε αυτό το δωμάτιο αλλά για την ώρα το έχω αποθηκεύσει στο γκαράζ. Το κλουβί δεν θα πατάει κατευθείαν στο πάτωμα θα το βάλω πάνω σε κανενα τετράποδο πλαίσιο με εφημερίδα για να αλλάζω.
 
Εντάξει μέχρι να αποφασίσεις για το πουλί θα έχεις τελειοποιήσει τις πατέντες σου. Κλαδιά ψάξε για πατήθρες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jim23
Δεν είναι το ίδιο είδος, είναι το ίδιο γένος Psittacula και οι Αλεξανδρινοί είναι λίγο μεγαλύτεροι (10-15 εκ) από τα ringnecks. Ανήκουν φυσικά στους ίδιους βιότοπους.
https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-ρίνγκνεκ-indian-ringneck-psittacula-krameri.1611/
https://community.petbirds.gr/threads/Αλεξανδρινός-Παπαγάλος-psittacula-eupatria.8322/
 
Οι αλεξανδρινοι παπαγάλοι και οι ring neck είναι ακριβώς το ίδιο είδος.

Ίδιο γένος, άλλο είδος. :)

Το δωμάτιο αυτό δεν μοιάζει λειτουργικό. Το έχετε σαν βοηθητικό χώρο-αποθήκη; Αν ναι ειναι ακαταλληλο για να ζει ενα πουλι απομονωμενο.
 
Jim23, σκέψου να βάλεις και κανένα ροδάκι στη βάση του κλουβιού θα σου λύσει τα χέρια αφού μπορείς να τον μεταφέρεις μαζί με το σπιτάκι του το φίλο σου σε όποιοδηποτε δωμάτιο...
 
Ναι τέσσερα ροδάκια στο κάτω πλαίσιο... Μια χαρά!
 
Δεν το ανέφερα πριν γιατί είπε ο Τζιμ δεν θα το αφήσει σ' αυτό το δωμάτιο αλλά νομίζω εκτός άλλων έχει και υγρασία; Κάποια σημάδια βλέπω στον τοίχο κάτω από το παράθυρο και πιο δεξιά.
 
Ήταν κάτι ράφια εκεί και τα βγάλαμε για αυτό είναι έτσι. Αλλά έτσι κι αλλιώς σαν θα τα αφήσω εκεί.
 
Back
Top