Φροντίδα Είμαι μεταξύ Cockatiel και Lovebird

Spyros1987

PB New Member
Εγγραφή
3 Αυγ 2018
Μηνύματα
7
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας ειμαι καινουριος εδω και χρειαζομαι την βοηθεια σας γιατι ειμαι αναμεσα σε 2 παπαγαλους cockatiel η lovebird.Αρχικα εχω βρει ενα κοκατιλ σε ενα εμπιστο πετ σοπ που το μεγαλωσε ο ιδιοκτητης και ειναι αρκετα φιλικο, οπως και το lovebird. Αλλα δεν ξερω ποιο θα ειναι πιο ευκολο να το εκπαιδευσω ωστε να το βγαζω απο το κλουβι και να το περνω μαζι μου. Οπιος ξερει απο τους χαρακτηρες αυτων 2 παπαγαλων ας μου απαντησει.

Ευχαριστω πολυ:)
 
Καλώς ήρθες Σπύρο.
Εάν έχεις στο μυαλό σου να πάρεις από το συγκεκριμένο πετ σοπ και δεν σκέφτεσαι να ψάξεις για εκτροφεα, θα σου έλεγα να ρωτήσεις και την ηλικία τους. Εάν είναι 1 έτους για παράδειγμα, όσο φιλικά και αν είναι δεν μπορείς να γνωρίζεις όλο το παρελθόν τους, τι έχουν περάσει και κατά πόσο όλα αυτά έχουν επηρεάσει τον χαρακτήρα τους.
Θεωρώ ότι τα κοκατιλ είναι πολύ πιο εύκολα πουλάκια. Είναι πολύ φιλικά και δεν είναι τόσο απαιτητικά όσο τα λοβμπερντς. Σκέψου και την ιδέα να πάρεις από εκτροφεα ένα μικρό σε ηλικία και ταϊσμένο με κρέμα πουλάκι για να είναι όλα πιο εύκολα στη μεταξύ σας επικοινωνία.
Οποίο είδος κι αν πάρεις τελικά από τη δική σου ενασχόληση μαζί του θα εξαρτηθεί εάν η συμβίωση σας θα είναι ευχάριστη και για τους δύο ή προβληματική.
 
Αν ειναι ημερα και μετα δυο μπορεις να ασχοληθεις μια χαρα! Και τα 2 ειδη ειναι πολυ κοινωνικα, τα λοβ ειναι λιγο πιο φασαριοζικα και λιγο πιο δαγκωνιαρικα! Απο κει κ περα δεν υπαρχει κατι αλλο! Να βεβαιωθεις για την ηλικια τους, δες αν εχουν δαχτυλιδι στο ποδι ωστε να μπορεις να επιβεβαιωσεις την ηλικια και γενικα δες την υγεια τους!
 
Αν ειναι ημερα και μετα δυο μπορεις να ασχοληθεις μια χαρα! Και τα 2 ειδη ειναι πολυ κοινωνικα, τα λοβ ειναι λιγο πιο φασαριοζικα και λιγο πιο δαγκωνιαρικα! Απο κει κ περα δεν υπαρχει κατι αλλο! Να βεβαιωθεις για την ηλικια τους, δες αν εχουν δαχτυλιδι στο ποδι ωστε να μπορεις να επιβεβαιωσεις την ηλικια και γενικα δες την υγεια τους!
Οκευ σε ευχαριστω πολυ:)
 
Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας :)

Γιατί να πάρεις ζευγάρι κοκατίλ και όχι ένα για αρχή ώστε να δεθείτε και αργότερα αν δεις ότι δεν του φτάνει η παρέα σου και ο χρόνος που προτίθεσαι να του δώσεις, να πάρεις και ένα δεύτερο.

Στα pet shop συνήθως έχουν πιο ακριβές τιμές, κυρίως αν είναι ήμερα.
Αν πάρεις απο εκτροφέα θα πάρεις ένα πιο υγιές πουλάκι που θα γνωρίζεις τους γονείς του, την ηλικία του κλπ και φυσικά συνήθως τα έχουν πιο προσεγμένα.

Τα δύο είδη τα διάλεξες γιατί σου αρέσουν; Σου ταιριάζουν; Ή απλά αυτά είχε το pet ήμερα και γι αυτό?
Ρωτάω γιατί όταν αρχίζουν να φωνάζουν μπορεί να σταματήσουν να σου φαίνονται χαριτωμένα 😛

Τα cockatiel θέλουν μεγαλύτερο κλουβί, φωνάζουν με πιο συνεχόμενη φωνή, βγάζουν μια πούδρα απο τα φτερά τους που ίσως σε κάποιον με αλλεργίες δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά είναι πολύ γλυκά και τρυφερά πουλάκια.

Τα lovebird είναι μικροί κλόουν και μικρογραφίες παπαγάλων μεγάλων.
Έχουν πολύ πιο δυναμικό χαρακτήρα συνήθως και δαγκώνουν καμιά φορά για να δούνε μέχρι που τα παίρνει, αν ξεπεράσεις αυτό το στάδιο μετά είναι το ίδιο γλυκά.
Η φωνή τους είναι σαν σφυρίχτρα και προσωπικά μου φαίνεται πιο ενοχλητική από των cockatiel ή και των ringneck που έχουν πολύ πιο δυνατές φωνές.
Πάρε μια σφυρίχτρα και δώστην σε κάποιον να σου σφυρίζει δίπλα σου για κανά μισάωρο, κάπως έτσι θα είναι :D

Όταν λές να το παίρνεις μαζί σου τι εννοείς; Έξω;
Για να γίνει αυτό πρέπει να έχει μάθει το harness (ειδικό λουρί για παπαγάλους) απο μικρή ηλικία και σε αυτή την περίπτωση θα πρότεινα κοκατίλ.

Περιμένουμε νεότερα :)
 
Σε ευχαριστω παρα πολυ με βοηθησες αρκετα. Διαλεξα αυτα τα 2 γιατι μου αρεσουν οχι επειδη ειχε μονο αυτα. Επισης αυτο για τον εκτροφεα μου φανηκε καλη ιδεα θα το προτιμησω.
Σε ευχαριστω :)
 
Back
Top