Ασθένειες Είναι Φυσιολογικό στην πτερόρροια να καθεται φουσκωμένο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jimipan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jimipan

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2009
Μηνύματα
14
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Το καναρινι μου βρισκεται σε φάση πτεροροοιας,θλεω να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικο να καθεται φουσκωμενος σε κλαδάκι με 1ποδι έχοντας όμως όρεξη για φαι.;Εγω νόμιζα οτι κατα την φάση της πτεροροιας δν κελαηδαει οχι οτι δν κουνιέται.Αυτο που με φοβιζει είναι μήπως έχει παχυνει λόγω οτι του εδινα κίτρινη τροφή+stick τροφής, με ενημέρωση όμως του site καταλαβα ότι είναι παχυντικα+δν πρόκειται να του ξαναδωσω. Τι μπορεί όμως να συμβαίνει;
 
Μπορεί να κάθεται φουσκωμένο κάποιες στιγμές της ημέρας αλλά όχι συνέχεια. Χρειάζεται παρακολούθηση διότι αν βρίσκεται συνέχεια σε αυτήν την κατάσταση, τότε μάλλον είναι άρρωστο.

Για να δεις εάν είναι παχύ ή όχι, θα πρέπει να το κρατήσεις στο χέρι σου και να ανοίξεις τα πούπουλα στην περιοχή του στήθους για να το ελέγξεις. Αν διακρίνεις ένα κίτρινο στρώμα (λίπος) χωρίς να εξέχει κάποιο κόκκαλο, τότε σημαίνει ότι είναι παχύ. Αν διακρίνεις το κόκαλο του στέρνου (καρίνα) να προεξέχει έντονα, τότε σημαίνει ότι είτε υποσιτίζεται για κάποιο λόγο, είτε ότι πάσχει από κάποια ασθένεια και χάνει βάρος. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να έχεις μια σχετική εμπειρία ή τουλάχιστον να έχεις εξετάσει έστω και μία φορά ένα υγιές καναρίνι για να καταλάβεις τη διάφορα.
 
Συνέχεια δν κάθεται, απλα τρώει δείχνει οτι έχει καλή διάθεση και στα ξαφνικά πάει και κάθεται οπουδήποτε φουσκώνοντας. Οπότε να το θεωρήσω οτι ειναι φυσιολογικό. Δυστυχως δν έχω την πείρα για να δω αν είναι παχύ αλλα θα το δω μήπως και καταλάβω κατι. Ευχαριστω πολύ για την γρήγορη απαντηση.
 
Αν θέλεις, βάλε το πουλάκι μέσα στο σπίτι σ' ένα φωτεινό και ζεστό σημείο
και παρακολούθησέ το.Αν εξακολουθήσει να κάνει τα ίδια... Κάτι συμβαίνει.☹
 
επισεις μπορεις να το πιασεις και να το φυσιξεις στην κοιλια του αν δεις οτι διακρινονται τα αντερακια του δηλαδη να προεξεχουν κατω απο το δερμα της κοιλιας τοτε εχει εντερικα προβληματα και θελει αντιβιωση
 
τα αντερακια του δηλαδη να προεξεχουν κατω απο το δερμα της κοιλιας τοτε εχει εντερικα προβληματα και θελει αντιβιωση
Συγνώμη αλλά διαφωνώ. Μάλλον εννοείς κοκίδια που θέλουν άλλο φάρμακο και αντιμετώπιση. Εδώ όμως δεν έχουμε διάρροια (ένα σύμπτωμα από τα πολλά).
Μπορεί να είναι παράσιτα, ακάρεα, αναπνευστικό πρόβλημα, μύκητας, κτλ. Το φούσκωμα είναι ένδειξη. Η αιτία θέλει ψάξιμο και για άλλα συμπτώματα ή πτηνίατρο.
 
Το ότι φουσκώνει δεν σημαίνει οτι είναι άρρωστο... Μπορεί να θέλει να κουρνιάσει για να κοιμηθει...
 
Μπορεί να θέλει να κουρνιάσει για να κοιμηθει...
Ναι, αυτό είναι το θέμα... αν θέλει συνεχώς να κουρνιάσει για να κοιμηθεί, τότε κάτι δεν πάει καλά.
 
Α συνέχεια κάθεται έτσι; Συγνώμη δεν καταλαβα καλά... Η καλύτερη λύση είναι να το πας στον πτηνίατρο...
 
Φιλε μου αν "βαζει κεφαλι"ειναι αρρωστο εχει κοκκιδια, επισης μην μπερδευεσαι το οτι τρωει δεν λυνει την μη σωστη συμπεριφορα-κατασταση που πρεπει να εχει ενα πουλακι... Κοιτα για καρινα για ννα το εξακριβωσεις...
 
Χθές άρχισε να κελαηδαει+χάρηκα πολύ αλλα όχι με τν ένταση που είχε όμως. Πάντως είναι 1 καλό βήμα, άκουσα την συμβουλή του mgerom τον πήρα μέσα τον έβαλα στο τραπέζι δίπλα στο παράθυρο και ήταν καλύτερα γι αυτο ίσως κελαηδησε χθές. Τον έπιασα για να τον δώ στο στήθος το φύσηξα αλλα δν έβγαλα άκρη απλώς ένοιωσα το κόκκαλο που έχει. Πάντως σήμερα το πρωί ξύπνησε στης 8μιση με 9παρα..., μήπως του αρέσει τόσο πολύ να κοιμάται γι αυτό κάθεται φουσκωμένος; Δυστυχώς ρώτησα+δν υπάρχει πτηνίατρος στην Αλεξ/πολη! Δν ξέρω τι να κάνω! Πάντως ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
 
Back
Top