Ασθένειες Είναι άρρωστη η κανάρα μου;

sophia pj.

PB Member
Εγγραφή
31 Ιαν 2007
Μηνύματα
968
Πόλη
Πειραιάς
Γεια σας!

Εδω και λιγο καιρο μια απο τις καναρες μου χτυπαει την ουρα της νευρικα επανω στα ξυλακια(σαν σουσουραδα)δεν το κανει συχνα.Αρχικα νομισα πως ξεμουδιαζει:D . Κατοπιν και αφου εψαχνα στο internet διαφορα αρθρα για τα καναρινια το ματι μου επεσε σε ενα αρθρο για τα συμτωματα διαφορων ασθενειων, εκει βρηκα για τα παρασιτα και πως η συγκεκριμενη κινηση υποδηλωνει ασθενεια του πτηνου. Ειναι παντα ετσι;Ηγενικη εικονα του πουλιου ειναι καλη, καθαρο πτερωμα,ζωηρουλα, τρωει κανονικα μαλιστα προσφατα εγινε και μαμα (δις), επισης στο ιδιο αρθρο συστηνε ως θεραπευτικη αγωγη ιβερμεκτινη, γενικη αντιβιωση σουλφομεθοξαζολη (σας φωτισα!)Τι ειναι αυτα; Που θα τα βρω; Πως θα επιβεβαιωσω την ασθενεια καταρχην; Ειναι νεο πουλι 1 ετους δεν θελω να το χασω απο βλακεια! Τα παρασιτα ειναι μεταδοτικη ασθενεια;κυνδινευουν τα υπολοιπα;Ξερω οτι ρωταω πολλα,ζητω την επειικεια σας! Ευχαριστω!
 
-Σοφία καλημέρα. Η γνώμη μου ειναι οτι...
-Οταν ένα πουλί έχει ολα τα χαρακτηριστικά του ΥΓΕΙΟΥΣ πουλιού,
δεν ψάχνουμε να του βρούμε κάτι, για να του δώσουμε αντιβίωση.
Αυτό που παρατήρησες στην κανάρα,(κτηπημα της ουρας), αν έχω καταλάβει
απο την περιγραφή, ειναι μια συννηθισμένη κίνηση που κάνει το πουλι, ενα-δυο τινάγματα,
για να απαλλαγεί απο πιθανά κατάλοιπα της κουτσουλιάς του.
-Γράψε αν θέλεις το link που διάβασες τα παραπάνω, για να έχουμε μιά ποιό ολοκληρωμένη εικόνα.
 
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι …
Εδω και λιγο καιρο μια απο τις καναρες μου χτυπαει την ουρα της νευρικα επανω στα ξυλακια
Πόσο καιρό το κάνει;
προσφατα εγινε και μαμα
Αυτή την περίοδο σε ποια φάση βρίσκεται (ανατροφή νεοσσών, επώαση);
ιβερμεκτινη, γενικη αντιβιωση σουλφομεθοξαζολη (σας φωτισα!)Τι ειναι αυτα; Που θα τα βρω;
Αυτές είναι θεραπευτικές ουσίες οι οποίες εμπεριέχονται σε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα στο εμπόριο και μπορείς να βρεις εύκολα, εφόσον βέβαια είναι απαραίτητα.
Τα παρασιτα ειναι μεταδοτικη ασθενεια; κυνδινευουν τα υπολοιπα; Ξερω οτι ρωταω πολλα
Τα παράσιτα μεταδίδονται από το ένα πουλί στο άλλο και όταν διαπιστωθεί ότι ένα πολύ τα φέρει, πρέπει να απομονωθεί.

Τέλος, έχεις διαπιστώσει κάποια αλλαγή στην εμφάνιση των περιττωμάτων; Υπάρχει άμμος (σπασμένα όστρακα κ.λπ.) στο κλουβί για να τρώει; Έχεις παρατηρήσει αυξημένη κατανάλωση; Λαχανικά κάθε ποτέ της δίνεις;
 
Καλημερα!
Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση σας, οπως καταλαβαινετε ειμαι ασχετη στο θεμα των ασθενειων εδω και 10 χρονια που εχω καναρινια τα μονα πουλια που εχω χασει ειναι 2 λογω ηλικιας,1 που μου το εκλεψαν και ενα λογω σοβαρης αναπηριας(δεν ειχε φτερουγες). Γιαυτο και ο πανικος!Mgerom το site ειναι www.kanarini. net .PetBirds εχει αρκετο καιρο, δεν το κανει συχνα συνηθως οταν σηκωνεται απο την φωλια. Εχει ολοκληρωσει με επιτυχια 2γεννες τα πρωτα πουλακια βγηκαν 25 /12 τα δευτερα 24/1 τωρα βρισκεται στην φαση (στην αφασια μαλλον με εχει τρελανει)γεννας εχει τωρα που σας γραφω ηδη 2 αυγα. Τα περιττωματα της ειναι φυσιολογικα για πουλι που γενναει κτλ. την αμμο με τριμμενα οστρακα την εχω καθιερωση εδω 4-5 χρονια την ανανεωνω πολυ συχνα απο λαχανικα (μαρουλι)1 φορα την εβδομαδα ενναλαξ με μηλο.Αυξημενη καταναλωση;δεν παρατηρησα κατι ιδιαιτερο αν και ειναι λιγο δυσκολο τωρα μια και ακομα ταιζει.
 
Η άποψή μου Σόφια είναι ότι εφόσον δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα όπως: φουσκωμένο, ανακατωμένο πτέρωμα, ανησυχία ή ακινησία, διάρροια ή κάποια αλλαγή στην εμφάνιση των περιττωμάτων, αναπνευστικά προβλήματα, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να ανησυχείς.
δεν το κανει συχνα συνηθως οταν σηκωνεται απο την φωλια.
Όταν η κανάρα σηκώνεται από τη φωλιά, το κάνει για να ικανοποιήσει βασικές σωματικές της ανάγκες, οι οποίες μάλιστα συσσωρεύονται με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται με την ίδια ευχέρεια που γινόταν πριν. Στην προσπάθεια της λοιπόν να απαλλαγεί από τα περιττώματα, πιθανόν να κάνει τις κινήσεις που περιγράφεις.
απο λαχανικα (μαρουλι)1 φορα την εβδομαδα ενναλαξ με μηλο.
Μια καλή ιδέα θα ήταν ίσως, να αντικαθιστάς το μαρούλι με μπρόκολο, σπανάκι, αντίδι και να δίνεις και φρούτο κάποια άλλη μέρα μέσα στην εβδομάδα.
 
Σε ευχαριστω για τις απαντησεις θα την παρακολουθω και θα ενυσχισω περισσοτερο την διατροφη της. Θεωρεις οτι ισως πρεπει να διακοψω την 3 γεννα; Αναγνωριζω την καταπονηση στο πουλι, σκεφτομουν να μην την αφησω να ολοκληρωση και αυτη την φαση. Για εμενα δεν εχει σημασια η ποσοτητα πουλιων ! Τα προτιμω γερα παρα πολλα. Τι νομιζεις;:)
 
Για εμενα δεν εχει σημασια η ποσοτητα πουλιων ! Τα προτιμω γερα παρα πολλα. Τι νομιζεις;:)
Αυτό ακριβώς νομίζω!

Για τη συνέχεια δεν μπορώ να σου απαντήσω κατηγορηματικά αλλά πιστεύω πως σε αυτό το σημείο θα ήταν καλύτερα να την αφήσεις να ολοκληρώσει και την τρίτη γέννα. Επίσης, τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά, θα ήταν σωστό η αναπαραγωγική περίοδος να ξεκινήσει πολύ πιο αργά από τη φετινή, ούτως ώστε να γεννηθούν - αναπτυχθούν φυσιολογικότερα οι νεοσσοί και η διακοπή της αναπαραγωγικής περιόδου να γίνει σχεδόν από μόνη της.
 
Back
Top