Αναπαραγωγή Είναι άσπορα τα αυγά; Χρειάζομαι βοηθεια

Τηλεμαχος

PB New Member
Εγγραφή
7 Οκτ 2011
Μηνύματα
8
Έχω ενα θηλυκό και βρήκα στο κλουβί ενα αυγό σπασμένο πριν απο 5 μέρες. Επειδή ο αρσενικός που μου δώσανε έχει φοβερή φωνη σε ενταση και πολύ...ρεπερτόριο θεώρησα οτι θα ηταν καλό να τα ζευγαρωσω. Την αλλη μέρα που βρήκα το αυγό τα έβαλα μαζί.Ήτανε και λίγο πηδηχτουλης και όλα μια χαρά. Το μπέρδεμα είναι οτι η Καναρα την αλλη μέρα γεννησε.. Τώρα έχει κανει 4 αυγά που λογικά πρεπει να είναι ασπορα. Θέλω καναρινακια αλλά είμαι μπερδεμένος. Μπορεί κάποιος ειδικός επί του θέματος να με συμβουλέψει τι να κάνω; Τα καναρίνια τα έχω μέσα κάτω απο λάμπες φθορίου
 
Αν ψάξεις στο φόρουμ θα βρεις πολλά άρθρα και θέματα που θα σου δώσουν απαντήσεις και θα σε ξεμπερδεψουν.. Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός, τα πράγματα είναι πολύ απλά! Θα προσπαθήσω να στα πω όσο πιο κατανοητά και απλά γίνεται..

Αρχικά παίρνεις το αρσενικό και το θηλυκό που θες να ζευγαρωσεις και τα βάζεις σε μια ζευγαρωστρα (διπλό κλουβί με χώρισμα στην μέση) και τα έχεις χωρισμένα. Ξεκινάς διατροφική προετοιμασία δλδ δίνεις αυγοτροφη ή βραστό αυγό και λαχανικά και φρούτα και σιγά σιγά αυξάνεις τη συχνότητα που τα δίνεις. Την πρώτη εβδομάδα δίνεις μία φορά αυγό βραστό, μια λαχανικό και μια φρούτο. Την επόμενη εβδομάδα τους τα βάζεις από δύο φορές την εβδομάδα το κάθε τι και ούτε καθεξής μέχρι να φτάσεις να δίνεις κάθε μέρα αυγό, λαχανικό και φρούτο.. Προαιρετικά μπορείς να τους βάζεις και βιταμίνες στο νεράκι για να πυρωσουν πιο εύκολα, όπως και ασβέστιο υδατοδιαλυτο στη θηλυκια για να αποφύγεις δυστοκια. Ακόμη, και οι βλαστωμενοι σπόροι έχουν πολύ βιταμίνη ε που τα πυρωνει. Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις τη διατροφική προετοιμασία του αρσενικού 10 μέρες πιο νωρίς γιατί πυρωνουν δυσκολότερα.
* Η δικιά μου σπιτική αυγοτροφή η αυγοτροφη που κάνω εγώ στα καναρίνια μου εύκολη και απλή! 😉

Μιας και τα έχεις σε εσωτερικό χώρο θα πρέπει η θερμοκρασία να είναι 17-20 βαθμούς και οι ώρες φωτισμού 13-14 για να προσωμοιωσεις την άνοιξη.

Η διατροφική προετοιμασία διαρκεί 1-2 μήνες και προς το τέλος λογικά θα πρέπει να έχουν πυρωσει. Τότε θα βλέπεις τον, αρσενικό να κελαηδάει προς το θηλυκό αυτό να στήνεται και να ταιζονται/φιλιούνται από τα κάγκελα. Τότε δίνεις νήμα και φωλιά στη θηλυκια. Αν αμέσως στρώσει τη φωλιά τότε λίγο πριν την τελειώσει βγάζεις το χώρισμα. Αν όχι τότε της παίρνεις τη φωλιά και το νήμα και κάνεις υπομονή μέχρι να πυρωσει!

Όταν λες ότι αρσενικός ήταν πηδηχτουλης τα είδες να ζευγαρώνουν; Αν ναι τότε μπορεί να είναι και ενσπορα! Σε λίγες μέρες μπορείς να δεις με έναν φακό αν είναι γόνιμα ή όχι. Αν είναι κλουβια κάνεις τη διαδικασία που σου περιγράφω παραπάνω!

Ελπίζω να σε βοήθησα! :)
 
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.. Ναι τα ειδα να ζευγαρωνουν πολλες φορες τη πρωτη μερα που τα εβαλα μαζι. Τα εβαλα στις 13 Φεβρουαριου και στις 14 εκανε το πρωτο αυγο και καθε μερα εκανε κι απο ενα.
 
Τηλέμαχε, άφησε τα αυγά για καμία εβδομάδα και μετά κάνε ωοσκόπηση για να δεις αν είναι γονιμοποιημένα. Αν δεν είναι, χάλασε τη φωλιά και ξεκίνησε πάλι με τον τρόπο που σου είπε η Αλίκη.

Παρουσιαση ωοσκοπησης με φωτογραφιες
Πώς μπορώ να καταλάβω αν είναι γονιμοποιημένα τα αβγά;
 
Back
Top