Αναπαραγωγή Είναι ένδειξη επίθεσης αυτή του αρσενικού;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tzio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tzio

PB New Member
Εγγραφή
28 Φεβ 2021
Μηνύματα
173
Πόλη
Βέροια
Καλησπέρα στην ομάδα μετά από μεγάλη αναζήτηση τελικά βρήκα θηλυκό Μαλινουα και από το Σάββατο τους έχω μαζί στη ζευγαρωστρα με σίδερο ανάμεσα.Εχω προσέξεις ότι το αρσενικό είναι πολύ επιθετικο σηκώνει τα φτερά και παίρνει θέση μάχης όταν πλησιάζει στο κάγκελο το θηλυκό να την βλέπει σαν απειλή η απλα δείχνει την κυριαρχία του για να εντυπωσιάσει το θηλυκο;
 
@Tzio Γιώργο θα έπρεπε να κρατήσεις καραντινα το νέο πουλάκι για να μην υπάρχει η πιθανότητα να μεταδώσει κάποια ασθένεια στο αρσενικό σου.
Κατά την χωρίς εμπειρία άποψη μου, το αρσενικό καναρινάκι σου ξαφνικά βρήκε ένα εισβολέα μέσα στο κλουβί του κ για αυτό φέρεται εχθρικά στο άγνωστο καναρίνι. Αν ήταν σε αναπαραγωγική διάθεση, από ότι διαβάζω, θα της τραγουδούσε ή θα ταΐζονταν μέσα από τα κάγκελα.
Θα σου έλεγα έστω κ τώρα να κρατήσεις καραντίνα.
 
Έχεις απόλυτο δίκιο βιαστικά να πω την αλήθεια από το απόγευμα βγήκε από την ζευγαρωστρα το καινούργιο πουλι και μπήκε στο Δωμάτιο Καραντίνας θα περιμένω κάνα 10 ήμερο και μετά θα την ξανά βάλω μέσα.
 
Καλημέρα.
θα περιμένω κάνα 10 ήμερο
Θα είναι καλύτερα να περιμένεις μέχρι το τέλος του Μήνα.
Μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό το χρονικό διάστημα για να κάνεις μια καλή διατροφική προετοιμασία που είναι σημαντική ιδιαίτερα για το θηλυκό.
Αυγό, αυγοτροφή, μπρόκολο, καρότο και άλλα λαχανικά (όχι σπανάκι) και φυσικά σουπιοκόκκαλο στο κλουβί.

Καλή επιτυχία, να τα χαίρεσαι !!!
 
Να το χαίρεσαι το νέο σου πουλάκι. Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για θηλυκό; Έχει δλδ στο παρελθόν κάνει γέννες ή το έχεις κοιτάξει στην περιοχή της αμάρας του; Μου φαίνεται αρκετά παράξενο ένα αρσενικό σε αναπαραγωγική φάση να συμπεριφέρεται όπως περιέγραψες σε ένα θηλυκό το οποίο ούτε καν απειλεί να του φάει την τροφή του. Την ώρα που σηκώνει τα φτερά του, ανοίγει και το ράμφος του, κράζει επίσης;
 
Back
Top