Ασθένειες Είναι ίδια η διαδικασία αναπαραγωγής καναρινιών και καρδερίνας;

electrical

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουλ 2010
Μηνύματα
86
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημερα. Μια καναρα θηλυκια οταν την εχουμε σε μια ζευγαρωστρα μονη της με φωλια και ειναι πυρωμενη κανει μονη της φωλιακαι εμεις μετα οταν δουμε οτι κανει φωλια τοτε ριχνουμε τον αρσενικο. Αυτο γινετε και στις καρδερινες ή μπαινουν ταυτοχρονα μαζι;
 
Ποια είναι η προέλευση των καρδερίνων σου; Ποιους κωδικούς γράφουν τα δαχτυλίδια τους;
 
Δεν έχω καρδερίνες απλός ήθελα να αγοράσω δεν έκατσε πολύ ακριβά οπότε σκεφτόμουν όλη αυτή την διαδικασία εάν είναι ίδια όπως και στα καναρίνια γιατί από αυτά έχω δύο ζευγάρια.
 
Γενικα να εχεις στο μυαλο σου οτι απο αποψη δυσκολιας δεν εχουν καμια επαφη οι δυο εκτροφες.
Πρεπει να εχει πολυ καλους γεννήτορες για να φτασεις να παρεις νεοσσους στο τελος αν υποθεσουμε οτι ολη την διαδικασια θα την κανει το ζευγαρι σου.
Θα πρεπει ομως να εισαι ετοιμος για παραμανα και ταισματα στο χερι σε καθε περιπτωση.
 
Πριν 10 χρόνια είχα ένα ζευγάρι καρδερίνες. Ο αρσενικός αγορασμενος η δε θηλυκιά μου την έδωσαν για αρσενική Γαβράκι και βγήκε θηλυκιά. Εκει δοκιμασα να τα ζευγαρωσω και πέτυχα. Μου έκανε 2 γέννες 8 πουλάκια 1 αρσενικό και τα άλλα θηλυκά. Δεν γνώριζα και αμολησα 6 θηλυκές και κράτησα 1 θηλυκιά.Αρχες χειμώνα μου αρρώστησαν τα μικρά και ψόφησαν. Στον επόμενο χρόνο τα ζευγαρωσα πάλι μου έκανε πολύ γρηγορα φωλιά και ενώ ήταν έτοιμη να γεννήση σκαλωσε η πόρτα έμεινε ανοικτή δεν το πήρα είδηση και μου έφυγε η θηλυκιά.Απο τότε δεν ξανά έβαλα άγρια πολύ με πείραξε και φέτος είπα να ξεκινήσω αλλά πολύ ακριβά τα πουλιά που ρώτησα. Γιαυτο ρωταω πάλι αλλά είπα άστο έως ότου βρω κάτι φτηνο και ξεκινήσω.Ισως να μην μπορέσω να βρω ξανά τέτοια θηλυκια. Μόνο εάν το έχεις από μικρό και εκεί πάλι παίζεται.
 
Back
Top