Ασθένειες Είναι ακάρεα ή κάτι άλλο (καναρίνι);

Dhmhtra 22

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαρ 2022
Μηνύματα
20
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας, το τελευταίο διάστημα έχω παρατηρήσει το καναρίνι μου να κάνει έναν ήχο(σαν να σπάει σπόρους αλλά δεν τρώει,απλά κάθεται.Επισης εκείνη τη στιγμή δεν ανοίγει καν το στόμα του .Δεν έχει κάποιο θέμα με την αναπνοή του, δεν το κάνει στον ύπνο του. Είναι απόλυτα ενεργητικός και ζωηρός. Κελαηδάει κανονικά και ασταμάτητα και τρώει κανονικά.Δεν έχει φαγούρα, εκτός από την στιγμή που κάνει μπάνιο. Μόνο τότε ασχολείται με τα φτερά κάτω από τον λαιμό του και γενικότερα σε εκείνη την περιοχή.Μοιάζει σαν να τα περιποιείται παρά να τον ενοχλεί κάτι. Συνήθως το κάνει αν ξυπνήσει απότομα ή αν έχει γλαρωσει.Τελικά είναι ακάρεα; Διάβασα πως ένα από τα συμπτώματα είναι και αυτό που ακούγεται (σπάσιμο σπόρων), αλλά έχει μόνο αυτό ως σύμπτωμα. Δεν έχω ελέγξει για ψείρες ούτε έχω κάνει κάτι για τα παράσιτα πέρα από πλύσιμο κλουβιού, ταιστρας και ποτίστρας. Τι μπορώ να κάνω; ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
@Tony Forpus ευχαριστώ για την απάντηση αρχικά.Απλά επειδή διαβάζω διάφορα, πραγματικά έχω αρχίσει να ανησυχώ. Μήπως τελικά είναι ακάρεα και πρέπει να προλάβω κάτι…
 
Απλά επειδή διαβάζω διάφορα, πραγματικά έχω αρχίσει να ανησυχώ
Δεν είσαι η μόνη, δυστυχώς. Το κακό είναι ότι τα περισσότερα από αυτά είναι ανοησίες. Να διαβάζεις λίγα πράγματα από σωστές πήγες.

 
Back
Top