Ασθένειες Είναι ακάρεα λευκό υλικό σαν τσιμεντοαφρός στο ράμφος και στο χαλινό;

Takis Boul

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2014
Μηνύματα
6
Πόσο πιθανό είναι να αποτύχει η απολύμανση (εννοώ μόνο από άποψη αντοχής των εντόμων) και επίσης πόσο πιθανό να αναπτυχθούν ακάρεα μετά από 3-4 μήνες άν δεχθούμε ότι το πουλί ήταν ξενιστής κατά την αγορά του;
Ρωτάω γιατί γυρίζοντας από τις διακοπές βρήκα καλυμένο σχεδόν το μισό ράμφος και τον χαλινό με με κατι ανάλογο με αυτό που καταλαβαίνω για ακάρεα από την περιγραφη του άρθρου για τις ασθένειες, , αλλά καμμιά φωτό με συμπτώματα βρε παιδιά (;)... Ξεκίνησα μόλις θεραπεια με πονταγριν, όπως μου πρότεινε κάποια γιατρός... Καμμιά καλύτερη ιδέα.. Η καθαριότητα του κλουβιού και γενικά οι συνθήκες κατά τις τελευταίες 15 μέρες (των διακοπών) ξέρω ότι ήταν κατά τα λοιπά άψογες!
 
Δες αυτές τις εικόνες Birds Online - Health and diseases - Parasite infestation - Burrowing mites (scaly face/leg mite) .
Τα πόδια του είναι καθαρά;
Καλύτερα αντιμετωπίζεται με αλοιφή epithol Epithol - Bogena Beaphar με καθημερινές επαναλήψεις και στο σβέρκο μία σταγόνα pulmosan Pulmosan Anti-windpipemite - Bogena Beaphar με επανάληψη επίσης μία σταγόνα στο σβέρκο μετά ένα μήνα.
 
μοιάζει η κατάσταση περισσότερο με αυτή του κίτρινου στο "beginning of therapy" αλλά πιό στην αρχή... Τα πόδια μοιάζουν καθαρά αλλά φοβάμαι για κάποιαπερίεργα ίχνη στο όριο του φτερώματος του ποδιού οπότε μάλλον θα συνεχίσω και σε αυτά τα σημεία. Για επιθόλ την διάβασα αλλά αντιμετωπίζω δυσκολία να την βρώ (Νότια προάστια Αττικής). Απορία: για τη σταγόνα και αυτή καθημερινά και μετά συντήρηση μία κάθε μήνα ή από την αρχή 1 σταγόνα/μήνα;
 
Προσοχή το pulmosan εφάπαξ μία σταγόνα και μοναδική στο σβέρκο και ακριβώς ίδια επανάληψη σε ένα μήνα.
Σχολαστική καθαριότητα καθημερινά σε πατήθρες και άλλα σκεύη.
Τροφή πάντα συσκευασμένη.
Epithol αν δεν έχουν τα petcities, φέρνουν κατόπιν παραγγελίας.
 
Ναι... λίγο βιάστηκα να ρωτήσω ... Το διάβασα και στο λίνκ των φαρμάκων (πουλμοζαν). Ευχαριστώ και θα τα ξαναπούμε...
 
Back
Top