Συμπληρώματα Είναι απαραίτητη η παροχή ασβεστίου τύπου Mineral mix;

.. Θέλω να πιστεύωκαι ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος, πως με σωστή ετήσια διατροφή.. Δεν είναι και τόσο απαραίτητο να ''φορτώνουμε'' τα πουλιά με σκευάσματα. Όλα βέβαια στηρίζονται και στη σωστή παρακολούθηση των πτηνών.
Υπάρχουν λοιπόν πολλές τροφές με πλούσια διατροφική αξία, πολλές μπορούν να προσφέρουν το απαραίτητο ανά περίοδο ασβέστιο, οπότε ρίξε μια ματιά εδώ..
https://community.petbirds.gr/threads/Πίνακας-θρεπτικής-αξίας-τροφών-καναρινιών.31781/

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. Φαντάζομαι αυτό που ισχύει για τα καναρίνια, ισχύει επίσης για τους παπαγάλους όσον αφορά την παροχή των απαιτούμενων συστατικών.

.. Από ότι έχω διαβάσει,υπάρχουν κάποιες διαφορές,όχι τόσο τρομακτικές όμως όταν κινείσαι ''φυσικά & όμορφα'' !👍)
όταν μπορεί το πτηνό να βρει ότι χρειάζεται μέσω της ημερήσιας τροφοδοσίας του, γιατί να δώσουμε ''έξτρα'';

Τα minerals θεωρώ πως προσφέρονται στα πτηνά ως βάση μεταλλικών στοιχείων και όχι μόνο ασβεστίου, βοηθούν στην πέψη και δεν αποτελούν χημικό σκεύασμα. Στα δικά μου πάροτλετ υπάρχουν πάντα μέσα στο κλουβί από την ηλικία των τριών μηνών και έπειτα σε ξεχωριστή αυγοθήκη. Τα προσφέρω ανακατεμένα με ελάχιστο καρβουνάκι, με δοσολογία μία κουταλιά του γλυκού ανά 2 πουλιά. Η συγκεκριμένη ποσότητα διαρκεί περίπου για 15-20 μέρες οπότε και αναπληρώνεται. Η κατανάλωση άμμου δεν είναι άλλωστε κάτι άγνωστο για τους παπαγάλους, καθώς στη φύση πολλά είδη καταναλώνουν αργιλώδη πετρώματα και αργιλώδη πηλό ανάλογα με το περιβάλλον που ζουν.

Λιγο συμπληρωμα υγρου ασβεστιου ποτε δεν βλαπτη τα θυληκα παιδια, μονο καλο επιφερη...Αλλα κ οπως λεει ο λαος Παν μετρο αριστο

• Like
Αντιδράσεις: zack27
Back