Γενικά Είναι απαραίτητο το δαχτυλίδι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Niva99
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Niva99

PB Member
Εγγραφή
8 Ιουλ 2022
Μηνύματα
437
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας 😃

Συνήθως όταν πάω στο Pet Shop βλέπω τα καναρίνια και τα παραδείσια να έχουν δακτύλιο στο πόδι τους. Αλλά στο προηγούμενο budgie μου και στο τωρινό, λείπει το δαχτυλίδι στο πόδι τους που αναφέρει την ημερομηνία γέννησης του πτηνού (αυτό αναφέρει, σωστά?). Οπότε, η ερώτηση μου είναι η εξης: Είναι απαραίτητο τα πτηνά να έχουν δαχτυλίδι ή μόνο ορισμένα είδη πουλιών?
 
@Niva99
Τα δαχτυλίδια είναι η ταυτότητα των πτηνών.
Εκτός της χρονολογίας γεννήσεως, μας δείχνουν και άλλα στοιχεία όπως τον κωδικό του εκτροφέα, την χώρα ταξινόμησης, και τον αύξων αριθμό του πτηνού.
Διάβασε το παρακάτω άρθρο:
 
Καλησπέρα , Δεν είναι όλα μαύρο - άσπρο . Καλό θα είναι να έχουν όλα , όμως αυτό δεν είναι εφικτό για πολλούς λόγους . Εσύ είσαι βέβαιος από που το πήρες και τι πήρες ; και πολύ περισσότερο είναι το φιλαράκι σου (εντός και εκτός εισαγωγικών ) . Τότε δεν χρειάζεσαι δαχτυλίδια κλπ . Αλλιώς και δεν είσαι σε αυτή την κατηγορία ...
 
Τα δαχτυλίδια όπως σου είπαν πιο πάνω δίνουν συγκεκριμένα στοιχεία για το άτομο που τα φέρει. Και αναφερόμαστε σε δαχτυλίδια μεταλλικά κλειστού τύπου. Μάλιστα σε είδη που είναι υπό: εξαφάνιση, προστατευμένο πληθυσμό κλπ, άγρια είδη δλδ, το δαχτυλίδι είναι απαραίτητο ώστε να ταξιδέψουν με τα αντίστοιχα έγγραφα κατοχής τους, που διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν (σε άλλη χώρα).
Από την άλλη πλευρά, τα δαχτυλίδια μερικές φορές, πιάνουν βρώμα στο εσωτερικό τους ή ερεθίζουν το δέρμα ή δημιουργούν φλεγμονή και πρέπει να αφαιρούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, το οποίο είναι δύσκολο, χρειάζεται ειδικό εργαλείο κόπτη και λεπτούς χειρισμούς, για να βγουν και έχουμε δει αυτά τα χρόνια δυστυχώς κάποια περιστατικά που κατά την προσπάθεια αφαίρεσής τους ατυχήματα ενίοτε θανάσιμα.
 
Back
Top