Διατροφή Είναι αρκετή η διατροφή του καναρινιού μου;

MARY58

PB Known Member
Εγγραφή
29 Αυγ 2021
Μηνύματα
3.783
Στο καναρίνι μου δίνω σπόρους από τη συσκευασμένη Manitoba platinum 5 κιλά, (που την έχω χωρίσει σε σακούλα τροφίμων στο συρτάρι του ψυγείου και στο συρτάρι της κατάψυξης). Του δίνω μέρα παρά μέρα μισό κουταλάκι του γλυκού μια μίξη από σπόρους κια και καμελίνα. Μια φορά την εβδομάδα καλοβρασμένο (για 15 λεπτά) μισό αυγό. Σχεδόν κάθε μέρα του δίνω είτε μήλο είτε μπρόκολο είτε πράσινη πιπεριά. Φυσικά έχει πάντα σουπιοκοκαλο, γκριτ που έχει αποξηραμένα βότανα ( δεν αναφέρει ποια) κ καρβουνάκι. Τελευταία του έβαλα κ ένα στικ φρούτων αλλά δεν το συνηθίζω γιατί δεν θέλω να τρώει ζάχαρη. Διαβάζω για προβιοτικά, σπιρουλίνα, λεκιθίνη, γύρη κλπ. Δεν έχω καταλάβει τι παραπάνω να του δίνω κ πως. Συγνώμη για το μακρυσκελες μην. αλλά έχω λίγο χαθεί κ θα ήθελα λίγη βοήθεια.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Διαβάζω για προβιοτικά, σπιρουλίνα, λεκιθίνη, γύρη κλπ. Δεν έχω καταλάβει τι παραπάνω να του δίνω κ πως
Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Μπορεί να τύχει να διαβάσεις πολλά ακόμη. Δεν χρειάζεται ούτε και γίνεται να τα δώσεις όλα, εκ των πραγμάτων. Ένα καναρίνι τρώει μόνο λίγα γραμμάρια τροφής την ημέρα. Επίσης, δεν χρειάζεται το πρόγραμμα να είναι τόσο σταθερό. Μπορείς να βάλεις περισσότερη ποικιλία στο πρόγραμμα αλλάζοντας συνεχώς κεράσματα ή δοκιμάζοντας νέα.
 
Δηλαδή μεγαλύτερη ποικιλία σε φρούτα ή λαχανικά; Επίσης σκεφτόμουν αντί για αυγό να του φτιάχνω αυγοτροφή με αποξηραμένα βότανα ( ρίγανη, λουίζα, ταραξάκο, τσουκνίδα) κ φρυγανιά.
 
Απλά περνάς τη φάση που μαζεύεις πολλές πληροφορίες και συνήθως αυτό οδηγεί σε υπερβολές, ειδικά αυτούς που έχουν μόνο 1-2 πουλάκια. Τι λεκιθινες τώρα.

Μία καλή τροφή, καθαρό νερό, καμία πρασινάδα μια στο τόσο και λίγο βραστό αυγό στην πτεροροια.
Αυτα χρειάζεται ένα πουλάκι όταν είναι μόνο του σε κλουβί.
 
Δηλαδή μεγαλύτερη ποικιλία σε φρούτα ή λαχανικά;
Μεγαλύτερη ποικιλία γενικά. Δεν χρειάζεται να είναι μόνο μήλο και πιπεριά. Μπορείς να βάζεις εναλλάξ οτιδήποτε βρεις εδώ στη λίστα με τα ασφαλή φρούτα και λαχανικά. Να προτιμάς τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά από τα φρούτα. Δεν χρειάζεται να τα αποκλείσεις, απλά να δίνεις με μεγαλύτερη συχνότητα τα λαχανικά.

αποξηραμένα βότανα ( ρίγανη, λουίζα, ταραξάκο, τσουκνίδα)
Το ίδιο και εδώ. Υπάρχουν πολλά βότανα που μπορείς να δίνεις εναλλάξ.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πάντως αυτό με τα λίγα γραμμάρια τροφής νομίζω είναι μόνο το πρωινό του! Τρώει πολύ, πίνει, πετάει στο δωμάτιο, κάθεται στην εξωτερική του πατηθρα (την έχω στερεώσει έξω από το κλουβί του), βλέπει έξω από το τζάμι της μπαλκονόπορτας κ τραγουδάει πρωί κ το μεσημέρι. Αλλά το καλύτερό του είναι το φαγητό κ τα δάκτυλά μου.
[automerge]1644315436[/automerge]
@Stavros
[automerge]1644315514[/automerge]
Μπορώ να τα δίνω αποξηραμένα με το αυγό του, αλλά σε τι ποσότητα;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top