Αναπαραγωγή Είναι αταίριαστα ή απλά άπειρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anatolia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

anatolia

PB Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2014
Μηνύματα
834
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παιδιά, καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Παρατηρώ εδώ και μια εβδομάδα περίπου τη συμπεριφορά του ζευγαριού Χάρη-Νάσος και απογοητεύομαι…

Η Χάρη πέρασε πτερόρροια και τώρα σχεδόν τελείωσε. Άρχισα να τα βγάζω μαζί να πετάνε και τους αρέσει πολύ. Παίζουν και κάνουν ζαβολιές μαζί όλη μέρα. Το βράδυ τα βάζω σε διαφορετικά κλουβιά και τρελαίνονται μέχρι να σβήσω το φως. Ο Νάσος της τραγουδά πολλές φορές μέσα στην ημέρα, τα 2 κλουβιά είναι ανοιχτά, οπότε και μπαινοβγαίνουν όλη μέρα μαζί. Μόλις κάτσουν για λίγο σε ένα κλουβί μαζί, η Χάρη αρχίζει και στήνεται, του ζητάει να ζευγαρώσουν. Εκείνος πάλι πηγαινοέρχεται νευρικά, τσιμπάει ότι βρει μπροστά του, κάνει καρδούλα τα φτερά, αλλά τρίβεται ως επί το πλείστον στην πατήθρα και όταν πια αποφασίζει να της βάλει το πόδι στην πλάτη, εκείνη είτε σταματά, είτε πέφτει από την πατήθρα κάτω. Όταν είναι έξω όμως δεν κάνουν τίποτε, απλά παίζουν, τρώνε, πετάνε και καθαρίζουν τα φτερά τους. Που και που ψάχνουν ένα μέρος κάπως σκοτεινό και χώνονται, σαν να ψάχνουν να κάνουν φωλιά, αλλά εγώ μόλις το παρατηρώ, τα διώχνω από εκεί διακριτικά.

Ο Νάσος, όταν είναι μόνος στο κλουβί του, αρχίζει να τρίβεται συχνά στην πατήθρα και να φωνάζει, και εκείνη τον βλέπει από το δικό της κλουβί και τρέχει πέρα-δώθε κακαρίζοντας.

Κάπου διάβασα ότι μπορεί να μη συμβαδίζουν σαν ζευγάρι ή να είναι άπειρα.

Μάλλον, τις 2 προηγούμενες φορές που έκανε αυγά η Χάρη, έτσι έγινε, εκείνος δεν κατάφερε να την γονιμοποιήσει. Τώρα προβληματίζομαι και σκέφτομαι τι να κάνω.

Μέχρι και μέσω ιντερνέτ τους έβαλα να ακούσουν τα ζευγαρώματα από κοκατίλ, αλλά αποτέλεσμα σχεδόν 0!

Όταν τα χωρίζω, γκαρίζουν και τα 2, όταν είναι μαζί δεν καταφέρνουν να συντονιστούν.

Φοβάμαι, πως θα κάνει πάλι αυγά η Χάρη και πάλι άδεια θα είναι, τζάμπα θα ταλαιπωρηθεί.

Εκείνος σίγουρα την έχει εκλάβει ως το ταίρι του, δεν αφήνει κανέναν να την πλησιάσει, τα βάζει ακόμη και με τους Αλεξανδρινούς μας που είναι 4-πλάσιοι από αυτόν.

Υπάρχει τρόπος να διορθώσω την κατάσταση; Να περιμένω και άλλο μήπως τα καταφέρουν; (

Δεν θέλω να χωρίσω το ζευγάρι…. (
 
Αχ μου θυμίζεις τον αδελφό μου με τον γαλοπούλο του που τον βαστάει και πάλι δεν τα καταφέρνει :)
Μήπως είναι παχουλό το αγοράκι σου;
Αφού έχεις τα υπόλοιπα δείγματα, δεν είναι σίγουρα αταίριαστο ζευγάρι.
Ή πάχος είναι η αιτία, δηλαδή είναι βαρύς και την ρίχνει κάτω ή πρέπει να βάλεις μια πατήθρα πλάτωμα να διευκολύνονται. Στην ανάγκη βάλε δύο χοντρές ξύλινες πατήθρες κολλητά την μία στην άλλη.
Για τεχνικό πρόβλημα το βλέπω και όχι ταύτισης και χημείας του ζευγαριού.
Είναι μικρός ο αρσενικός;
 
Οτι είναι κάπως μπαμπάτσικος σε σχέση με το άλλο μας αρσενικό, είναι! Από αυτά που ξέρω, συμπεραίνω πως τον είχαν πριν μόνιμα σε ένα κλουβί να κάθεται, μαζί μας άρχισε να πετά και να βολτάρει, είναι και λίγο άγριος, δεν έρχεται στα χέρια. Τώρα τελευταία ήρθε 2-3 φορές στο κεφάλι μου λόγω της Χάρης που κάθεται στον ώμο μου.
Από ηλικία νομίζω θα είναι 3 ετών και κάτι. Πεερίπου της Χάρης την ηλικία θα έχει, ή λίγο πιο μεγάλος.
Λές να είναι χοντρούλης; Αλλά και η Χάρη είναι καλοθρεμένη, πιο παχουλή από την Ζίζη μας που τώρα κλωσσάει τα 3 πρώτα της αυγά.
Θα δοκιμάσω τις πατήθρες, να δω αν κάνουν δουλειά. Αλλά γατί ο χαζός προτιμά να τρίβεται στην πατήθρα παρά να της ανέβει αμέσως;(
Ευχαριστώ πάντος για τη συμβουλή! Ελπίζω να τα καταφέρουν!
 
Back
Top