Ασθένειες Είναι αυτά φυσιολογικά περιττώματα

Αnnaplat

PB New Member
Εγγραφή
13 Απρ 2018
Μηνύματα
320
Πόλη
Νέο Ηράκλειο
Γεια σας,Είναι αυτά τα περιττωματα φυσιολογικά τωρα πρόσφατα του άλλαξα τροφή από versele laga δοκίμασε την Manitoba Australasian parakeets.Βλέπω τις κουτσουλιες πιο υγρές από το κανονικό και κάποιες φορές κολλάνε και στην αμάρα του παπαγαλου. (καποιες μερες του εδωσα και μαρουλι).
rsz_20180717_133320.webp
 
Κάτι άλλο στη διατροφή του έχεις αλλάξει;
Πίνει νερό πολύ;
Γιατί για τα δικά μου μάτια πέρα από την αυξημένη υγρασία στις κουτσουλιές που μπορεί όμως να συνδυαστεί με τις ζέστες και την αυξημένη κατανάλωση της εποχής, δε βλέπω κάτι που να με βάλει σε ανησυχίες.
Εσένα τι είναι αυτό που σε φοβίζει;
Η παραπάνω υγρασία ή κάτι άλλο;
πρόσφατα του άλλαξα τροφή
Οι αλλαγές στο μείγμα τροφής δεν γίνεται μια κι έξω αλλά σταδιακά προσθέτοντας στην αρχή λίγο από το νέο και σταδιακά μειώνουμε τις ποσότητες του παλιού αυξάνοντας του νέου.
 
Νερο πινει αρκετο αλλα εγω χωρις να ξερω αλλαξα κατευθείαν την τροφή, κατά τα άλλα τον βλέπω δραστήριο. Πιο πολύ με προβλημάτισε ότι τα περιττώματα κολλάνε στην αμάρα αλλα οχι συνεχεια
 
Τον έχουμε περίπου 2 εβδομάδες και τις τελευταίες μέρες μπορεί να γίνει μόνο μια φορά την ημερα, σήμερα όμως δεν εγινε. Καποιες μέρες ναι και κάποιες οχι.Αυτη την τροφή που του εδινα μας την έδωσα ο εκτροφέας προσωρινά και όταν τελειώσει να του πάρω άλλη. Το θέμα είναι ότι δεν έγραφε πάνω μάρκα και ήταν σε ένα διαφανές σακουλακι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλύτερα που την άλλαξες λοιπόν 🙂

Θα έλεγα να του φτιάξεις για λίγες μέρες το τσάι βοτάνων και να του βάλεις και λίγο καρβουνάκι στο κλουβί που βοηθάει στην πέψη.
Απλά μην δώσεις για λίγες μέρες κάτι άλλο εκτός απο την τροφή του για να δείς αν θα φτιάξει.
Αν η γενική εικόνα του πουλιού είναι καλή, έχει όρεξη, τρώει, κλπ , τότε δεν υπάρχει λόγος να δώσεις σημασία σε κάτι που δεν συμβαίνει κάθε μέρα όπως λές :)
 
καποιες μερες του εδωσα και μαρουλι
Μέχρι την Παρασκευή, δίνε στο πουλάκι ΜΟΝΟ την τροφή που αγόρασες και φρέσκο νερό στην ποτίστρα του. Την Παρασκευή το μεσημέρι, ανέβασε μια καινούργια φωτογραφία των κουτσουλιών του σε καθαρό χαρτί.
 
Μαρουλι μη δινεις δε προσφερει τιποτα παρα μονο του προκαλει τετοιες κουτσουλιες! Δες το θεμα με τις επιτρεπομενες τροφες εχει παρα πολλες πλουσιες σε θρεπτικα συστατικα και βιταμινες!
 
Για καποιο λογο δεν τρωει φρουτα ουτε λαχανικα παρα μονο μαρούλι δεν ξέρω αν φταίει ότι ειναι μικρο(2,5μηνων). Ούτε ολόκληρα ούτε κομματάκια.
 
Ναι αλλα δε του προσφερει κατι για αυτο στο λεω! Δοκιμασε να τυ βαλεις καλαμποκι πουτ ειναι στην εποχη τωρα! απο το ολοκληρο κοψε μια ροδελα και κρεμασε την η πιαστη με ενα μανταλακι στα καγκελα!
 
Θα Το δοκιμάσω την επόμενη εβδομάδα γιατι αυτή θα του δίνω μόνο νερό και τροφή για να δω αν θα βελτιωθούν οι κουτσουλιες. Το καλαμπόκι το βραζω η Όχι;
 
Back
Top