Ασθένειες Είναι αυτό που έχει το budgie μου scaly leg;

Foteinoula

PB New Member
Εγγραφή
17 Ιαν 2015
Μηνύματα
2
Πόλη
Χανιά
Γειά σας!

Είμαι νέο μέλος στη σελίδα σας! Καλώς σας βρήκα! Λοιπόν.. Την Τρίτη αγόρασα το πρώτο μου μπατζι οπότε είμαι άπειρη! Παρατήρησα κάτι στο ένα του ποδαράκι αλλά δεν έδωσα σήμερα νόμιζα πως ήταν ακαθαρσίες! Αλλά με προβληματιζει έντονα από χθες και μπήκα και το έψαξα στο διαδίκτυο.. Και βλέπω για για την ασθένεια Scally leg.. Δεν είμαι όμως αν είναι κάτι τέτοιο οπότε τράβηξα φωτογραφίες για να το δείτε και να μου πείτε τη γνώμη σας.. Βέβαια στις στις φωτογραφίες φαίνεται λίγο πιο έντονο από ότι στην πραγματικότητα λόγω φωτισμού.. Παρακαλώ να μου δώσετε τα φώτα σας!
 

Συνημμένα

  • rps20150117_143742.webp
    rps20150117_143742.webp
    24,1 KB · Προβολές: 108
  • rps20150117_143700.webp
    rps20150117_143700.webp
    29 KB · Προβολές: 116
Γεια σου Φωτεινούλα, καλώς ήρθες και να χαίρεσαι το παπαγαλάκι σου.
Κι εμένα στην φωτογραφία για ακαθαρσίες μου φαίνονται. Αν ήταν βρωμερό το κλουβί του petshop δεν είναι απίθανο.
Όπως και να έχει, βάλε πρωϊνή ώρα, σε ένα μπλωλάκι χλιαρό νερό (όχι ζεστό) και καθάρισε τα ποδαράκια του και τα δύο σχολαστικά και προσεκτικά. Χρησιμοποίησε για βοήθεια κάποια μπατονέτα, γάζα ή μικρούλικο σφουγγαράκι. Ίσως χρειαστεί να τα μουλιάσεις λίγο αν έχουν μείνει καιρό οι ακαθαρσίες. Σκούπισέ τα με χαρτί κουζίνας και κάνε επάλειψη με ελαφρύ μασάζ με βαζελίνη. Βάλε στα δάχτυλά σου μικρή ποσότητα και πρόσεχε μην του λερώσεις τα γύρω φτερά.
Και ακάρεα να είναι η βαζελίνη βοηθάει. Αλλά φυσικά αν είναι βρωμιά θα φύγει άμεσα.
Αν κουνιέται και δεν κάθεται, τύλιξέ το με ένα πετσετάκι, αφήνοντας φυσικά το κεφαλάκι ελεύθερο αλλά όχι κάτω από τον λαιμό για να μην κινείται άνετα.
Ξαναβγάλε μετά φωτογραφία να δούμε. Αν είναι ακάρεα, θα χρειαστείς ειδική αλοιφή. Το ράμφος είναι καθαρό;
Ό,τι άλλο χρειαστείς ρώτα ελεύθερα.
 
Μαρία μου ευχαριστώ πολύ για την διαφωτιστική σου απάντηση! Θα το κάνω αύριο το πρωί όπως μου είπες και θα ανεβάσω φωτογραφίες! Ναι το ράμφος είναι πεντακάθαρο!
 
Back
Top