Γενικά Είναι αυτό το θηλυκό αχάτης μωσαικό;

Vasilis74

PB New Member
Εγγραφή
21 Φεβ 2013
Μηνύματα
163
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα.Αυτό το θηλυκό είναι αχάτης μωσαικό?

rsz_wp_000360.webp rsz_wp_000511.webp
εδώ είναι κάτω στην γωνία
rsz_1wp_000512.webp
 
Ο αρσενικός είναι καφέ κόκκινο μωσαικό. Τα 2 πουλάκια τους πολύ καφέ μου φαίνονται σε σχέση με τον μπαμπά εκτός αν αλλάξουν στην πτερόρροια.
rsz_wp_000565.webp
Ένα από τα μικρά.
 
Πράγματι πρόκειται για το αρχικό τους πτέρωμα και είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχουν μια περίσσεια καφέ(φαιομελανίνη). Οπωσδήποτε θα δείς αλλαγή στην τελική διαμόρφωση του πτερώματος. Να ξέρεις όμως οτι θα υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στην εξωτερική εμφάνιση των θηλυκών και των αρσενικών πουλιών που θα γεννηθούν απο αυτή την διασταύρωση. Τα μεν θηλυκά θα μοιάζουν όλα στον πατέρα τους (θα είναι ΟΛΑ - ΚΑΦΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΩΣΑΙΚΟΥ), ενω τα αρσενικά σου θα είναι ΜΑΥΡΑ αλλά ταυτόχρονα και φορείς του ΚΑΦΕ και του ΑΧΑΤΗ.
 
Ευχαριστώ πολύ! Το ξέρω γιατί έχω μελετήσει τους πίνακες στο blog σας :).Αν ήταν μαύρα θα είχαν από τώρα μαύρα ποδαράκια, σωστά; Οπότε έχω 2 μικρά θηλυκά μόνο που μου φαίνεται πως σαλιαρίζουν αρκετά.
 
Οχι, δεν είναι ακριβώς έτσι. Μπορεί να λέγονται ΜΑΥΡΑ (μιλάμε για τα αρσενικά), αλλά το γεγονός οτι είναι φορείς του καφέ και του αχάτη, παίζει έναν σπουδαίο ρόλο στον φαινότυπο. Ετσι, είναι πολύ πιθανόν και δικαιολογημένο, να μην έχουν τα πλήρη χαρακτηριστικά της ΜΑΥΡΗΣ σειράς. Μπορεί απλά, να έχουν ΛΙΓΟ μαύρο στα νύχια ή στην μύτη. Θέλω να πώ οτι είναι κάπως νωρίς να σχηματίσεις μια ΣΙΓΟΥΡΗ γνώμη για το φύλο τους και μάλιστα μόνο απο την απόχρωση στα κεράτινα μέρη. ΥΠΟΜΟΝΗ ;)
 
Εάν βγάλω τέτοια αρσενικά με τι είναι καλύτερο να τα ζευγαρώσω του χρόνου;
 
Δεν υπάρχει εάν. Ολα τα αρσενικά σου θα είναι τέτοια. Τα πασπαρτού,όπως λέγονται αυτά τα πουλιά, θα σου έλεγα οτι είναι σαν την ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, πάνε με όλα 😛. Αλλά σαν βασική επιλογή, θα είναι προτιμότερο να γίνουν ζευγάρι με ΑΧΑΤΕΣ και με ΚΑΦΕ.
 
Back
Top