Αναπαραγωγή Είναι δυνατόν μια κανάρα να έκανε έξι αυγά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης KLIO_V
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

KLIO_V

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιαν 2009
Μηνύματα
11
Πόλη
Κρήτη
Είναι δυνατόν μια κανάρα να έκανε έξι αυγά. Θα ζήσουν όλα αν γεννηθούν. Τα έπαιρνα όλα και τα έβαλα την μέρα που έκανε το τελευταίο αυγό. Είναι η δέυτερη γέννα της. Την πρώτη μου έκανε 5 (Αρχές Φλεβάρη).:D
 
αν η καναρα ειναι καλη μανα και σε καλη κατασταση δεν θα εχεις προβλημα. Φυσικα αν υπαρχει και ο πατερας να ταιζει τοτε ακομα καλυτερα. Βεβαια το οτι εκανε 6 αυγα δε σημαινει οτι ειναι ολα με σπορο. Με το καλο να βγουν τα πουλακια.
 
Aν το αρσενικό είναι καλός πατέρας και σύζυγος
δεν υπάρχει φόβος υποσιτισμού. Το θέμα είναι, αν η φωλιά είναι φαρδιά και ρηχή
γιατί στην περίπτωση που είναι κλειστή και βαθειά, θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα
και να τσαλαπατηθούν και να μη γίνεται σωστά ο αερισμός της.
Αν έχεις άλλο θηλυκό που κλωσάει 2-3 αυγά μπορείς να βάλεις εκεί 1-2
απο την εξάδα. Προσοχή όμως διότι πρέπει να συμπίπτουν οι ημερομηνίες της εκκόλαψης.
 
Ευχαριστώ. Από την προηγούμενη γέννα την είδα ότι τα προσέχανε μαζί με τον πατέρα. Οπότε πιστεύω ότι θα βοηθήσει πάλι. Περιμένω να βγούνε.
 
Δεν έχω άλλη με ίδιες ημερομηνίες. Έχω άλλο ένα ζευγάρι αλλά πρέπει να είναι προβληματικό. Έχω γράψει γι'αυτό σε άλλο θέμα.
 
Σας στέλνω και μια φώτο. Σε πέντε μέρες περιμένω να βγούν. Άντε να δούμε τι θα βγάλουν.
 

Συνημμένα

  • 23032009184.webp
    23032009184.webp
    61,4 KB · Προβολές: 157
Δήνεις στο νερό τους ακόμα συμπληρώματα με κίτρινη απόχρωση;
Βλέπω υπερβολικό κίτρινο στην κοτσιλιά. Μήπως έχει υπερκαταναλώσει αυγό;
και η χολή δουλεύει υπερωρίες; Εχεις παρατηρήσει κάτι στην συμπεριφορά του θηλυκού;
Τα αυγά φαίνονται "πιασμένα". 😉
 
παιδια πως καταλαβατε απο τη φωτογραφια οτι ειναι "πιασμενα";δεν εχω ακομη τοση μεγαλη εμπειρια να τα καταλαβαινω με το ματι.
 
Αν δεν "ευθύνεται" το φλας για την πιο ανοιχτή απόχρωση του αυγού, τότε θα σου εξηγήσουν οι πιο έμπειροι για το πως το διέκριναν :)
 
Το τελευταιο αυγο ειναι το πιο κυανο στο κεντρο, το εξω δεξια φαινεται πιο διαφανο για αυτο και μαλλον πρεπει ναναι το πρωτο και δεν εχει σπορο. Αυτα κατα προσεγγιση, το καλυτερο ειναι με ωοσκοπηση. Σημαδεψε αν θελεις το εξω δεξια φιλε μου για να δουμε αν ειμαστε σωστοι.
 
Το κίτρινο στο αυγό ήταν από νεοσσό προηγούμενο και ήταν το πρώτο και δεν πρόλαβα να το βγάλω. Από εχθές το απόγευμα έχουν βγει τρία μεχρι το πρωϊ σήμερα. Το ένα είναι σίγουρα άδειο από ότι έχω δεί. Μου φαίνεται ότι υπάρχει και δεύτερο κλούβιο. Θα δείξει μέχρι αύριο. Έχω μια απορία. Τα αυγά τα έβαλα όλα μαζί την μέρα που έκανε το 6ο αυγό, το πρωϊ. Γιατί δεν βγήκαν όλα εχθές το απόγευμα που βγήκαν τα πρώτα δύο (Το τρίτο βγήκε σήμερα το πρωί); Για το διάστημα από το πρωί μέχρι τώρα που γράφω δεν ξέρω αν έχει βγεί και άλλο γιατί είμαι στην δουλειά και δεν μπορώ να ξέρω.
 
Τελικά έχω 4 καναρινάκια. Το τελευταίο βγήκε εχθές το μεσημέρι. Τα υπόλοιπα 2 αυγά δεν νομίζω να έχουν και μου φαίνεται και δύσκολο αν είχαν να βγούν σήμερα διότι τα αυγά τα έβαλα όλα μαζί την ίδια μέρα. Μάλλον το απόγευμα θα τα σπάσω να δω. Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες που μου δώσατε.
 
Back
Top