Αναπαραγωγή Είναι δυνατόν τα καναρίνια να έχουν πυρώσει από τόσο νωρίς;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Giannisch
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Giannisch

PB New Member
Εγγραφή
27 Μαρ 2020
Μηνύματα
43
Πόλη
Λεμεσός
Παιδια καλημερα,
Θελω να ρωτησω το εξης:
Το ενα ζευγαρι απο τα καναρινια μου το εχω μαζι σε ζευγαρωστρα με χωρισμα(οχι αδιαφανο)
Εδω και 1-2 μερες βλεπω οτι το αρσενικο ταΐζει το θηλυκο.Σημερα το πρωι παρατηρησα οτι το θηλυκο κοβει την εφημεριδα που εχω στον πατο του κλουβιου μαλλων ψαχνωντας να κανει φωλια;
Ειναι δυνατον τα πουλια να εχουν πυρωση απο τοσο νωρις;
Να σημειωσω οτι η θερμοκρασια εδω που μενω ειναι απο 15-22 βαθμους...ημερισιως φωτισμος γυρω στις 10:30 ωρες και υγρασια απο 60-75...Μαλλων εχω κανει και εγω λαθος που δεν εβαλα ενα χαρτι στο χωρισμα για να μην βλεπονται τα πουλακια...
Επισης ο αρσενικος κελαειδαει αρκετες φορες τη μερα.
Ευχαριστω εκ των προτερων
 
@ianos ναι εξω ειναι...θα προχωρουσα σε αναπαραγωγη αλλα ακομα 1 βδομαδα εχει που ξεκινησα σιγα σιγα την διατροφικη προετοιμασια...απο οσο γνωριζω ακομα δεν ειναι η αναπαραγωγικη περιοδος οποτε ηθελα δειλα δειλα να ξεκινισω προετοιμασια για μα ειναι ετοιμα γυρω στις αρχες φεβρουαριου...τωρα περιμενω γνωμες...ευχαριστω
 
Βάλε αδιαφανές χώρισμα στα πουλιά ή...
Μετακίνησε το θηλυκό (αν γίνεται) σε πιο σκιερό χώρο όσο πιο μακριά από το αρσενικό ώστε να μην τον ακούει καν. Συνήθως η διατροφική προετοιμασία των θηλυκών καναρινιών έπεται κατά δύο εβδομάδες αυτής των αρσενικών.
 
@ianos ωραια σε ευχαριστω...θα βαλω ενα χαρτι στο χωρισμα μιας και ειναι η μονη λυση που μπορω να κανω προς το παρον
 
Αν είχαν αρχίσει τα ταΐσματα, ο αρσενικός της κελαηδούσε και το θηλυκό έκοβε εφημερίδες...δύσκολα να τα σταματήσεις αν εξακολουθήσεις να τα έχεις στο ίδιο κλουβί.
Και να μην βλέπονται αν βάλεις κάποιο χώρισμα πάλι θα ακούνε το ένα το άλλο και θα επικοινωνούνε. Ειδικά τώρα που ξέρουν τι είναι δίπλα.
Πάρε ένα άλλο κλουβί και βάλε κάποιο από τα δύο σε άλλο μέρος να μην έχουν επαφή.
 
Αυτο θα κανω @patrickios ...αλλα ειναι δυνατον να πυρωσαν τοσο νωρις τα πουλια και χωρις επαρκει προετοιμασια;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Αυτο θα κανω @patrickios ...αλλα ειναι δυνατον να πυρωσαν τοσο νωρις τα πουλια και χωρις επαρκει προετοιμασια;

Αφού το ένα βλέπει το άλλο, εσύ τα ταΐζεις καλά, αλλά και ο καιρός είναι καλός (που εκεί που είσαι είναι σαν άνοιξη τώρα θερμοκρασιακά), δεν είναι και τόσο ασύνηθες να συμβεί.
Άλλωστε η διατροφική προετοιμασία βοηθάει κυρίως στο να αντέξουν τα πουλιά την ''καταπόνηση'' της αναπαραγωγικής διαδικασίας και όχι τόσο στο να πυρώσουν.
 
Back
Top