Αναπαραγωγή Είναι δυσκολότερη η αναπαραγωγή άσπρων καναρινιών λόγω θνησιμότητας νεοσσών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης GimDim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

GimDim

PB New Member
Εγγραφή
11 Φεβ 2015
Μηνύματα
180
Πόλη
Αρμένιο
Έχω αυτή την απορία καθώς σε δύο ζευγάρια που ο ένας γονέας ήταν ολολευκος, είχα σημαντικές απώλειες σε σχέση πάντα με άλλα ζευγάρια και στις ίδιες συνθήκες.
 
Έχεις κάτι στο νου σου που να δικαιολογεί έστω και "αβάσιμα" κάτι τέτοιο;
Έχεις δηλαδή κάποια υπόνοια;
 
Έχεις κάτι στο νου σου που να δικαιολογεί έστω και "αβάσιμα" κάτι τέτοιο;
Έχεις δηλαδή κάποια υπόνοια;
Γιάννη δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά έχω την εντύπωση χωρίς να ξέρω την αιτία ότι τα άσπρα πουλάκια είναι γενικώς πιο ευαίσθητα και ευάλωτα, ειδικά οι νεοσσοί.
Βεβαίως μπορεί να είναι συμπτώσεις...
 
αλλά έχω την εντύπωση χωρίς να ξέρω την αιτία ότι τα άσπρα πουλάκια είναι γενικώς πιο ευαίσθητα και ευάλωτα, ειδικά οι νεοσσοί.
Εγώ το παρατηρώ και ενδόμυχα το σκέφτομαι στις διάφορες μεταλλάξεις.
Είναι μάλιστα μερικές περιπτώσεις που τα πουλιά είναι μικρόσωμα και ανοίγουν τα μάτια τους πριν μπουν τα δαχτυλίδια στα πόδια τους.
Προβληματίζομαι μαζί σου και αποδέχομαι τη σκέψη σου.
Απλά φοβάμαι πως ίσως μαζί με τις "συμπτώσεις" να συνυπάρχει και κάποιο πρόβλημα υγείας που εγώ/εμείς, δεν το βλέπω/ουμε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: GimDim
Η μόνη ιδιαιτερότητα που έχουν τα λευκά καναρίνια που μπορώ να πω με βεβαιότητα αφού είναι και επιστημονικά διαπιστωμένο είναι ότι χρειάζονται παραπάνω βιταμίνη Α. Και αυτή τους την παρέχουμε με κάποιο συμπλήρωμα στο νεράκι τους. Κατά τα άλλα δε θεωρώ πως πρέπει να προσέχει κάτι άλλο όποιος έχει λευκά καναρίνια..
 
Η μόνη ιδιαιτερότητα που έχουν τα λευκά καναρίνια που είναι και επιστημονικά διαπιστωμένο είναι ότι χρειάζονται παραπάνω βιταμίνη Α.
Αλίκη καλημέρα, ήδη έχεις αναφέρει μία ιδιαιτερότητα που διαχωρίζει τα λευκά έναντι των υπολοίπων καναρινιών, έστω και διατροφικά.
Έχω όμως την εντύπωση ότι υπάρχει και κάτι άλλο... , ελπίζω ότι οι γνώσεις και προπαντός οι εμπειρίες των μελών θα βοηθήσουν.
Ίδωμεν...
 
Back
Top