Φροντίδα Είναι επικίνδυνη η σκουριά για τα καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dread05
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dread05

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2014
Μηνύματα
401
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, έχω μια τριπλή ζευγαρώστρα που μετά από 2 χρόνια στην αποθήκη εμφάνισε σκουριά στις γωνίες της. Αφού την έπλυνα, την έτριψα με σκληρή βούρτσα και 2-3 σημεία που είχαν μεγαλύτερο πρόβλημα τα λίμαρα και τα κάλυψα με χαρτοταινία. Το κλουβί δεν φαίνεται να αφήνει σκουριά με την επαφή. Η ερώτηση μου είναι, κατά πόσο είναι επικίνδυνη η σκουριά για τα πουλιά σε αυτό το στάδιο; Έχω μέσα το ζευγάρι μου και ανησυχώ μήπως έκανα λάθος που τα έβαλα.
 
Τώρα έχεις κάνει το μερεμέτι και έχεις βάλει τα πουλιά μέσα καθώς καταλαβαίνω.
Γενικά η σκουριά αντιμετωπίζεται με τρίψιμο με καθαρό πετρέλαιο αν η διάβρωση δεν έχει φτάσει σε σημείο να "φάει" το σίδερο.
Μετά θα μπορούσες να βάψεις τοπικά τα σημεία με οικολογική μπογιά.
Εφόσον έχεις καναρίνια που συνήθως δεν δαγκώνουν τα κάγκελα δεν νομίζω πως έχεις κάποιο θέμα. Μόνο με την κατάποση γίνεται επικίνδυνη η σκουριά.
 
Τα πουλιά είναι μέσα αλλά εύκολα μπορούν να μπουν στα παλιά τους κλουβιά αν χρειαστεί! Η διάβρωση είναι επιφανειακή και κυρίως στις γωνιές, αλλά υπάρχουν μερικά μικρά σημάδια κοντά στις θέσεις για τις ταΐστρες. Ρωτάω γιατί τα πουλιά μερικές φορές χτυπάνε τα ράμφη τους πάνω στα κάγκελα. (Επίσης, πόσο επικίνδυνη είναι η χαρτοταινία που έβαλα; υπάρχει περίπτωση να την φάνε ας πούμε;)
 
Αν μπορείς να τα βγάλεις, κάνε τον κόπο και φτιάξε σωστά το κλουβί. Ίσως κατά την αναπαραγωγή να εντοπίσουν την χαρτοταινία και να την τσιμπολογάνε για την φωλιά. Πολλά ίσως. Τρίψτην καλά και βάψε όλα τα σημεία αλλά πρόσεξε το χρώμα να είναι οικολογικό χωρίς μυρωδιές. Αν το περάσεις με πετρέλαιο θα πρέπει μετά να το καθαρίσεις γιατί δεν θα πιάνει η μπογιά.
 
Μαρία, σωστή και μάστορας!
Ότι σου είπε η Μαρία...όχι χαρτοταινίες και μπαλώματα. Τρίψιμο και βάψιμο η με σπρέυ η με χρώμα κατά προτίμηση οικολογικό.
 
Τα πουλιά είναι πάλι στην παλιά ζευγαρώστρα που είναι γαλβανιζέ και δε νιώθει από σκουριές! :D. Τώρα θα την βάψω με την ησυχία μου αλλά μάλλον δε θα προλάβω να βάλω το ζευγάρι σε αυτήν. Κρίμα που πάει τόσος χώρος χαμένος :/
 
Back
Top