Ασθένειες Είναι επικίνδυνο αν βάλω acaricin περισσότερο από 2 φορές;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dialekti
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Dialekti

PB New Member
Εγγραφή
30 Απρ 2018
Μηνύματα
8
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα. Είμαι η Διαλεκτή που προ μηνών έχασα τον μπαμπά καναρίνο από κοκκίδια κ μάλλον μόλυνση από το σπάσιμο του αδένα πίσω που μου έκαναν. Πρόκειται για την μαμά καναρίνα τώρα (εδώ κ πολύ καιρό) που από τις πολλές γέννες έχει αδειάσει ο λαιμός από φτερά, το κεφαλάκι επάνω κ γύρω απ τα μάτια. Ο γιατρός που την είχε δει μου έδωσε το caricin θεραπεία για λίγο καιρό, (2 σταγόνες τη βδομάδα στον λαιμό πίσω, μια βδομάδα παύση κ μετά μια βδομάδα πάλι το ίδιο κ μετά για 14 μέρες πολυβιταμινη σταγόνες. Το έκανα αλλά καμιά διαφορά. Πήγα στο quico κ μου είπαν για μια σκόνη δοξικικλίνη σε 2 λιτρα νερό για 10 μέρες κ σταγόνες στα μάτια με tobrex. Δεν βλέπω βέβαια ακόμη διαφορά, σχεδόν μια βδομάδα είναι. Επίσης για το κιαναρινάκι το μικρό που κάνει σαν να μασάει κάτι ενώ δεν μασάει κ τεντώνει τον λαιμό σαν να δυσκολεύεται να καταπιεί μου είπαν απο τα quico να δώσω από αυτό που έδωσα στη μαμά το caricin. το έδωσα για μια βδομάδα κ επειδή συνεχίζει αυτό το πράγμα μου είπε να του βάλω σταγόνα πιο συχνά κι όχι 2 φορές τη βδομάδα. Ο γιατρός πάλι που τον ρώτησα στο τηλέφωνο μου είπε να κάνω κανονικά την θεραπεία όπως πρέπει με μια βδομάδα κενό. Είναι επικίνδυνο για να το κάνω περισσότερο από 2 φορές;
 
Δεν βλέπω βέβαια ακόμη διαφορά, σχεδόν μια βδομάδα είναι.
Τα παραπάνω προαπαιτούν μεγάλη υπομονή και τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα ορατά αλλά χρειάζονται χρόνο.
Ο γιατρός που την είχε δει μου έδωσε το caricin θεραπεία για λίγο καιρό, (2 σταγόνες τη βδομάδα στον λαιμό πίσω,
Προφανώς μιλάς για το acaricin που είναι σταγόνες για τα ακάρεα των πουλιών γιατί το caricin είναι χάπια για ανθρώπινη χρήση.
Ο γιατρός διέγνωσε ακάρεα στην τραχεία του πουλιού;

Πρόκειται για την μαμά καναρίνα τώρα (εδώ κ πολύ καιρό) που από τις πολλές γέννες έχει αδειάσει ο λαιμός από φτερά, το κεφαλάκι επάνω κ γύρω απ τα μάτια.
Είναι πτερόρροια που πιθανόν συνοδεύεται από ελλείψεις στον οργανισμό του πουλιού (ειδικά αν το έχεις μέσα) και που σίγουρα δεν έχουν συμμετοχή αυτού του είδους τα παράσιτα. Για την ακρίβεια μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις έχουν κάποια συμμετοχή.
Καλή διατροφή, φυσικός φωτισμός, ήλιος από διάχυση και ένα συμπλήρωμα με πολυβιταμίνες για μερικές μέρες θα βοηθήσουν περισσότερα από τα φάρμακα αποπαρασίτωσης.
Πήγα στο quico κ μου είπαν για μια σκόνη δοξικικλίνη σε 2 λιτρα νερό για 10 μέρες κ σταγόνες στα μάτια με tobrex.
Να σταματήσεις να ακολουθείς τους πειραματισμούς ανθρώπων που δεν έχουν καμία υποδομή για τέτοιες νουθεσίες.
Βάζεις σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του.

μάλλον μόλυνση από το σπάσιμο του αδένα πίσω που μου έκαναν.
Ο ουροπήγιος αδέναςείναι ένα όργανο που κανείς δεν πρέπει να αγγίζει...
Όποιος έκανε "επέμβαση" σε αυτό τον αδένα παρακαλώ να σταματήσει να ασχολείται με πτηνά γιατί είναι επικίνδυνος για τις ζωές τους.
 
Σας ευχαριστώ πολύ. Χρήσιμες οι συμβουλές σας. Πάω να κάνω το ίδιο λάθος πάλι με το να ακούω τους διάφορους από τα μαγαζιά που έχουν πτηνά. Ναι από το κατάστημα μου είπαν για το ένα καναρινι μου που κάνει σαν να μασάει κάτι κ τεντώνει το λαιμουδάκι του σαν να θέλει να καταπιεί. Πρέπει να ξαναπάω στον γιατρό κ για τη μαμά (η οποία έχει αδειάσει όπως είπα από τις πολλές γέννες κ στο κεφάλι κ στο λαιμό). Ο γιατρός γι αυτήν μου είχε δώσει το καρισίν τις σταγόνες κ αυτό το χρησιμοποίησα κ στο μικρό. Την μαμά την είχα πάει για το άδειασμα από φτερά, δεν έκανε κάτι τέτοιο σαν το μικρό. Τουλάχιστον δεν την άκουγα εγώ.
Ευχαριστώ πολύ πάντως για τις απαντήσεις σας.
 
Back
Top