Φροντίδα Είναι εύκολο να εκπαιδεύσεις ένα Ρίκνεκ;

Με υπομονή και καθημερινή ασχολία όλα γίνονται αρκεί να προσπαθήσεις. 🙂
Πρέπει να ασχολείσαι κάθε μέρα μαζί του,όταν τον πλησιάζεις να μην μιλάς δυνατά και τρομάζει.. Να του μιλάς γλυκά και να μην κάνεις απότομες κινήσεις.
Για να τον προσεγγίσεις εύκολα μπορείς να του δίνεις μια αγαπημένη του λιχουδιά.
Πχ το αγαπημένο όλων των παπαγάλων είναι το κεχρι μιλλετ,θα πέρνεις ένα τσαμπι στο χέρι σου η καλύτερα ένα μικρό κομμάτι και θα του το δίνεις να το τρώει με το χέρι σου έξω απο το κλουβί, αυτό θα το κάνεις κάθε μέρα μέχρι να έρθει να φάει...
Μόλις το καταφέρεις αυτό θα αρχίσεις μετά να του δίνεις κεχρι με το χέρι σου μέσα στο κλουβί, αλλά καλό είναι να κρατάς και μια απόσταση για να έρθει και ο ίδιος στο χέρι σου.
Και άμα το καταφέρεις αυτό θα σε συνηθίσει και ούτε θα σε φοβάται και θα μπορείς και να τον βγάζεις εκτός κλουβιού.🙂
 
Η εκπαιδευση νεκ χωριζεται σε δυο κατηγοριες

Ειναι αλλη η εκπαιδευση μιμησης που ολοι αυτο επιθυμουν να αρχισει να μιλαει και να μιμειται ηχους και φωνες και αλλο να εκπαιδευτει για κολπα παιχνιδια και φυσικα επαφη αμεση με τον κατοχο του εκτος κλουβιου. Και ηδευτερη κατηγορια ειναι οτι αλλη εκπαιδευση απαιτειται για αρσενικο και αλλη για θυληκο νεκ.

o καλυτερος τροπος που δεν κοστιζει ουτε χρονο ουτε χρημα για να εχεις ενα ευτυχισμενο πουλι τετοιας νοημοσυνης καλε μου φιλε, ειναι το ιδιο το πουλι να λαμβανει εικονες ευτυχιας δικης σου που το εχεις κοντα σου... Εικονες ευτυχιας στο σπιτι σου...ηρεμιας...χαρας, ακουσε με και δεν θα χασεις απο τον καινουργιο σου ψιττακο... Ελπιζω να σε καλυψα!H φωτο στο προφιλ μου ειναι το αποτελεσμα εκπαιδευσης μονο λιγων μηνων, μονο και μονο επειδη το πουλι γουσταρε που εβλεπε εμενα να τον γουσταρω πρωτα! Απο την στιγμη που επελεξες εναν ringneck... Τωρα πια εχεις εναν συγκατοικο που νιωθει καθε ειδος αυρας στο σπιτι μεσα... Και εχει την θεση συγκατοικου και οχι ενος απλου pet. Ευελπιστω καλες μου Ευα και Παναγιωτα οι τελευταιες μου αυτες συμβουλες να σας βρισκουν και σας συμφωνες!
 
νομιζω πως καταλαβα φιλε xristo 1 τι εννοεις και σε ευχαριστω πολυ.
'Οποτε χρειαστεις ''γνωμες''για εκπαιδευση αμεσης επαφης, μπορεις να μου ζητησεις να σε βοηθησω με οτι ταπεινο ξερω... Εγω σε ευχαριστω!
 
Back
Top