Καλησπέρα Εύα,
Δεν είναι "εύκολο" όπως και φυσικά δεν είναι ακατόρθωτο.
Ιδανικά το μωρό το παίρνεις από τον εκτροφέα μόλις έχει απογαλακτιστεί , το έχε ταΐσει αυτός στο χέρι με κρέμα νεοσσών , μόλις έχει ξεκινήσει να τρώει μόνο του σπόρους. Οι σοβαροί εκτροφείς δε στο δίνουν από μόνοι τους ποιο νωρίς, ειδικά αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία από τάισμα στο χέρι.
Αυτό συμβαίνει γιατί τα πουλάκια τρώνε μια συγκεκριμένη φόρμουλα νεοσσών (μόνο αυτή τρώνε - όχι συμπηρώματα ή φάρμακα), την οποία παρασκευάζεις διαλύοντας την σε βραστό νερό
και ταΐζοντας το πουλάκι με σύριγγα σιγά σιγά, το μεγάλο ζήτημα στο τάισμα είναι η θερμοκρασία της κρέμας , πρέπει να είναι σε συγκεκριμένη θερμοκρασία την ώρα που ταΐζεις το πουλάκι (για αυτό και επιβάλλεται η χρήση θερμομέτρου) , ποιο κρύα κρέμα, δε θα τη φάει, ποιο ζεστή μπορεί από το να του κάνει ζημιά στο πεπτικό σύστημα μέχρι να ανοίξει και τρύπα στον προλοβό του πουλιού.
(Δυστυχώς έχουν υπάρξει τέτοια περιστατικά) , αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνεις κάποιες φορές την ημέρα, όσο μεγαλώνει το πουλάκι μειώνονται και τα ταΐσματα, μέχρι που αρχίζει να τρώει μόνο του τη τροφή που του παρέχεις. (μετά από περίπου 3+ μήνες).
Δεν είναι τίποτα τρομερό, αλλά θέλει πολύ προσοχή! Οι κοκατιλάκια ενήλικα έχουν βάρος 100 γραμμάρια... αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πόσο εύθραυστα είναι.
Προσωπικά θα σου έλεγα να βρεις έναν σοβαρό εκτροφέα (απέφυγε τα petshop) , να πάρεις ένα αξιολάτρευτο πουλάκι απογαλακτισμένο , πάλι μωρό θα είναι και να συνεχίσεις το μεγάλωμα του από εκεί και πέρα.
Αναφέρεσαι στον ελεύθερο χρόνο λόγω καραντίνας , η ζωή σου μετά την καραντίνα από χρόνο πώς θα είναι ; Το πουλάκι (ειδικά αν είναι μόνο του) θα "απαιτεί" πάλι χρόνο.