Αναπαραγωγή Είναι ζευγάρι τα parrotlet μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tsilakos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλημέρα.
Ναι σωστά, πρόκειται για ζευγάρι.
Η γνώμη μου είναι να αφήσεις τα αυγά μια εβδομάδα ακόμη, για να μηδενίσεις κάθε πιθανότητα να πετάξεις κάποιο γόνιμο αυγό.
Εάν δεν υπάρξει εκκόλαψη τα παίρνεις, βγάζεις την φωλιά, και αφήνεις τα πουλάκια να ηρεμήσουν.
Από περιέργεια όταν βγάλεις τα αυγά κάνε και ωόσκοπηση.
 
Αυτό σκεφτόμουν και εγώ , να τα αφήσω μια βδομάδα ακόμη . Να αναφέρω ότι πριν από αυτή τη γέννα είχαν κάνει 8 αυγά ,αφού εξάντλησα τα χρονικά περιθώρια τα έβγαλα και ήταν ασπορα. Η διατροφή είναι nutribird b14 pellet, prestige loro parque African parakeet mix σπόροι, αυγά , αυγοτροφη, ασβέστιο , κόκκαλο σουπιάς ( και υγρό ασβέστιο αλλά από όταν είχαν Γεννήσει την πρώτη φορά ) και φρούτα πρασινάδα πριν τις γέννες .
 
Και τα 2 θηλυκά είναι. Το μπλε σίγουρα. Το πράσινο με μια μικρή επιφύλαξη γιατί δεν βοηθάει η φωτογραφία. Ανέβασε μια φωτογραφία που να φαίνεται καλύτερα το πράσινο.
 
@jk1980
Γιάννη, πως το κατάλαβες;
Από το μουντό πράσινο χρώμα του σώματος, και το αχνό μπλε που υπάρχει στο κεφάλι του;
Το μπλε στα φτερά του δεν δείχνει αρσενικό;
 
Από το μουντό πράσινο χρώμα του σώματος, και το αχνό μπλε που υπάρχει στο κεφάλι του;
Από το ομοιόμορφο πράσινο χρώμα σε όλο το σώμα, από το αχνό μπλε στο μάτι (''φρύδι''), από το ''ξεθωριασμένο'' μπλε της ράχης και από την απουσία του μπλε χρώματος στις φτερούγες.
Το μπλε στα φτερά του δεν δείχνει αρσενικό;
Το μπλε χρώμα που βλέπουμε βρίσκεται στην ράχη. Κάποια θηλυκά το φέρουν, προφανώς λόγω γονιδίων. Αλλά δεν είναι τόσο έντονο όσο των αρσενικών και σε πιο μικρή έκταση. Η μεγάλη διαφορά ουσιαστικά βρίσκεται στις φτερούγες όπου τα αρσενικά έχουν τα χαρακτηριστικά μπλε φτερά πτήσης τα οποία διακρίνονται ακόμα και με κλειστές τις φτερούγες από ένα πιο ''έμπειρο" μάτι.
 
Σήμερα κοίταξα τα αυγά και είναι όλα έτσι . Τα έβγαλα και μόλις βγουν τα πουλάκια από την φωλιά θα ανεβάσω φωτογραφίες από το πράσινο για να δούμε αν τελικά είναι θηλυκό και αυτό .
1691665162120.webp
 
1691667703438.webp

1691667797158.webp

Δεν μπόρεσα να βγάλω εκτός φωλιάς γιατί όταν πλησιάζω μπαίνει πάλι μέσα . Πιστεύω έως το απόγευμα να είναι καλύτερές
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top