Αναπαραγωγή Είναι η βιταμίνη της ντόναλτ κατάλληλη για να ταΐζω νεοσσούς;

CANARY LONE

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαρ 2021
Μηνύματα
25
Γεια σας φιλοι θα ηθελα να ρωτησω αν η βιταμινη αναπαραγωγης της ντοναλτ ειναι κατάλληλη για να ταίζω τους νεοσσους (βεβαια παντα εχω φρεσκο αυγο στο κλουβι) η μου προτείνετε καποια αλλη αυγοτροφη η βιταμινη

ευχαριστω εκ των προτερων
 
Πρώτα απ' όλα να πούμε ότι οι βιταμίνες δεν είναι τροφές, δεν μπορούμε να τα ταΐσουμε κάτι με αυτές. Τα συμπληρώματα βιταμινών είναι αυτά https://community.petbirds.gr/tags/multivitamins/. Προφανώς εννοείς κάποια αυγοτροφή, η οποία τουλάχιστον σε μένα δεν είναι γνωστή.

Το αυγό και οι σπόροι είναι αρκετοί για την ανατροφή των νεοσσών. Όταν έχουν φρέσκα καθημερινά οι γονείς, θα φροντίσουν τα υπόλοιπα. Δεν χρειάζεται να αγοράζεις αυγοτροφές.
 
Την συγκεκριμένη την είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα. Δεν μου είχε αφήσει την καλύτερη εντύπωση. Περιέχει πολλά προϊόντα αρτοποιείου και δεν νομίζω ότι προσφέρουν πολλά οφέλη στους νεοσσούς.
Εγώ φτιάχνω δική μου αυγοτροφή με μυρωδικά για επιπλέον ενίσχυση και έχω πολύ καλά αποτελέσματα...
 
Aυγοτροφή σημαίνει δομικά και διατροφικά στοιχεία. Πρωτεΐνες και λίπη. Η σπιτική αυγοτροφή είναι καλή τροφή για νεοσσούς όταν είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και ισορροπημένη σε λίπη. Εκείνο που χρειάζεται δηλαδή δεν είναι τα επιπλέον μυρωδικά, αλλά το αυγό, το σκουλίκι, ο αρακάς και το νίζερ.
 
Με τον όρο μυρωδικά εννοώ διαφορά βότανα όπως ρίγανη και θυμάρι που έχουν αντισηπτικές ιδιότητες. Εννοείται πως βάζω εκτός του αυγού και άλλα πρωτεϊνούχα συστατικά. Τον τελευταίο καιρό με έχει βολέψει ο αρακάς. Είχα δοκιμάσει και τα mealworms αλλά τα καναρίνια ούτε που τα άγγιξαν.
 
Είχα δοκιμάσει και τα mealworms αλλά τα καναρίνια ούτε που τα άγγιξαν
Nα προτιμάς κατ' αρχάς Bufallo και σαν δεύτερη επιλογή Pinkies ΚΑΤΕΨΥΓΜΈΝΑ. Ολα τα βότανα έχουν ελάχιστη αποδοχή σ' αυτές τις ηλικίες και δημιουργούν πρόβλημα κατ' επέκταση και στην αποδοχή της αυγοτροφής. Μπορείς να τα δίνεις φρέσκα σε μικρά κλαράκια είναι πολύ καλύτερα.
 
Ολα τα βότανα έχουν ελάχιστη αποδοχή σ' αυτές τις ηλικίες και δημιουργούν πρόβλημα κατ' επέκταση και στην αποδοχή της αυγοτροφής.
Γενικά δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα... Ίσα ίσα... Δεν συνάντησα προβλήματα μολύνσεων και ασθενειών.
Μπορεί και να είναι απλώς τυχαίο ή να οφείλεται σε άλλους χειρισμούς που έκανα παράλληλα...
 
Το πεπτικό σύστημα των νεοσσών, όπως άλλωστε και των περισσότερων ζωντανών οργανισμών στο πολύ πρώιμο στάδιο της ζωής τους, είναι ανώνυμο. Είναι προτιμότερο να παρέχουμε τροφές ανάπτυξης (πρωτεΐνες, ενέργεια) με τις οποίες είναι εξοικειωμένα ήδη τα πουλιά, μέχρι να ανεξαρτητοποιηθούν. Όταν αργότερα θα έχουν τη δυνατότητα της επιλογής, μπορούν να δοθούν όλα αυτά τα "μαγικά" πρόσθετα και στη συνέχεια θα αποφασίσουν τα πουλιά τι θέλουν, τι μπορούν να φάνε και τι όχι.
 
@Stavros συμφωνώ με τα λεγόμενα σας απόλυτα και μάλιστα για αυτό στον βαθμό του δυνατού επιλέγω να μην χορηγώ φάρμακα κ.τ.λ. αλλά να αντιμετωπίζω και να προλαμβάνω προβλήματα με φυσικές μεθόδους.
Ωστόσο, αφού η εν λόγω μέθοδος δεν μου έχει εμφανίσει παρενέργειες, αλλά οφέλη, δεν βρίσκω τον λόγο να την αλλάξω.

Εννοείται ότι στο μέλλον μπορεί και να αναθεωρήσω. Προς το παρόν ,όμως, όχι.

Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει από το αρχικό θέμα... μήπως γίνεται τα εκτός να μεταφερθούν σε μια καινούργια συζήτηση;
[automerge]1622044499[/automerge]
@mgerom το bigattini (προνύμφες κρεατόμυγας) που χρησιμοποιείται και στο ψάρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί;
Ρωτάω γιατί γνωρίζω πως να το καλλιεργήσω...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η καταλληλότητα μιας τροφής και η διατροφικη της αξια ειναι δυο διαφορετικά πραγματα.
Η μαλακη τροφη της Ντόναλντ ειναι κατάλληλη για χρηση αλλα διατροφικα δεν εχει να προσφερει κατι.
 
Back
Top