Γενικά Είναι κάποια μετάλλαξη αυτό το budgie;

George Kouth

PB Member
Εγγραφή
8 Μαϊ 2016
Μηνύματα
1.370
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα παπαγαλόφιλοι και μη, είδα αυτή τη φωτογραφία:
budgies.jpg

Και αναρωτιέμαι τώρα. Το αριστερό budgie στη φωτογραφία είναι κάποια συγκεκριμένη μετάλλαξη; Ονομάζεται κάπως;
Ή είναι απλά ένας τυχαίος συνδυασμός χρωμάτων;
 
Καλησπέρα Γιώργο! Έπειτα από μία αναζήτηση στο ίντερνετ, συμπέρανα ότι το γαλάζιο παπαγαλάκι της φωτογραφίας, με το "ψυχρό" κίτρινο χρώμα, είναι μετάλλαξης κοβαλτίου(cobalt). Σας παραθέτω τον σχετικό σύνδεσμο: http://puppiesareprozac.com/budgie-parakeet/colors-varieties-mutations-genetics/ από όπου άντλησα την πληροφορία.
 
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Αμβρόσιε! Κοίταξα και εγώ την ιστοσελίδα που έβαλες. Κατέληξα να γράφω "cobalt budgie type 2 yellowface" για να βρω παρόμοια με αυτό της φωτογραφίας😛. Ένας εκτροφέας μου είπε πως στα περισσότερα πουλιά πρόκειται για συνδυασμό μεταλλάξεων πάντως. Ότι και εάν είναι, είναι πανέμορφο.
 
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Αμβρόσιε! Κοίταξα και εγώ την ιστοσελίδα που έβαλες. Κατέληξα να γράφω "cobalt budgie type 2 yellowface" για να βρω παρόμοια με αυτό της φωτογραφίας😛.
Μην με ευχαριστείς Γιώργο, αλίμονο! Και εγώ αυτό διάβασα για την συγκεκριμένη χρωματική μετάλλαξη και έκρινα έγκυρο και πρέπον να σας το μεταφέρω.
Ένας εκτροφέας μου είπε πως στα περισσότερα πουλιά πρόκειται για συνδυασμό μεταλλάξεων πάντως. Ότι και εάν είναι, είναι πανέμορφο.
Ναι, η αλήθεια είναι αυτή. Όλα τα ημίαιμα ζώα συντροφιάς(σκύλοι, γάτες, καναρίνια, παπαγαλάκια κ. Α.) φέρουν ποικίλα γονίδια στο DNA τους. Όπως και να έχει πάντως, είναι πράγματι φανταστικό, πολύχρωμο και ιδιαίτερο παπαγαλάκι. Από τα αγαπημένα μου χρώματα! 🙂
 
Όπως και να έχει πάντως, είναι πράγματι φανταστικό, πολύχρωμο και ιδιαίτερο παπαγαλάκι. Από τα αγαπημένα μου χρώματα! 🙂
Θα το δείτε από πιο κοντά σε λίγο καιρό... 😉
 
Back
Top