Διατροφή Είναι κακό να τρώει το budgie μου βρεμένο κεχρί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης haris13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

haris13

PB New Member
Εγγραφή
12 Νοε 2020
Μηνύματα
82
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας εχω βαλει το κεχρι στην μπανιερα στο μπατζι προσπαθω να τον βαλω μεσα να κανει μπανιο αλλα μουλιαζει το κεχρι ειναι κακο να το τρωει βρεγμενο;μηπως να το σταματησω;δεν μπεινει με τιποτα στην μπανιερα;
 

Συνημμένα

  • 9BA3C924-8944-495B-94E5-AF349D6E6303.webp
    9BA3C924-8944-495B-94E5-AF349D6E6303.webp
    34,1 KB · Προβολές: 14
Καλησπέρα, το κεχρί βγάλτο από το νερό, δε θα το τρώει έτσι και αλλιώς βρεγμένο. Δε χρειάζεται κίνητρο για να κάνει μπάνιο. θα μπει μόνο του και θα κάνει σιγά σιγά. Αν και με τις θερμοκρασίες που έχουμε αυτές τις μέρες καλό είναι να μη του βάζεις τη μπανιέρα καθόλου.
 
Καλησπέρα σε τι θερμοκρασιες μπορει να κανει μπανιο?
Εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος που ζει, ιδανικά το εύρος θερμοκρασίας που αισθάνονται άνετα είναι 18 - 30 βαθμούς , μη σας πιάνει εμμονή με το μπάνιο , τα πουλάκια δεν χρειάζεται να πλένονται με τη συχνότητα που επιβάλλεται να το κάνουν οι άνθρωποι.

Αν πάλι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο πρέπει να οπωσδήποτε να "πλυθεί" να το μεταφέρεται σε ένα δωμάτιο που θα έχει 20+ βαθμούς και να το ψεκάσετε με ένα ψεκαστήρι με χλιαρό νερό είναι μια λύση.
 
@Chrisad πολυ χρήσιμο απλως ρωταω γιατι η δικια μου τησ αρεσει να παιζει πολυ με το νερο και ολο το καλοκαιρι επαιζε συνεχεια με την βρυση και καθε φορα που ακουει την βρυση φωναζει για να παει να παιξει. σε αυτη την περιπτωση θα ηθελα να της εχω μια μπανιερα να παιζει μεσα οταν το επιτρεπει η θερμοκρασια.
 
...ρωταω γιατι η δικια μου τησ *αρεσει να παιζει πολυ με το νερο και ολο το καλοκαιρι επαιζε συνεχεια με την βρυση και καθε φορα που ακουει την βρυση φωναζει για να παει να παιξει. σε αυτη την περιπτωση **θα ηθελα να της εχω μια μπανιερα να παιζει μεσα οταν το επιτρεπει η θερμοκρασια.
9BA3C924-8944-495B-94E5-AF349D6E6303.jpeg
**Πρώτα λοιπόν πρέπει να της μάθεις να μην φοβάται την μπανιέρα = νέος χώρος, διάφανος πάτος= πολλά πουλιά φοβούνται να πατήσουν...(η οποία δεν θα έχει νερό). Τοποθέτησε λοιπόν το κεχρί μέσα στη μπανιέρα και όταν το πουλάκι θελήσει-αποφασίσει θα μπει να φάει = εξοικείωση με τον χώρο😉

*Της αρέσει ήδη το νερό, άρα δεν χρειάζεται να της το μάθεις-δείξεις... Δώσ΄της την ευκαιρία να επιλέξει η ίδια πότε θα κάνει μπάνιο...
Τα πουλιά δεν είναι χαζά, θα κάνουν αυτό που χρειάζονται όταν το χρειάζονται...είτε τα έχεις μέσα στο σπίτι είτε όχι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Sissy πωπω καλο αυτο ,ναι αυτο θα κανω γιατι βλεπω το φοβαται σευχαριστω!
Στην αρχή και τα δικά μου φοβόντουσαν να πατήσουν στη μπανιέρα, κόλλησα εξωτερικά (με σελοτέιπ) ένα κομμάτι χαρτί στον πάτο της και αυτό τα βοήθησε να ξεπεράσουν κάθε φόβο...Μετά από καμιά 10ριά μέρες ξεκόλλησα το χαρτί, αυτό όμως δεν τα ενόχλησε καθόλου.
 
Back
Top