Διατροφή Είναι κακό να τρώνε τα μικρά πρασινάδα από τις πρώτες μέρες;

passenger

PB Member
Εγγραφή
21 Οκτ 2014
Μηνύματα
440
Πόλη
Ζάκυνθος
Δίνω πατζαρόφυλλα στα κλουβιά με τα ζευγάρια και τους νεοσσούς. Ειδικά ο ένας αρσενικός δεν αφήνει τίποτα. Τρώει όλο το φύλλο και μετά ταϊζει τα μικρά (3 ημερών). Είναι κακό; Και αν ναι από ποια μέρα μπορώ να δίνω πρασινάδα;
 
Αποφευγεται η πρασιναδα σε πολυ μικρους νεοσσους (<7 ημερων) γιατι το γαστρεντερικο τους συστημα δεν ειναι τοσο ανεπτυγμενο ωστε να διαχειριστει και να διασπασει τετοιου ειδους τροφες επαρκως, επομενως προκαλουνται συχνα διαρροιες.

Προσωπικα ειχα μηλο απο την πρωτη μερα και πρασιναδα απο την 6-7η και δεν ειχα θεμα αλλα καλο ειναι γενικα να μην δινεται τοσο νωρις.
 
Μόλις τους έβαλα μήλο, σηκώθηκαν αμέσως απ τις φωλιές τα θηλυκά και το ΞΈΣΚΙΣΑΝ. Θα βάζω κάθε μέρα
 
Και μενα απατο πηγαινε, μολις εμπαινε στο κλουβι, αλλα επιμενουν το μηλο οταν ειναι περιπου 7 ημερων, και τα χορταρικα 7-10, πραγματικα δεν ξερω τι ειναι καλυτερο. Παντως πιστευω οτι το μηλο ειναι πιο "αθωο" απο τις πρασιναδες.
 
Στους ανθρώπους το πέρασμα από το μητρικό γάλα στην σίτιση των "μεγάλων" γίνεται εξαιρετικά ομαλά, σταδιακά και προσεγμένα...
Αν ακολουθήσουμε την ίδια στρατηγική, σε κάθε ζώο ή πτηνό που η τύχη έφερε κοντά μας, θα έχουμε σωστά και όμορφα αποτελέσματα.
Όπως είπε η Μιράντα... (μαθαίνει γρήγορα) χρειάζεται κάποιος χρόνος για την πλήρη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος των μικρών και καλό είναι αυτό το χρόνο να τους τον "δίνουμε"...
Άλλωστε το "παν μέτρον άριστον" δεν είναι ξένο στην δική μας κουλτούρα... απλά το χαλάμε κάπου κάπου στην εφαρμογή...
Ας το ακολουθήσουμε... Ποτέ κανείς δεν έχασε από αυτό...
 
Άλλωστε το "παν μέτρον άριστον" δεν είναι ξένο στην δική μας κουλτούρα... απλά το χαλάμε κάπου κάπου στην εφαρμογή...
Άρα μήπως το
θα βάζω κάθε μέρα
ξεπερνάει το όριο;

Εγώ Νίκο θα έλεγα να δίνεις αλλά όχι κάθε μέρα.. Είναι πολύ ευαίσθητα μωρέ! Εγώ από φόβο και μόνο δίνω μήλο από 7 ημερών και λαχανικά ή χόρτα από 10 ημερών και μετά. Ποτέ δεν έχω δει πάντως θέμα με τις κουτσουλιές τους (διάρροια κτλ).
 
Back
Top