Διατροφή Είναι καλά αυτά ως συπληρωματα της βασικής τροφής;

Αυτά που δίνεις ήδη είναι ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Βέβαια μπορείς να δόσεις ό,τι περισσότερο θέλεις. Αυτό δεν σταματάει ποτέ. Ετσι κάνουνε όλες οι καλές "μανάδες" - "γιαγιάδες". Μπουκώνουν τα βλαστάρια τους μέχρι σκασμού :). Αλλά ξέρεις, τα πουλάκια έχουν ένα σύστημα άντλησης πληροφοριών που υπάρχει στα αρχέγονα γονίδια τους. Με τα σήματα που στέλνει αυτό προσαρμόζουν τις διατροφικές τους απαιτήσεις. Οταν όλο το χρόνο προσφέρεις ένα μείγμα ΤΟΥΡΜΠΟ, τί να προσθέσεις τις εποχές που χρειάζεται ώστε να γίνει αντιληπτό οτι κάτι άλλαξε; Πάντα λοιπόν επιδιώκουμε να έχουμε ένα μείγμα ισορροπημένο, έτσι ώστε, με τις προσθαφαιρέσεις κάποιων σπορικών ανάλογα τις εποχές, να δίνουμε και στο πουλί την αίσθηση οτι κάτι άλλαξε. Αυτό σε συνδυασμό με την διάρκεια του φωτισμού,τα επίπεδα θερμοκρασίας, τα επίπεδα υγρασίας, δημιουργεί την αντίληψη στο αιχμάλωτο πουλάκι, της διαφοράς των εποχών και την προσαρμογή του στον ανάλογο κύκλο.
Υ. Γ Ολη η εκτροφή σου θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση αν διαβάσεις και μάθεις να αξιολογείς τις ανάγκες της, με άλλα λόγια αν κάνεις σιγά-σιγά βήματα προς το να γίνεις "εκτροφέας", παρά αν όλο το χρόνο της προσφέρεις τα περισσότερα κατα το δυνατόν ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο οτι δεν θα της λείψει τίποτα.
 
κυριε μακη τωρα στην περιοδο της πτεοροιας τι μπορω να σπροσθεσω απο αυτα και τι στην περιοδο της αναπαραγωγης και στην εποχη που ειναι ηρεμιας να τους δινω μονο αυτα που εχω ααα και κατι ακομα αν ξερετε απο το ηρακλειο τον κριτη τον σμυρλης λεγετε;
 
Η απάντηση σ' αυτό Δημήτρη, υπάρχει σε πολλές συζητήσεις μέσα στο φόρουμ, που αξίζει τον κόπο να διαβάσεις. Φαντάζομαι οτι θα σε βοηθήσουν τα παιδιά που διαχειρίζονται το φόρουμ να βρείς τις καλύτερες.
Γνωρίζω τον Κο Σμυρλή φυσικά. Είναι κριτής της κατηγορίας Ε (Οχι προσωπικά αλλά το έργο του και τις γνώσεις του)
 
χαρι σε σας που μου δωσατε την ιδεα να παω να γραφτω σε συλογο ο σμυρνης ηταν συμαθητης μου και παιδικος φιλος και ο ψαρακης που ειναι απο τα ιδρυτικα μελη του συλογου
 
Η απάντηση σ' αυτό Δημήτρη, υπάρχει σε πολλές συζητήσεις μέσα στο φόρουμ, που αξίζει τον κόπο να διαβάσεις.
Δημήτρη μου, ρίξε μια ματιά σ' αυτά τα θέματα, που τα περισσότερα έχουν στις απαντήσεις τους και άλλα προτεινόμενα και αν έχεις διάθεση και απορίες, ψάχνουμε και γι' άλλα :)
https://community.petbirds.gr/threads/Διατροφή-στην-πτερορια-και-στην-προετοιμασία.28155/
https://community.petbirds.gr/threads/Λευκή-περίλλα-στο-μενού-των-καναρινιών-μας.27622/
https://community.petbirds.gr/threads/Ερώτηση-για-διατροφή-κόκκινων-μωσαϊκών.27186/
https://community.petbirds.gr/threads/Μωσαϊκά-και-διατροφή-για-να-διατηρήσω-το-χρώμα-τους.27276/
https://community.petbirds.gr/threads/Πότε-μειώνουμε-το-αυγό-στα-μικρά-πουλάκια.27237/
https://community.petbirds.gr/threads/Ποσοστό-πρωτεϊνών-πόσο-και-γιατί.26852/
https://community.petbirds.gr/threads/Αγκαθι-μαριας-καμελινα-κια.26582/
https://community.petbirds.gr/threads/Λιναροσπορος-στα-καναρινια.26119/
https://community.petbirds.gr/threa...μου-για-να-εμπλουτίσω-την-διατροφή-του.25952/
 
Back
Top