Φροντίδα Είναι καλή η διαρρύθμιση κλουβιού του lovebirds μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jimsim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jimsim

PB New Member
Εγγραφή
4 Αυγ 2017
Μηνύματα
314
Πόλη
Θεσσαλονίκη
γεια σας καθε φορα εχω το ιδιο πρβλημα δεν ξερω αν η διαρυθμηση του κλουβιου του σεμπαστιαν ειναι καλη για αυτο εκανα αυτο το θεμα για να ανεβαζω φοτογραφιες και να μουλετε τη γνωμη σας. Και κατι ακομα. Ειναι καλο να αλλαζουμε την διαρυθμηση; Τωρα σημερα το εκαν ετσι ειναι καλα;
 

Συνημμένα

  • κ.webp
    κ.webp
    100,4 KB · Προβολές: 60
  • λ.webp
    λ.webp
    99,4 KB · Προβολές: 60
  • ο.webp
    ο.webp
    98,9 KB · Προβολές: 60
  • υ.webp
    υ.webp
    57,1 KB · Προβολές: 56
To να αλλάζει συχνά η διαρρύθμιση είναι ότι χειρότερο για το πουλάκι. Είναι σα να το βάζεις σε νέο κλουβί κάθε φορά και αυτό θα το αγχώσει υπερβολικά. Πρέπει να καταλήξεις σε μία διαρρύθμιση και να μην την ξαναλλάξεις ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί.
Μη φορτώνεις το κλουβί άσε του χώρο να κινείται. Αν το κλουβί δε χωράει, 2-3 πατήθρες, 1 παιγνίδι και τα φαγητά / νερά του με το σουπιοκόκκαλο είναι υπεραρκετά.
 
Ευχαριστώ πρέπει να βγάλω κάτι εγώ;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ευχαριστώ πρέπει να βγάλω κάτι εγώ;
Αυτό θα το κρίνεις εσύ. Δες αν κινείται άνετα μέσα στο κλουβί και αν έχει χώρο να πάει απ' τη μια πατήθρα στην άλλη χωρίς "ελιγμούς". Αν ναι δε χρειάζεται να βγάλεις κάτι.
 
μην αλαζης συχνα την διακοσμηση του κλουβιου. Δεν εξυπηρετη το πουλακι σε τιποτα παρα μαλλον την δικη σου περιεργια. τα θελω σου δεν ειναι και θελω του σεμπαστιαν. επικεντρωσε το ενδιαφερον σου στην παρατηρηση ενος εξωτικου πουλιου που εχεις στο σπιτι σου. Διαβασε για το ειδος παπαγαλου και επικεντρωσου στην εκμαθηση τις γλωσας του σωματος. Πιστευω οτι ενας κηδεμωνας παπαγαλου πρεπει να ασχοληθη με την γλωσα του σωματος ανεξαρτητου μεγεθους πτηνου, για να αρχηση να αντιλαμβανετε. στην ιππασια οι ιπεις πολες φορες αντιλαμβανωντε την διαθεση του αλογου τα προβληματα που βγαζει απο την παρατηρητικοτητα που ηταν και η πρωτη φορα που ακουστηκε απο γυτευτες αλογων γλωσσα του σωματος. και για να μην σου φανουν ολα αυτα αλλα λογια να αγαπιομαστε, οι εκπεδευτες παπαγαλων με χρονια ενασχωλησης ειναι το πρωτο που τονιζουν.
 
Ισως αν εβγαζες τη λευκη πλαστικη πατηθρα και κατεβαζες λιγο την ευκαμπτη λευκη. Να την τεντωνες λιγο περισσοτερο ωστε να εφτανε στη ταιστρα του; Θα κερδιζες περισσοτερο χωρο στο πανω μερος του κλουβιου.

Επισης προσπαθησε να αποφευγεις οτιδηποτε 'μεταλικο σκευος' - ταιστρες π.χ. και ειδικα ποτιστρες Καλυτερα 'πλαστικα'.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εκτροφεας Παπαγαλων Αμαζονιου στο Βελγιο μου το ειχε πει - *ειδικα για τις ποτιστρες τους*. Μπορω να ρωτησω και να σου πω περισσοτερα. Ειμαι σιγουρος ομως οτι κατι θα ξερει για να μου πει να τα αποφυγω.
 
Πριν 3 μέρες τις αγόρασα για να αποφύγω τις πλαστικουρες ☹
Κι εγώ μεταλλικές εχω στα κοκατιλ. Θα τις ελέγχεις τακτικά και όλα καλά. Όσο για τις μεταλλικές ποτίστρες, τις φοβάμαι κι εγώ.
 
Ενας ψιλομπακαλιστικος τροπος για τον ελεγχο ποιοτητας του ανοξειδωτο ειναι ο μαγνητης.
Αν δεν κολλησει ειμαστε σε καλο δρομο...
Το αναφερω ως μπακαλιστικο γιατι υπαρχουν αρκετοι τυποι inox και δεν ειναι ολοι food grade...
Γενικοτερα εφοσον δεν ειμαστε σιγουροι για την ποιοτητα του καλο ειναι να το ελεγχουμε τακτικα για ιχνη σκουριας...
 
Και για το πλαστικό όμως πάλι έχω ενδοιασμούς. Σε εμάς δεν επιτρέπεται να ξανά χρησιμοποιούμε το ίδιο πλαστικό μπουκάλι. Αν και αλλάζω νερό καθημερινά και πλένω την ποτίστρα κατέληξα να αλλάζω με καινούργια κάθε δυο μήνες. Γιατί νιώθω ότι δεν είναι καθαρή
 
@Kontienator
Θεωρω πως με την καταλληλη συντηρηση-καθαρισμο και ειδικα αν αποφευγεις να τριβεις με σκληρο συρμα δεν ειναι απαραιτητο να τα αντικαθιστας τοσο συχνα...
 
Ισως έχεις δίκιο, όχι δε χρειάζεται σύρμα για το νεράκι του, με ένα απαλό σφουγγαράκι το καθαρίζω. Όμως και πάλι με το πλαστικό νιώθω κάπως.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top