Διατροφή Είναι καλή η Can-Tax Versele για το βάψιμο των κόκκινων μωσαϊκών μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kostas22
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kostas22

PB New Member
Εγγραφή
24 Φεβ 2017
Μηνύματα
17
Πόλη
Καρδίτσα
Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι καλή χρωστική για να την χρησιμοποιήσω στο βάψιμο των κόκκινων μωσαϊκων μου!
 
Δεν την έχω δοκιμάσει εγώ είχα δοκιμάσει της quiko canthaxantin σχετικά με καλά αποτελέσματα στα κόκκινα μωσα'ι'κα μου, μια άλλη καλή είναι και της Beaphar Intensief Red την έχουν δοκιμάσει κάποια παιδιά εδω μέσα με καλά αποτελέσματα.
 
Θα ήθελα να μας πουν έμπειροι εκτροφείς που έχουν δοκιμάσει τέτοιου είδους σκευάσματα...
 
Θα ήθελα να μας πουν έμπειροι εκτροφείς που έχουν δοκιμάσει τέτοιου είδους σκευάσματα...
Έμπειρος είναι και αυτός που σου απάντησε.Αν περιμένεις κάτι πιο εντυπωσιακό, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να σε πληροφορήσει για την συνδυαστική παροχή τριών ή και παραπάνω σκευασμάτων.
Κάνοντας χρήση των μαντικών ικανοτήτων μου θα έλεγα πως πρωτίστως θα έπρεπε να αναρωτηθείς πώς βάφονται τα μωσαικά παρά με ποιό σκεύασμα επιτυγχάνεται αυτό.
 
Beaphar Intensief Red
Είναι αυτή που χρησιμοποιώ κι εγώ...
Καλή είναι και δεν σκέφτομαι να την αλλάξω...
Δεν έχω παράπονα.
Αντίθετα την Can-Tax Versele δεν την ξέρω καθόλου για να έχω μέτρο σύγκρισης...
 
Γνώμες ήθελε παιδιά για αυτά που έχετε δοκιμάσει γιατί λένε ότι οι χρωστικές κάνουν ζημιά στο συκώτι του πουλιού... Μπορεί να έχει αποτέλεσμα ενα σκεύασμα αλλά να υπάρχουν και επιπτώσεις στο καναρίνι. Γιατί όπως και να το κάνουμε η χημεία είναι χημεία δεν είναι κάτι φυσικό... Δεν σνομπαρα κάποιον απλά μια συζήτηση άνοιξαν όποιος θέλει και έχει τ καλοσύνη απαντάει... Το πότε βάφονται τα μωσαϊκά υπάρχει αντίστοιχο θέμα και το διάβασα με προσοχή...
 
Μπορεί να έχει αποτέλεσμα ενα σκεύασμα αλλά να υπάρχουν και επιπτώσεις στο καναρίνι.
Όταν τηρούνται τα προβλεπόμενα η επιβάρυνση είναι ελεγχόμενη από τον οργανισμό του πουλιού.
Το συκώτι επιβαρύνεται όταν για τον πρωταθλητισμό οι ποσότητες πολλαπλασιάζονται.
οι χρωστικές κάνουν ζημιά στο συκώτι του πουλιού
Ξέρω κάποιους που βάζουν πέντε φορές την προτεινόμενη ποσότητα... και δίνουν σκευάσματα δεκαπλά για να βοηθήσουν το συκώτι...
Εδώ όχι μόνο καταστρέφουν με την χρωστική το συκώτι τους, αλλά έρχεται και το "βοηθητικό" σκεύασμα για να το αποτελειώσει...
Μέτρο και σύνεση σε όλα... και δεν θα υπάρξει πουθενά πρόβλημα.
Εγώ τουλάχιστο στα πολλά χρόνια που βάφω τα καναρίνια μου με τις προτεινόμενες ποσότητες που από την παρασκευάστρια εταιρεία, δε μπόρεσα να διαπιστώσω καμία επίπτωση στα πουλιά μου...
 
Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι καλή χρωστική για να την χρησιμοποιήσω στο βάψιμο των κόκκινων μωσαϊκων μου!
Δεν υπάρχει απάντηση Κώστα σ' αυτό, αν πρώτα δεν οριοθετήσεις τα θέλω σου όσον αφορά την απόχρωση που επιθυμείς.
Εχεις μωσαϊκά εκθεσιακού επιπέδου και θέλεις να έχεις πουλιά που να έχουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση σε κάποια έκθεση ; Εχεις πουλιά που απλά θα σ' άρεσε να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερο και έντονο κόκκινο χρώμα; Εχεις ενα-δυο πουλάκια που απλά θέλεις να έχουν μια κοκκινωπή εμφάνιση για να μοιάζουν στο πρότυπό τους και αυτό σου αρκεί; Ισως ταυτόχρονα και κάποιες φωτογραφίες βοηθούσαν στο να εκφραστεί μια γνώμη.:)
 
Έμπειρος είναι και αυτός που σου απάντησε
Έμπειρος δεν είμαι απλά αναφέρθηκα σε κάποια κανθαξανθινη μια που ρωτάς για παρόμοιο σκευασμα που έχω δοκιμάσει και μπορεί να δει το αποτέλεσμα αν θέλει στης φωτογραφίες μου, φέτος θα δοκιμάσω κάτι άλλο για να αρχίσω να αποκτήσω εμπειρία αν όχι καροφυλλη σε συνδυασμό με σπιρουλινα τότε σίγουρα Beaphar Intensief Red που την προτείνει και ο Γιάννης. Διάβασε αυτά που σου λέει ο κ. Μάκης και σίγουρα όταν γίνεις πιο συγκεκριμένος θα σε βοηθήσουν η πιό έμπειροι εδώ μέσα.
 
Εδώ και δύο χρόνια χρησιμοποίησα την can-tax της versele, χωρίς όμως να έχω αξιώσεις εκθεσιακού επιπέδου, μιας και δεν συμμετέχω σε διαγωνισμούς. Ο λόγος που την επέλεξα, είχε να κάνει με τις σαφείς οδηγίες χρήσης και την παρουσία δοσομετρητή, καθώς δεν είχα εμπειρία από χρήση χρωστικών στο παρελθόν και ήμουν επιφυλακτικός ως προς αυτές. Το αποτέλεσμα προσωπικά με ικανοποίησε, αλλά πιστεύω πως όποιος συμμετέχει σε διαγωνισμούς χρησιμοποιεί άλλα σκευάσματα, ή συνδυασμό τους αποδίδοντας πιο έντονο κόκκινο χρώμα(τύπου Μarlboro). Εν κατακλείδι θα έλεγα ότι η συγκεκριμένη χρωστική μόνη της προσδίδει ένα πορτοκαλί έντονο χρώμα παρά κόκκινο.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top