Γενικά Είναι καλή ιδέα η αγορά αυγών από το Καμερούν;

mariand

PB New Member
Εγγραφή
14 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1
Πόλη
Χανιά
Γεια σας.
Εψαχνα πριν απο μερικες μερες στο διαδυκτιο για να αγορασω μωρα παπαγαλακια conures. Ενα ελληνικο site(δεν θυμαμε πως το λενε τωρα) μου εβγαλε μικρες αγγελιες. Μια απο αυτες ελεγε οτι πουλουσαν αυγα.
Του εστειλα λοιπον email οτι με ενδιαφερει και απαντησε αμεσως.
Ελεγε οτι τα στελνει μεσα σε ειδικο εκολαπτιριο με DHL ή Fedex. Τιμη $15 το αυγο και $150 το ειδικο εκολαπτιριο με τα μεταφορικα.
Μεχρι εδω, νομιζω, ολα καλα.
Αυτο που με προβληματισε ηταν η προελευση που ηταν το Καμερουν, δηλαδη Αφρικη.
Τυχαινει να ειμαι χρηστης το e-bay εδω και πολλα χρονια. Εμεις οι χρηστες του e-bay οταν ακουμε προελευση Αφρικη, κατι παθαινουμε μιας και οι περισοτεροι scammers-απατεωνες ζητουν ειτε να στειλεις τα προιοντα σου ειτε να πληρωσεις προιοντα με διευθυνση εκει.
Και η ερωτηση μου προς εσας ειναι... Εχει ακουσει κανεις για scam με αυγα και μαλιστα απο το Καμερουν;
Τι λετε να το ρισκαρω;
Η τιμη πως σας φενετε;
Και αν νομιζετε οτι δεν ειναι καλη ιδεα, εχετε να μου προτεινετε καποιον που να πουλα ειτε μωρα conures ειτε αυγα;
Μενω Χανια Κρητηκαι τα petshops εδω ειναι φωτια και λαβρα, μιλαμε για πανω απο 700 €.
Μια βοηθεια pleeeeeeeeeeease
 
και εγω νομιζω οτι ειναι απατη... Δεν ξερω... και κατι αλλο: πες οτι ειναι αληθεια, σε τι θα στα φερει; σε μωρα ή σε αυγα. Αν ειναι σε αυγα θα πρεπει να ασχοληθεις με την φροντιδα ενος νεογεννητου παπαγαλου που ειναι παρα πολυ δυσκολη τις πρωτες μερες! Ειδικα αμα δεν εχεις ξανακανει κατι τετοιο...
 
Aστο mariand και εγω ετσι ξεκινησα να παρω παπαγαλο και το μονο που ειναι σιγουρο ειναι οτι ειναι απατεωνια! Τα δικα μου τα αβγα ακομη ερχονται!
 
Καλησπέρα σε όλους, στην προσπάθεια μου να αποκτήσω ένα African Grey congo έκανα το λάθος και παρήγγειλα 2 African Grey (ένα για μένα και ένα για ένα φίλο που ήθελε) από κάποιον που βρήκα μέσω μιας από τις πολλές αγγελίες που υπάρχουν στο internet και αναφέρουν ότι πουλάν δίαφορα είδη παπαγάλων καθώς και σκυλιών σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές. Τα πουλιά δεν είναι άρωστα και φυσικά δεν τα δίνει τζάμπα σχεδόν από την καλή του την καρδιά. Πολύ απλά στην πορεία επικαλούντε δίαφορες extra χρεώσεις (πχ για άδεια πρόσβασης στην Ελλάδα, για ισοθερμικό κλουβι κτλ...) τα οποία τα πληρώνεισ αλλά φυσικα ποτέ δεν λαμβάνεις τίποτα.Απλά απ ότι ενημερώθηκα εκ' των υστέρων δυστυχώς την έχουν πατήσει και άλλα άτομα όπως εμένα. Ο υποτιθέμενος εκτροφέας βρίσκεται άλλοτε στο Cameroun, άλλοτε στο Douala, αλλοτε στην Αγγλία κτλ.
Παρακάτω είναι τα link με μια απο τις αγγελίες και καταγγελίες που έχουν γίνει:

tradebay.gr/offer/show/1648/congo-african-grey-parrot-for-150-euro
ripoffreport.com/r/France-Airline-Westjet-EMMANUEL-NDI-AMONTUM-Mr-Kocaman-Paul/AKWA-PALACE-ROU-YAOUNDE-OBILI-CAMEROON-Other/France-Airline-WestjetEMMANUEL-NDI-AMONTUM-Mr-Kocaman-Paul-adopt-pets-then-pay-for-trans-282954

Καλό θα ήταν να ενημερώσουμε τουλάχιστον όσους μπορούμε έτσι ώστε να μην εξαπατηθούν.
 
Ειπαμε το ιντερνετ να το χρησιμοποιουμε σωστα. Οχι οτι βλακεια και απατεωνια γραφει καποιος να "τσιμπαμε." Μακρια φιλη μου για το καλο σου.
 
Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά θέλοντας τόσο να αποκτήσω ένα African Grey την πάτησα. Δεν είναι η πρωτη φορά που έκανα αγορά μέσω internet αλλά πάντα χρησημοποιούσα Paypal και συνήθως αγοράζω από e-bay. Ο εν λόγο "κύριος" δεχόταν αποκλειστικά και μόνο moneygram. Ελπίζω να καταφέρω να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα posts σε σχετικά forums τουλάχιστον να μην κάνει κάποιος άλλος το ίδιο λάθος...
 
σε ευχαριστουμε georgia για την πληροφορια...
Δεν έχω πολλές γνώσεις αλλά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρη απάτη.
Τα αυγά για να εκκολαφτούν θέλουν ειδικές συνθήκες. Εκκολαπτική μηχανή με μπαταριές δεν εχω ακούσει να υπάρχει.
Χρειάζεται σταθερή θερμοκρασία και υγρασία και μηχανισμός να γυρίζει τα αυγά….
Ας υποθέσουμε ότι υπήρχε και ότι δεν ήταν απάτη και εκκολαπτόταν τα μικρά και είχες όρεξη και γνώσει να τα μεγαλώσεις. Πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι απαραίτητο για ταϊστούν από τους γονεις τους αρκετές ημέρες για να γίνουν δυνατά. Το κόστος είναι πολύ μικρό αλλα φαντάσου να δένεσαι με ένα μικρο και έπειτα να σου πεθάνει. Ανυπολόγιστη στενοχώρια πίστεψε με…..

Αν θελεις μπορώ να σου δωσω ένα site και ένα τιμοκαταλογο για να δεις τιμες από διαφορα είδη…. Αλλα και πληροφορίες…(έγκυρο)
 
Θες να κανεις ένα τεστ? Γράψε του ότι θα πας Καμερούν η ότι εχεις ένα φίλο εκει και ζήτα του την διεύθυνση και το τηλέφωνο…
 
Eγω παιδια μιλουσα με εναν εδω Ελλαδα που τον βρηκα μεσω internet και μου το που ζητησα διευθυνση και που βρισκετε για να παω ταχα να παρω παπαγαλο, μου εκοψε την επικοινωνια!
 
Tωρα θυμηθηκα, μιλουσαμε ελληνικα αλλα αυτος μου ελεγε οτι μενει και τα στελνει απο Αγγλια!
 
Παιδιά και εγώ όταν είχα βρει την αγγελία έλεγε ότι ήταω στην Δράμα (η αγγελία βέβεα στα αγγλικά), μετά μου λέει ότι είναι από Αγγλία και είναι εκτροφεάς και σε μου έδωσε μια διεύθυνση και ένα τηλέφωνο (στο οποίο μια φορα είχε απαντήσει μετά το κατάβασε) το οποίο ήταν στο Cameroun. Ο λογαριασμός που γινόταν η πληρωμή μέσω moneygram ήταν στο Cameroun. Μπορείτε να δείτε και τα link παραπάνω που τον έχουν αναφέρει, είχε εντομεταξεί κάνει και πλαστά τιμολολόγια για τα εισητήρια και καλά των πουλιών από την airfrance! Και εγώ το ανακάλυψα όταν πλέον χθες παερίμενα μετά απόαρκετες μέρες ταλαιπωρίας και πληρωμών τους παπαγάλους, πήρα τηλέφωνο στο τμήμα αποσκευών της AirFrance από όπου με ενημέρωσαν ότι φυσικά δεν είχαν έρθει παπαγάλοι. Τους έκανα προώθηση τα υποτιθέμενα έγγραφα και φυσικά μου είπαν ότι ήταν πλαστά...
 
Αν κάποιος έχει αποφασίσει να αγοράσει κάποια στιγμή οτιδήποτε με αυτό τον τρόπο -που δεν το συνιστώ, εφόσον δεν έχει καν επαφή δια ζώσης με το πουλί- ο μόνος ασφαλής τρόπος πληρωμής είναι είτε η αντικαταβολή του ποσού με την παραλαβή ή μέσω τραπέζης με Letter of Credit (L/C) το οποίο έχει κάποια τραπεζικά έξοδα, αλλά απελευθερώνει τα χρήματα στον προορισμό τους μετά την παραλαβή και σύμφωνα με τους συμφωνηθέντες όρους. Έχει χρονικό όριο, έτσι εξασφαλίζει ότι σε περίπτωση μη έγκαιρης παράδοσης η αποστολή των χρημάτων ακυρώνεται και επίσης, σε τέτοια διαδικασία μπαίνουν μόνο επαγγελματίες.
 
ένας αξιόπιστος εκτροφέας από ολλανδία είναι ο Dennis https://www.papegaaien.nl/index-new.html
έχει απο καναρίνια μέχρι φλαμίγκος!΄(δείτε το export pricelist)
έχω πάρει 2 φορές πουλιά από αυτόν, τα έχω παραλάβει από το αεροδρόμιο και έχω μείνει ευχαριστημένος
 
σου στέλνει το εισητήριο του αεροπλάνου και την ώρα άφιξης και το παραλαμβάνεις επιτόπου, δεν υπάρχει καραντίνα
 
απο το αεροδρομιο ποτε τα περνεις; Περνανε καραντινα πολυ καιρο;

Από εκεί ήρθε και ο δικός μου.

Δεν μπαίνει καραντίνα γιατί η Ολλανδία είναι στην ευρωπαϊκή ένωση και έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες εξετάσεις για να μετακινηθούν τα πουλιά.
 
Back
Top