Γενικά Είναι καλή ράτσα τα malinois;

α ωραια δεν κανει με αλλα καναρινια μαζι;
Αν θες να το ακούς και να συνεχίσει να κελαηδά "καλλίφωνα", μάλλον όχι κοντά σε άλλη ράτσα καναρινιών...
 
α ωραια δεν κανει με αλλα καναρινια μαζι;
αν δεν τα θες για διαγωνισμό δεν υπάρχει πρόβλημα, το μόνο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι να "χαλάσουν" την φωνή τους, να πάρουν δηλαδή κομμάτια απο την φωνή των υπόλοιπον καναρινιών και να τα ενσωματώσουν στο τραγούδι τους
 
θα μου χαριση ενας φιλος ενα καναρινη μανιλοις ειναι καλη ρατσα αυτα;
Δημήτρη, μου 'ρθε στο μυαλό η παροιμία με τον γάιδαρο και τα δόντια. :)
 
οχι και να το παω σε διαγωνισμους απλα μου το δινουν θα το βαλω με τα αλλα καναρινια αλλα δεν κανει λεει εξω μονο μεσα στο σπιτι εκει μου ειπε ο φιλος που θα μου το δωση μονο σαλονατα ειναι αυτα

σταυρο πες μου για την παροιμια για τον γαιδαρο και τα δοντια δεν την ξερω
 
σταυρο πες μου για την παροιμια για τον γαιδαρο και τα δοντια δεν την ξερω
Έλα όλοι την ξέρουν 🙂
"Κάποιου του χαρίζανε γάϊδαρο και τον κοίταζε στα δόντια"
Το νόημα το καταλαβαίνεις; :)
Λοιπόν όσο για το σαλονάτο, λογικό δεν είναι ένα χαμηλόφωνο πουλάκι και μάλιστα συγκεκριμένου ρεπερτορίου να μην θέλεις να το βάλεις μαζί με βροντόφωνα; Κι αυτό θα κομπλεξάρεται, θα χαλάσει το ρεπερτόριο κι εσύ απλά δεν θα το ακούς. Δεν ξέρω αν είναι και ευαίσθητα αυτό θα στο πουν τα παιδιά που ξέρουν.
 
Πάντως, χωρίς να ειμαι σιγουρος αν προκειται για μύθο ή οχι, λέγεται οτι στην προσπαθειά του ένα καναρινι να ανταγωνιστεί ένα άλλο πιο βροντοφωνάξει, μπορεί να κάνει βλάβη στις χορδές του και να μουγκαθεί ή ακόμα και να πάθει κατάθλιψη και να μην προσπαθεί να κελαιδήσει.
 
Πάντως, χωρίς να ειμαι σιγουρος αν προκειται για μύθο ή οχι,
Μεγάλο μύθευμα.
Μπορεί να "μουγκαθεί" και να σταματήσει το κελάηδημα και ως υπερβολή να πούμε "από τη μια στιγμή στην άλλη" αλλά από πρόβλημα υγείας.
Τα καναρίνια έχουν εξαιρετικά ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα και τους αρκεί ένα μικρο-κρύωμα για να τους προκαλέσει πολυήμερο σταμάτημα των τραγουδιών τους. Αν αυτό είναι σε μεγάλη έκταση, μπορεί να είναι και μεγαλύτερο το διάστημα παύσης, ενώ αν προέρχεται από πολύμηνη πίεση από παράσιτα... ακόμη και μόνιμο.
 
ολα τα καναρινια του κοσμου ασχετα με τη ρατσα τους, ειναι καλα και ομορφα. και στο κατο κατο δεν μηλαμε για αυτοκηνιτα αν ειναι καλη μαρκα! Παρε το καναρινακι δωρο του φιλου σου και απο τι στιγμη που δεν σε ενδιαφερουν οι διαγωνισμοι, ζευγαροσετο με τα δικα σου και θα σου χαρισει και αλλα καναρινακια με αυξημενες ικανοτητες στο κελαηδισμα.
 
- Εγω θα πώ την δική μου άποψη.
- Ε λοιπόν όχι, να μη το δεχθείς φίλε μου ούτε σαν δώρο, παρά μόνο αν πραγματικά καταλάβεις οτι πρόκειται να γίνεις κάτοχος ενός ατόμου, μιας ποικιλίας που είναι ο βασιλιάς των καναρινιών φωνής. Αν έχεις σκοπό να το συντηρήσεις, κυτό και τις φωνητικές του δυνατότες, τότε ΜΑΛΙΣΤΑ.
 
Στα παραπάνω θα συνηγορήσω κι εγώ...
Επίγνωση των δυσκολιών και των απαιτήσων μια συγκεκριμένης ράτσας που δεν πρέπει να συνυπάρχει με άλλες διαφορετικές.
 
Τα μαλινάκια είναι απ'τις πιο υπέροχες ράτσες και αν μπορούσα να έχω και δεύτερη εκτροφή, αυτή θα ήταν με μαλινουά. 'Οπως είπαν και οι υπόλοιποι, κράτησέ το μακρυά απ'τα υπόλοιπα καναρίνια και όσο γίνεται πιο κοντά σου για να σου χαϊδεύει τα αυτιά με τις μελωδίες του. Αν έχει έμφαση στις νεροφωνές και την γκλόκ, θα καταλάβεις τι εστί μαλινουά !
Πρόσεχε όμως γιατί είναι άκρως εθιστικό το τραγούδι του. Έχω ένα στο σπίτι, γιατί χωρίς μαλινουά δεν γίνεται και όταν περνάω από ένα μεγάλο κατάστημα που ξέρω ότι κατά διαστήματα φέρνει αυτή τη ράτσα, πάντα θα κάτσω να ακούσω.
 
όλοι οι φίλοι πιο πάνω,Δημήτρη, εξέφρασαν απόψεις(.. Διάβασε τες με πολύ προσοχή) απλόχερα και συμφωνώ και γω βέβαια πως η εκτροφή καναρινιών ράτσας και ιδίως φωνής είναι μία δύσκολη απόφαση που, πρωτίστως επιβάλλει 1ον)πολύ διάβασμα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες ή τα χαρακτηριστικά της καθεμίας και 2ον) ζύγιση δυνάμεων/διάθεσης/δυνατότητας του καθενός μας πριν την κατοχή τους.
τι κι αν τα πήραμε. μπορούμε να τα αναδείξουμε; έχουμε τον χρόνο που επιβάλλεται να ασχολούμαστε μ'αυτά; Τον χώρο; Τον εξοπλισμό; Το μεράκι και την διάθεση ;
σκέψου τα αυτά και,όπως είπαν σχεδόν όλοι οι φίλοι, αν τελικά το πάρεις..όχι μαζί με τα υπόλοιπα!
καλή συνέχεια σε ότι κι αν αποφασίσεις, φίλε Δημήτρη!
 
καλησπερα σας ελειπα σημερα ειδα τις απαντησεις σας λοιπον οντως καταπληκτικο πουλι με ιδιαιτερες φωνες επαθα πλακα υπεροχο τελικα θα το κρατησω ξετρελαθηκα μαζι του απλος δεν θα ειναι στο ιδιο χωρο με τα αλλα καναρινακια ετσι δεν θα επιρεασθει και το φροντιζω και αυτο με πολυ αγαπη οπως και τα αλλα καθε μερα χωρις υπερβολες εχω και χρονο ασχολουμε ολη μερα σχεδον μαζι τους
 
μπράβο,Δημητρό! Καλό διάβασμα των άρθρων για τα Μαλλινουά, σωστή διατροφή, προσεγμένη καθαριότητα και.. Καλή δύναμη σου εύχομαι! φρόντισε να ''δουλέψεις σωστά'' με τον νεόφερτό σου τραγουδιστή! Και μία φωτό του μικρού, σε παρακαλώ.. Να το θαυμάσουμε!
 
οκ θα βαλω αυριο φωτο γιατι σημερα ειμαι δουλεια νυκτερινος
Αντι φωτό καλύτερα θα ήταν ένα ακουστικό ντοκουμέντο. Γι' αυτό αξίζει να το θαυμάσουμε. Καλή δουλειά !
 
Back
Top