Φροντίδα Είναι καλό ένα κλουβί 150*180*80 για 30 ζεβρακια;

aggelos46

PB New Member
Πόλη
Λευκωσία
για σας!
έχω περίπου 30 ζεβρακια μέσα σε ένα κλουβί 150*180*80.. Είναι καλό ή χρειάζονται μεγαλύτερο;

μέσα σε ένα άλλο κλουβί 150*80*80 έχω diamond doves μαζί με java sparrow...

τα άλλα πουλια είναι ξεχωριστά...

πρέπει να κάνω κάτι;

ευχαριστώ 😉

Δεν εχω προσωπικη εμπειρια και γνωση αλλα σε διαφορα πτηνοτροφεια συμβιωνουν μαζι!
Σιγουρα δεν θα υπαρχει προβλημα, το θεμα ειναι αν εσυ δεις να μαλωνουν(αναλογα με το μεγεθος και τον αριθμο των πουλιων).
Αν το μεγεθος του κλουβιου ειναι επαρκες, τοτε θα ειναι μια χαρα!

Είναι οριακά αποδεκτό. Αν δεν αναπαράγωνται μέσα σε αυτό και δεν έχεις καυγάδες μεταξύ των αρσενικών μπορείς να τα κρατήσεις χωρίς ιδιαίτερα προλήματα. Το καλύτερο θα ήταν να είχες τα μισά πουλιά από αυτά που αναφέρεις βέβαια για να έχουν μια άνετη διαβίωση. Προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν οποιαδήποτε στιγμή οπότε όσο τα έχεις έτσι θα πρέπει να είσαι σε επιφυλακή.

Τα διαμαντοπερίστερα κάνουν με οποιοδήποτε είδος, είναι πολύ ήρεμα πουλιά. Το άλλο είδος δεν ξέρω αν κάνει ή αν κάποια στιγμή θα αρχίσει να τα κυνηγάει.

μονο τα διαμαντοπεριστερα εχω δει να κυνιγανε τα sparrow οταν κοντεβαν στην φωλια τους

Και τα java δεν ειναι επιθετικα(αρκει να υπαρχει χωρος). Οταν μαλιστα συμβιωνουν με μεγαλυτερα ειδη δν τα πειραζουν καθολου!

μονο τα διαμαντοπεριστερα εχω δει να κυνιγανε τα sparrow οταν κοντεβαν στην φωλια τους
Στην αναπαραγωγή αλλάζουν τα δεδομένα για όλα τα πουλιά. Ότι λέω για τις κλούβες το λέω με το σκεπτικό ότι δεν γίνεται αναπαραγωγή μέσα σε αυτές. Αναπαραγωγή, περιορισμένος χώρος και πολλά πουλιά είναι πολύ άσχημος συνδυασμός για όλα τα είδη (εκτός ίσως από τους κοινωνικούς σπίνους).

Σιγουρα εχει επιπτωσεις(Οχι αμεσες), εδω πειραζει τον ανθρωπο!
Παντως (χωρις να εχω ερευνησει το θεμα) Ξερω πως γενικα τα πουλια και ιδιαιτερα οι παπαγαλοι ειναι πολυ ευαισθητα στα διαφορα(χημικα) αερια. Στον πολεμο στον κολπο οταν ειχε πρωτοξεκινησει(2001) Οι αμερικανοί χρησιμοποιουσαν παπαγαλλους για να εντοπισουν πιθανη χρηση χημικων απο τους ιρακινους... (η ενδειξη ηταν ο θανατος0

τα ζεμπρακια ακομα γενανε κανονικα;(ενοω αυτη τν εποχη) εχω κοιταξει τες φωλιες και ολες εχουν αυγα..

Τα ζεμπρακια γεννανε ολες τις εποχες αλλα λογω καλοκαιριου και υψηλων θερμοκρασιων αποφυγε το...

Νικο θα σε παρακαλέσω αν μπορείς να γράφεις με ελληνικους χαρακτήρες (το λεει στους ορους του φορουμ) για την καλυτερη κατανόηση... Εγώ για να καταλάβω οτι πάνω θέλεις να πεις ακριβα με το akriya το διάβασα 5 φορες... (αν θες να πεις αυτο)
φθηνά είναι νομίζω,(βέβαια το φθηνο ειναι κατι αντικειμενικο σημερα) μεχρι 20-25 ευρώ φτανουν απ'οτι ξερω αλλα επειδη δεν εχω ασχοληθει ποτε με τα συγκεκρημενα πουλια περίμενε και τις απαντήσεις των πιο εμπειρων
φιλικα, βας

Back