Φροντίδα Είναι καλό αυτό το κλουβί για Budgie;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Niki 79
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Niki 79

PB New Member
Εγγραφή
14 Αυγ 2015
Μηνύματα
17
Πόλη
Κόρινθος
Τελικά βρήκα μια ζευγαρωστρα 61×28×36. Πήρα κόκκαλο σουπιας που δεν είχα. Τους πήρα eggs food συσκευασία που δεν είχα επίσης. Το μόνο που δεν βρήκα είναι κατάλληλες πατηθρες. Τους έχω όμως ένα κλαδάκι που τα βολεύει προσωρινά μέχρι να βρω. Έχω αμφιβολία για το κλουβί λόγω ύψους κυρίως. Κατά τα άλλα κ πορτακια έχει κ σχάρα κ αρκετό μήκος. Πιστεύετε ότι είναι ok; αν όχι έχω την δυνατότητα να το αλλάξω γιατί είπα ότι θέλω να το δοκιμάσω κ θα δω.

20150818_221000.webp
 
Θα ήταν πολύ καλό για καναρίνια. Τα παπαγαλάκια χρειάζονται κατά κανόνα κλουβιά που εκτείνονται κατά το ύψος και έχουν οριζόντια κάγκελα γιατί τα συγκεκριμένα πουλιά έχουν την τάση να αναρριχώνται χρησιμοποιώντας τα πόδια και το ράμφος.

Εδώ θα βρεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποιο είναι το καταλληλότερο κλουβί για παπαγαλάκια.
 
Αύριο κιόλας το αλλάζω. Αναγκαστικά όμως δεν θα έχει άλλη πόρτα μιας κ το κατάστημα διέθετε μόνο ζευγαρωστρες με έξτρα πόρτες. Για αυτό μπερδεύτηκα κ κατέληξα σε αυτό. Θα πληρεί όμως τις διαστάσεις κ το υλικό κατασκευής μιας κ υπήρχε τέτοιο κλουβί απλά δεν το επέλεξα γιατί δεν είχε έξτρα πόρτες. Φαντάζομαι όμως ότι θα μπορώ να βάζω το μπάνιο τους για λίγο σε αυτή την μία πόρτα. Όσο για την φωλιά δεν ξέρω. Ας μάθω τα βασικά για τα πουλιά μου κ βλέπουμε! Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Σώσατε τα πουλάκια μου από την γκάφα μου!
 
Όσο για την φωλιά δεν ξέρω
Αυτό είναι ένα θέμα όντως, επειδή η φωλιά δεν μπορεί να μετακινείται συνεχώς. Μην βιαστείς πάντως. Μπορείς να κοιτάξεις και στα ηλεκτρονικά καταστήματα για κάποια εναλλακτική. Υπάρχουν αρκετές και νομίζω πως πλέον οι αγορές γίνονται σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.
 
Στα eshop μπερδεύτηκα πολύ. Ενώ είχα καταλήξει σε κλουβί που τηρουσε όλα τα απαραίτητα τελικά ήταν για μεγαλα πουλιά με μεγάλα ανοίγματα. Ευτυχώς το κατάλαβα τελευταία στιγμή. Τα μεγάλα κλουβιά που κοιτούσα είχαν και μεγαλα ανοίγματα. Τα δε μικρά μου φαινόταν μικρά περίπου σαν αυτό που έχω. Με οριζόντια κάγκελα βρήκα λίγα κ πάλι όμως δεν ήταν τόσο μεγάλα ή τα μεγάλα ήταν για μεγαλα πουλιά. Αρχικά πρέπει να πάω πίσω το κλουβί κ αφού το έχω πληρώσει πρέπει να πάρω κάτι από εκεί. Θα κοιτάξω πρώτα το μέγεθος κ το υλικό. Για τα κάγκελα δεν θυμάμαι αν ήταν οριζόντια ή κάθετα. Νομίζω πως μπερδεύτηκα πολύ! Έχω διαβάσει τόσα αυτές τις μέρες που έπρεπε να το κάνω, αλλά προσπάθησα να τα κάνω όλα μαζί κ ήταν λάθος. Έχω στεναχωρηθει γιατί κ τόσο καιρό δεν είχαν την σωστή διατροφή που έπρεπε σύμφωνα με αυτά που διάβασα τελευταία κ κάνεις από το pet Shop δεν ενημέρωσε για τέτοια ζητήματα. Εν τω μεταξύ βάζω κ φρούτα και λαχανικά και δεν τα αγγίζουν. Άλλο θέμα αλλά το αναφέρω. Διάβασα θέλει χρόνο αυτό. Το θέμα είναι ότι εχθές που πήρα το κλουβί του είπα ότι είναι παπαγαλάκια κ θέλω ένα κατάλληλο κλουβί. Μου είπε ότι μόνο με πόρτες είναι αυτη η ζευγαρωστρα. Θα έπρεπε να με αποτρέψει από την αγορά του. Θα έπρεπε να μου πει ότι πιο σημαντικό είναι το σχήμα κ το μέγεθος από τα πορτακια. Τέλος πάντων μπορεί να μην ήξερε. Δεν θα έπρεπε όμως να ξέρει;
 
Κοιτα οι περισσοτεροι "petshopαδες" θελουν μονο να πουλησουν ειναι αλλο αυτο και εγω εχω μια ζευγαρωστρα που μπροστα εχει 2 πορτες και πλαγια αλλες 2 επισης εχει και χωρισμα αυτη που πηρες ειναι καλουτσικη αλλα προτιμοτερες ειναι αφτες με το υψος.
 
Βρήκα ότι καλύτερο μπορούσα. Είναι μεταλλικό έχει κατάλληλες διαστάσεις λίγο ψηλότερο αλλά είναι τριγωνικό πάνω οπότε καλύτερα που είναι ψηλότερο. Στην πρόσοψη έχει κάθετα κάγκελα, στα πλαϊνά έχει οριζόντια. Μόνο δεν έχει έξτρα πόρτα. Αλλά τώρα δεν μπορούσα να βρω τίποτα άλλο στο πετ κ επρεπε κάτι να πάρω γιατί είχα λογαριασμό. Νομίζω όμως ότι αυτό θα τους αρέσει περισσότερο κ είναι ιδανικό αν εξαιρέσεις την μοναδική πόρτα. Πήρα κ στρογγυλές πατηθρες απλά πρέπει να τι κόψω. Κ έχω την εξής απορία πως να τις βάλω. Στο πετ σοπ μου ειπαν πως αλλά δεν εμπιστεύομαι πια. Λοιπόν πως να τις βάλω; Εννοώ κατά μήκος του κλουβιού ή κατα πλάτος κ πόσες να βάλω;
 

Συνημμένα

  • 20150819_113702.webp
    20150819_113702.webp
    31,9 KB · Προβολές: 174
Ένα καλό κλουβί για budgie θα ήταν κάτι τέτοιο ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων.

κλουβί_budgie_1.webp κλουβί_budgie_2.webp

Οι φωτογραφίες από το zooplus.com. Παρόμοια κλουβιά υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα ενημερωμένα ηλεκτρονικά και μη, Pet Shop.
Δεν θα έπρεπε όμως να ξέρει;
Κανονικά ναι. Τους επιχειρηματίες όμως τους κρίνει καλύτερα η αγορά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς ως καταναλωτές, είναι να είμαστε σωστά ενημερωμένοι και έτσι στο τέλος τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους.
 
Το πρώτο για εμένα είναι πιο άνετο για τα παπαγαλάκια σου. Και ας μην έχει οριζόντια κάγκελα, και πάλι θα μπορούν να σκαρφαλώνουν αμα θέλουν. Αμα το διαμορφώσεις και καλά θα έχουν περισσότερα σημεία να κάθοντε και να μετακινούντε σε σχέση με το 2ο.
Και το πρώτο τους δίνει και τη δυνατότητα μικρών πτήσεων. Τουλαχιστον απο το ενα κλαδί στο άλλο. Ενω το 2ο μονο σκαρφάλωμα προσφέρει.
Γενικά μην τρελενεσαι, ηρεμα, με διαβασμα και παρατηρώντας τα θα βρεις ποιες ειναι οι καλύτερες θέσεις για πατηθρες κλπ. και ας μην έχεις τώρα τις κατάλληλες, σιγα σιγα, δεν θα πάθουν τίποτα.

Πιο σημαντικό είναι να είναι καθαρό το κλουβί!
 
Μια χαρά ήταν η ζευγαρώστρα. Τα πουλάκια δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με το σκαρφάλωμα (και τα δικά μου δείχνουν να βολεύονται περισσότερο σε ανάλογη ζευγαρώστρα από τα μεγαλύτερα και ψηλότερα κλουβιά).
 
Βλέπω ότι υπάρχουν διαφορετικές γνώμες για τα κλουβιά για τους παπαγάλους. Εγώ θα επιλέξω το δεύτερο με το μεγαλύτερο ύψος. Από διαστάσεις είναι κάτι παραπάνω από κατάλληλο. Είναι μεταλλικό, έχει κ οριζόντια κάγκελα. Με βολεύει στο καθάρισμα με την στρώση χαρτιού στον πατο. Η σχάρα αφαιρείται. Σύμφωνα με όλα όσα έχω διαβάσει σε άρθρα για παπαγάλους είναι κατάλληλο. Να σας πω δεν μπορώ να πηγαινοερχομαι στο πετ σαν τρελή. Έκανα ένα λάθος με την ζευγαρωστρα το διόρθωσα όσο μπορούσα νομίζω. Τώρα θέλω να ηρεμήσουν τα πουλάκια από τις αλλαγές των κλουβιων, να μπουν σε μια σωστή διατροφή σιγά σιγά, (γιατί δεν τρώνε τα φρούτα και τα λαχανικά που τους βάζω), να εξοικιωθουν μαζί μου γιατί ειδικά το θηλυκό δεν το έχω καιρό. Και αν έρθει η ώρα για φωλιά θα την βάλω στην μία κ κεντρική πόρτα. Οι αλλαγές κ η καθαριότητα του κλουβιού θα γίνονται από τα πορτακια του φαγητού(χωράει άνετα το χέρι μου). Οπότε η φωλιά δεν θα χρειαστεί να μετακινηθεί. Σημειώνω ότι τα πουλιά μου δεν είναι εκπαιδευμένα κ δεν τα βγάζω έξω. Οπότε ανοίγω πορτάκι αν χρειαστεί να βάλω κάτι ή να βγάλω κάτι για καθαρισμό. Πάντως θα αργήσω πολύ να βάλω φωλιά γιατί πιστεύω πως ούτε τα πουλιά μου είναι κατάλληλα προετοιμασμενα αλλά ούτε εγώ. Είναι πάντα καθαρά έχουν την κατάλληλη τροφή κ πιστεύω αυτά είναι αρκετά. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Με βοηθήσατε πολύ σε πολλά θέματα.
 
Εγώ θα σου έλεγα να επιλέξεις το πιο μεγάλο κλουβί για τα παπαγαλάκια σου. Αυτό που μπορεί να τους δώσει την δυνατότητα πτήσης. Χέρι μέσα στο κλουβί δεν βάζουμε κατά κανόνα. Μόνο αν είναι απαραίτητο. Δες και σε αυτό τον τύπο

76x46x45,5 cm

D610C.JPG




60x42x41cm
9669.jpg


Στα παραπάνω κλουβιά (ειδικά στο πρώτο) μπορείς να βάλεις κλαδί ώστε να μπορούν τα παπαγαλάκια να αναρριχώνται και να παίζουν.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Eγω ενω ειμαι αντιθετη κανε οτι θελεις.
Κάνω αυτό που διάβασα ότι είναι πιο κατάλληλο για τα παπαγαλάκια κ σίγουρα δεν είναι η ζευγαρωστρα που είχα.

Χέρι μέσα στο κλουβί δεν βάζουμε κατά κανόνα,
Κ πως βάζεις τα φρούτα κ λαχανικά; υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος;
 
Κ πως βάζεις τα φρούτα κ λαχανικά; υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος;
Αν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση φυσικά είναι μονόδρομος αλλά αυτό συνήθως δεν αρέσει στα πτηνά μας. Όταν σκεφτόμαστε την αγορά καινούριου κλουβιού είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε. Ένα βολικό κλουβί πρέπει να έχει πολλές υποδοχές για ταιστρες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Αν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση φυσικά είναι μονόδρομος αλλά αυτό συνήθως δεν αρέσει στα πτηνά μας. Όταν σκεφτόμαστε την αγορά καινούριου κλουβιού είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε. Ένα βολικό κλουβί πρέπει να έχει πολλές υποδοχές για ταιστρες.
Το κάνω μόνο εφόσον είναι απαραίτητο κ πολύ προσεχτικά. Το αρσενικό δεν έχει θέμα. Το θηλυκό ακόμα φοβάται. Θεωρώ θα συνηθίσει όπως κ το αρσενικό. Πολλές ταϊστρες έχουν οι ζευγαρωστρες τις οποίες παιδιά απέρριψα. Σίγουρα δεν ταιριάζουν σε έναν παπαγάλο, έχω πειστεί για αυτο. Το θέμα είναι να κάνουμε αυτά που λένε αυτοί που ξέρουν ακριβώς τις ανάγκες κάθε είδους. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω. Όσον αφορά το κλουβί, να μην τα ξαναλέω το επέλεξα σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια. Πάνω κάτω καλύπτει τα βασικά. Κάτι που δεν συνέβαινε με την ζευγαρωστρα. Ευχαριστώ πολύ είμαι "καλυμμένη".
 
Το θέμα είναι να κάνουμε αυτά που λένε αυτοί που ξέρουν ακριβώς τις ανάγκες κάθε είδους.
Ποιοι είναι αυτοί που ξέρουν τις ανάγκες του κάθε είδους;

Όσον αφορά το κλουβί, να μην τα ξαναλέω το επέλεξα σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια. Πάνω κάτω καλύπτει τα βασικά. Κάτι που δεν συνέβαινε με την ζευγαρωστρα. Ευχαριστώ πολύ είμαι "καλυμμένη".
Τελικά πιο διάλεξες;
 
Ποιοι είναι αυτοί που ξέρουν τις ανάγκες του κάθε είδους;
Φαντάζομαι αυτοί που γράφουν άρθρα για τις ανάγκες κ την φροντίδα κάθε είδους. Αυτά κατέληξα να διαβάσω στο τέλος γιατί μπερδεύτηκα.
Τελικά πιο διάλεξες;
Τελικά επέλεξα το δεύτερο. Με μαγαλυτερο ύψος αλλά κ ικανοποιητικο μήκος κ πλατος. Δεν έχει το μήκος της ζευγαρωστρας αλλά ικανοποιητικο. Επίσης έχει κ ορίζοντα κάγκελα δεν είναι τοξικης βαφής αλλά μεταλικο κλπ. Τα λέω πιο πάνω.
 
Back
Top