Γενικά Είναι "καλό" να βγάζουμε την ουρά;

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Καλησπερα. Την γνωμη σας. Οταν η ουρα του καναρινιου ειναι χαλια.. Στο τελος της ουρας πρεπει να αφαιρειται για να βγει αλλη καινουρια; Εχω δει εκτροφεα να το κανει και θελω να μαθω αν ειναι καλο ή οχι.

Ευχαριστω.
 
Είναι πάγια τακτική των ανθρώπων που στοχεύουν στο εμπόριο των πουλιών.
Ένα πουλί με "χαλασμένη" ουρά έχει μικρότερη αγοραστική αξία, χάνει σε σύγκριση με τα υπόλοιπά και μένει στο "ράφι" με τα αδιάθετα.
Ένα μικρό τράβηγμα της ουράς του θα το φέρει πολύ γρήγορα (ίσως και λιγότερο από μήνα) στην εμπορική "αξία" του, ώστε να περιοριστεί η "χασούρα".
Πουθενά δεν μπαίνει ο όρος υπομονή να έρθει η πτερόρροια...
Και φυσικά ούτε λόγος να αναρωτηθεί και να ψάξει ο "εκτροφέας" του, να βρει την αιτία που δημιούργησε αυτή τη "χάλια" ουρά.
Και στα προς έκθεση πουλιά παρατηρούνται παραπλήσιες καταστάσεις αλλά ευτυχώς είναι λίγες ή καλύτερα εγώ πιστεύω πως είναι λιγότερες.
 
Σε ευχαριστω. Η χαλια ουρα μπορει να δηλωνει ασθενεια; ή μονο οτι ακουμπαει στο κλουβι η ουρα;
 
Σε ευχαριστω. Η χαλια ουρα μπορει να δηλωνει ασθενεια; ή μονο οτι ακουμπαει στο κλουβι η ουρα;
Όταν είναι μόνο η ουρά, τότε το πιθανότερο είναι να έχει χαλάσει από τριβή.

Γενικά, δεν υπάρχει λόγος να σου προκύψει πουλί με κατεστραμμένη ουρά. Τώρα εάν για κάποιο λόγο συνέβαινε σε εμένα, θα την έβγαζα χωρίς ενδοιασμούς και θα φρόντιζα να μη ξανασυμβεί.
 
Η γενική εικόνα του φτερώματος σίγουρα μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια να πούμε για την καλή ή κακή υγεία ενός καναρινιού.
Ένα φτέρωμα καθαρό που γυαλίζει είναι ένδειξη καλής υγείας.
Ένα βρόμικο, "λαδωμένο" και άπλυτο φτέρωμα φανερώνει τουλάχιστο πως υπάρχουν θέματα υγείας.
Η χαλια ουρα μπορει να δηλωνει ασθενεια; ή μονο οτι ακουμπαει στο κλουβι η ουρα;
Αν η "χάλια" ουρά είναι μόνη ένδειξη και το υπόλοιπο πτηνό είναι ντυμένο άριστα τότε οι αιτίες είναι μάλλον οι θέσεις τοποθέτησης των πατήθρων, η υπεραριθμία μέσα στον κλωβό κλπ.
Αν υπάρχει πρόβλημα με υγεία ή επιθέσεις από παράσιτα των φτερών (φτεροφάγος) τότε σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα φτερά πάνω του που θα είναι στην ίδια κατάσταση.

Έχεις κάποια παρόμοια περίπτωση;
 
Μου ειχε τυχει περσι αλλα επεσε απο μονη της η ουρα και βγηκε ξανα.

Απλα σημερα πηγα pet shop να αγορασω τροφη. Παντα παω και βλεπω τα πουλια του καταστηματος. Ειχε ενα με χαλια ουρα. Και του ειπα πως μαρεσε πολυ το συγκεκριμενο. Το πηρε στα χερια του και μου ειπε πως η ουρα του ειναι ετσι επειδη ακουμπαει το κλουβι και την τραβηξε. Τον κοιταξα καπως και μου ειπε σε ενα μηνα θα ειναι ετοιμη. Μου δημιουργηθηκε απορια. Ενα ατομο που θα παει σε ενα εκτροφειο ή pet shop αν δει ενα καναρινι με χαλια ουρα τοτε να σκεφτει την πιθανοτητα οτι ειναι αρρωστο και να το απορριψη ή δεν παιζει κανενα ρολο η εμφανιση της ουρα με την υγεια του; Κι αν μου τυχει σε ενα δικο μου καναρινι να ανησυχησω; Να την βγαλω; Να περιμενω;
 
Όπως είπαμε, εάν είναι μόνο η ουρά, τότε πρόκειται για ατύχημα - καταστροφή από εξωτερικούς παράγοντες. Δεν είναι θέμα υγείας μια ουρά που έχει σπάσει ή που είναι μισή, όταν είναι αυτή το μόνο εμφανισιακό πρόβλημα.

Να την βγαλω; Να περιμενω;
Εδώ μην περιμένεις απάντηση από εμάς. Οι επιλογές είναι δύο... Περιμένεις την πτερόρροια και έχεις μια ουρά ολόκληρη και όμορφη ή την βγάζεις επιτόπου και σε ένα μήνα είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Η απόφαση είναι δική σου.
 
Δυστυχως καποιοι εκτροφεις σε μεγαλοσωμες ρατσες το εχουν σαν παγια τακτικη να τραβουν την πρωτη ουρα απο τα πουλια τους. Ο λογος ειναι οτι η δευτερη ουρα δινει ενα εκατοστο περισσοτερο μηκος στο πουλι. Συνηθως το κανουν 45 με 50 μερες πριν την Εκθεση. Η βαρβαροτητα στο βωμο της ροζετας...
 
Eγώ σαν προσωπική επιλογή δεν θα την τραβούσα. Αν δηλαδή δεν είχα πουλιά για πούλημα ή για έκθεση και το μόνο πρόβλημα ήταν στο μάτι το δικό μου, θα το άφηνα ως έχει μέχρι να διορθωθεί μόνο του. Απλά όπως είπαν και προηγουμένως πρέπει να εντοπίσεις την αιτία φθοράς για να μην σου ξανασυμβεί.
 
Έχω προσέξει ότι αρέσει στα καναρίνια να παίζουν με τις ουρές των πουλιών που έχουν μαλακό φτέρωμα. αν το πουλί είναι μικρότερο από ενός χρόνου δεν θα αλλάξει το φτέρωμα της ουράς. σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αφαιρέσεις την ουρά. το πουλί όμως θα στρεσαριστεί πολύ.
 
Back
Top